AKILLI SU SAYACI UYGULAMASI BAŞLADI

                Afyonkarahisar Belediyesi Meclisinin 04.02.2016 tarih ve 71 sayılı kararı doğrultusunda, Ön Ödemeli (Akıllı) Su Sayacı uygulaması başladı.
 
                Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nin ilgili kararınca; 2016 yılında yeni yapı ruhsatı alan binaların yeni mesken su aboneliklerinde Ön Ödemeli (Akıllı) Su Sayacı kullanılacak. Yeni uygulama ile faiz, fatura ve sıra bekleme derdi ortadan kalkacağı gibi özellikle ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan olumsuzlukları sona erdirecek ve kiracıların su parası ödemeden mülkü terk etmelerinin önüne geçilecek. Uygulama ile sayaç okuma ve faturalandırma sistemi ortadan kaldırırken, hatalı okuma ve buna bağlı ihtilaflar da sona erdirilecek.
 
İSTEYEN VATANDAŞLARDA ÖN ÖDEMELİ (AKILLI) SU SAYACINA GEÇEBİLECEK
 
                İsteyen mevcut su abonesi vatandaşlarımız da herhangi bir sökme takma bedeli ödemeksizin 'sadece sayaç bedeli karşılığında' mekanik su sayaçlarını Ön Ödemeli (Akıllı) Su Sayaçlarla değiştirebilecek. Kartına istediği miktarda su yüklemesi yapabilecek olan aboneler, kullanım süresince sayaçta ne kadar su kaldığını da görebilecek. Sayaçlarda yüklü su kalmazsa içerisindeki yedek kredi kullanılabilecek. Mesai saatleri dışında, hafta sonu, dini ve resmi bayramlarda saatte yüklü su kalmazsa su kesilmeyecek. Ayrıca Belediyede bulunan kisok (su yükleme) cihazı ile de 16:30 - 09:00 saatleri arasında avans su yüklemesi yapılabilecek.
 
ÖN ÖDEMELİ (AKILLI) SU SAYACI KULLANANLARA YÜZDE 5 İNDİRİM
 
                Ön Ödemeli (Akıllı) akıllı sayaçları kullanan vatandaşlar su ücretinde indirim avantajından da yararlanacak. Aboneler, 2016 ücret tarifesinde belirtildiği üzere Ön Ödemeli (Akıllı) Su Sayaçlarla kullanmış olacakları suyu yüzde 5 indirimli kullanabilecek. Türkiye’de bu sisteme geçen diğer belediyelerdeki aynı tip ve teknik özellikteki sayaçlara göre kıyaslandığında en ucuz fiyatın uygulandığı sayaçlar, Belediyemizden KDV dahil  205 TL’ye temin edilebilecek. Ayrıca yeni abonelerde ve mevcut eski su sayacını Ön Ödemeli (Akıllı) Su Sayaçlarla değiştiren abonelerde sayaç - sökme takma ücreti alınmayacak.
 
Editör: Haber Merkezi