AKSAM ANTALYA’DA GÖNÜLLERİ FETHETDİ
Asil duruşu ve eşsiz icraatlarıyla Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi Türk Müziği Topluluğu (AKSAM) Antalya’da verdiği konserle gönülleri fethetti.İbrahim Alimoğlu’nunda şereflendirdiği geceye izleyici katılımıda yoğundu.
Kısa adı AKSAM olan Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi Türk Müziği Topluluğu tarafından 30 Mart Cumartesi günü “İçinden Rüzgâr Geçen Şarkılar” konulu konseri Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Güftelerinde “rüzgâr”ı konu alan ve Antalya Kültür Merkezi Perge Salonu’nda saat 20.00’de verilecek olan konsere TRT İstanbul Radyosu sanatçısı Filiz Şatıroğlu konuk oldu sesiyle ve seslendirdiği eserlerle herkesi büyüledi.
Genel sanat yönetmenliğini ve şefliğini AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Burhan Kul’un yürütmekte olduğu, elli kişiyi aşkın amatör ses ve saz sanatçısı ile koro üyelerinden oluşan AKSAM Türk Müziği Topluluğu ilk kez geçen yıl Temmuz ayında gerçekleştirdiği “Vefatının 20. Yılında Yesârî Asım Arsoy Eserleri” konseriyle adını duyurmuş ve Afyon halkından büyük takdir görmüştü.
İki yılı aşkın süredir kültür ve sanat çalışmalarını düzenli olarak sürdürmekte olan AKSAM’ın müzik etkinlikleri arasında halen Türk Müziği Topluluğu yanında Türk Tasavvuf Müziği ve Gösteri Sanatları Topluluğu ile Çocuk Korosu çalışmaları da yer alıyor.
Editör: Haber Merkezi