AKSAM DAN, ÇOCUK SANAT AKADEMİ PROJESİ
Afyonkarahisar Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneği (AKSAM), çocuklara kültür ve sanat alanında çeşitli dallarda eğitim verecek olan ‘Çocuk Sanat Akademisi’ projesini hayata geçirdi.
Afyonkarahisar’da müzik, halk dansları, ebru, hat ve kişisel gelişim gibi birçok farklı dalda 2 yıldır hizmet veren AKSAM, faaliyet alanını çocuk sanat akademisi ile genişletmeye hazırlanıyor. ‘Küçük Ayaklar Büyük Adımlar’ sloganıyla yola çıkan akademide 4-14 yaş arası çocuklara eğitim verileceği kaydedildi. Projenin tanıtımı için AKSAM tarafından bir restoranda akşam yemeği gerçekleştirildi. Yemeğe, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Uğur Türkmen, AKSAM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu AKÜ Afyon Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü Öğretim Görevlisi Türker Göksel ve çeşitli okullardan eğitimciler katıldı. Programın başında akademide eğitim gören çocuklardan Haktan Eser Kul yan flüt ile İsmail Avcı ise piyano ile keyifli birer dinleti sundu.
“HATA YAPMAYAN İNSAN YOKTUR”
Yemek öncesinde katılımcılara bir sunum yapan Türker Göksel AKSAM’ın tüm faaliyetlerinde öncelikli amacın kaliteli insan yetiştirmek olduğunu vurgulayarak, “Bizim bir derdimiz var. Yaşadığımız topraklara değer katmak istiyoruz. Bunun için çocuklarımızın küçük yaşlardan itibaren sağlam bir eğitim alması çok önemli. Hata yapmayan insan yoktur. Önemli olan dürüst, ahlaklı ve vatanı için çalışan bireyler olabilmektir. Çocukların kendilerini tanımalarına yardımcı olmak, özgün düşüncelerinin gelişimine imkan tanımak, öz güvenlerini arttırmak ve ufuklarını genişletip onların geleceğine ışık tutmak AKSAM Çocuk Sanat Akademisi’nin ana hedefleri arasında yer alıyor” dedi.
“AKADEMİ İLE ÇOCUKLARIMIZIN BECERİLERİNİ ARTTIRACAĞIZ”
AKSAM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu ise, kültürel ve sanatsal anlamda birçok etkinlikte bulunduklarını belirterek, “İki yılda geldiğimiz noktada arkamıza dönüp baktığımız zaman bir eksiklik var dedik. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla ilgili bir çalışma henüz yapmamıştık. Bu eksikliği gidermek adına AKSAM olarak çocuk sanat akademisi kurmaya karar verdik. Akademi ile çocuklarımızın becerilerini bilinçli bir şekilde kullanmalarını sağlayıp onları geleceğin ışıkları haline getirebileceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.Öte yandan, akademide bale, tiyatro, halk dansları, koro ve resim alanlarında uzman akademisyenler tarafından eğitimlerinin verileceği bildirildi.İHA
Editör: Haber Merkezi