Akpınar, “Atanamayan öğretmenlerin mağduriyetini gidereceğiz”

Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Erhan Akpınar haftalık basın açıklamasını yazılı olarak yaptı.
HELAL OLSUN
Üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu olarak tarihi bir başarıya imza atan Ampute Futbol Milli Takımımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.
Bugün bize bu gururu yaşatan sporcularımızı ve emeği geçen herkesi kutlarım.
Sizinle gurur duyuyoruz
GAZİLER GÜNÜ
Canını ortaya koyarak fedakarca mücadele eden kahraman gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyoruz.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİN MAĞDURİYETİNİ GİDERECEĞİZ
Yüz yüze eğitim yapacağız diyorlar sonra derslerin bir kısmı online olacak deniliyor. Hatta 6 dersin 1’i yüz yüze yapılacak iddiaları var. Bu adeta insanlarla dalga geçmektir.
Türkiye’de atama bekleyen 460 bin civarında öğretmen var. Saadet Partisi olarak şunu taahhüt ediyoruz. Kadrolardaki boşluklar doldurulacak. Atanamayan öğretmen diye bir kavram olmayacak. Öğretmenler açıkta kalmayacak, öğrenciler öğretmensiz kalmayacak. Sınıflar 25’i geçmeyecek. Geleceğimiz gençlerdir. Bu nedenle gençlerimizi iyi eğitmeliyiz.

DEVLETİN OKULLARDA VERDİĞİ KİTAPLAR YETERSİZ Mİ
Diğer yandan okullar açıldığında devlet her öğrenciye kitabını veriyor.. acaba verdiği kitaplar yetersiz demi her öğretmen yardımcı kitap ,test kitabı, soru bankası gibi kitaplar istiyor.. alan var alamayan var.
Kırtasiye ürünleri desen biri bin para bir okul çantası 70 tl,bir pastal boya 50 tl yazık bu çocukları okutan velilerimize allah yardımcıları olsun.


BU YANLIŞTAN VAZGEÇİN
Eşini ve iki evladını Suruç’taki saldırıda kaybeden Emine Şenyaşar, aylardır küçük bir A4 kağıdına yazdığı ‘adalet’ yazısı ile birlikte adliye önünde nöbet tutuyor. Ölmeden adaleti görmek istiyorum. Yeter artık! Adalet nerede? İstanbul’da denizin içine, Ankara’da toprağın altına da baktım bulamadım diyerek sesini duyurmaya çalışıyor. Bu da yetmezmiş gibi şimdi bir de kendisi hakkında ‘Ak Partili vekile hakaret’ ettiği gerekçesiyle dava açılmış. ‘Sus yoksa seni susturmasını biliriz’ diyorlar. İçinde zerrece Allah korkusu olan biri ve birilerinin böyle bir tavır sergilemesi mümkün değil. Böyle bir muameleyi kabul etmiyoruz. Bu yanlıştan bir an evvel vazgeçilmelidir.

ADALETİN SAĞLANMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Saadet Partisi olarak biz, Cumartesi annelerinin de, Diyarbakır annelerinin de Emine Şenyaşar gibi davaların takipçisi olup onların davalarını kendi davamız edinecek mücadele edeceğiz. . Bu bizim milletimize ahdimiz olsun! Bu görev bize verildiğini herkes emin olsunu ki adaletin tecelli etmesi için her adımı atacağız.

ALIN TERİ FAİZE ÖDENDİ
Merkez Bankası rezervleri erimiş. Ödenen vergiler, faiz gideri olarak birilerine gitmekte. 2020 yılında halkın alın terinden alınan vergilerin 142,1 milyar TL’si faiz olarak ödendi. Bu rakam 2023 yılında 304,5 milyar lira olacak. Cari açık ve kamunun borç stoku her geçen gün artmaktadır. Kamu bütçesinden yatırıma ayrılan pay, artık faiz giderinin bile altına düşmüştür. 2020 yılında bütçeden faize ödenen tutar 142,1 milyar TL iken, aynı dönemdeki yatırım harcaması 130,7 milyar TL olmuştur. Kişi başına düşen gelir, 2020 yılında 8599 dolar seviyelerine kadar inmiştir; yani insanımızın ekmeği her geçen yıl daha da küçülmüştür.


HER DÖRT KİŞİDEN BİR İŞSİZ
2020 yılı sonunda geniş işsizlik oranı yüzde 28,4 olmuş. Bütün istatistik düzeltmelerine rağmen, 2021 yılı Temmuz ayı geniş işsizlik oranı yüzde 23,6 olarak ilan edilmiş. Her dört kişiden biri işsizdir. Kamu açıkları rekor seviyelere çıkmıştır ve Orta Vadeli Programa göre önümüzdeki üç yılda da bütçe açıkları artarak devam edecektir. 2020 yılında tam 175,3 milyar TL bütçe açığı verilmiştir. 2023 yılında ise bütçe açığının 290,2 milyar TL olması öngörülmektedir.

PROBLEMLER NASIL ÇÖZÜLÜR HERKESE GÖSTERECEĞİZ
Saray yapmak israftır. Bu gerekirse adalet sarayı olsun. Vatandaşın evini geçindiremezken, ay sonunu nasıl getireceğini kara kara düşünürken, ben adalet sarayı yapmışsın neye yarar? Ahdediyoruz! Millet bize iktidar görevini verdiği takdirde bu problemler nasıl çözülür bunu herkese göstereceğiz.

Editör: Haber Merkezi