AKDAĞ Genç Kaşifleri misafir ediyor

Dumlupınar Bilim Sanat Merkezi öğrencileri, TUBİTAK 4004 Doğa ve Bilim Okulları Projesi kapsamında Sandıklı Akdağ'da 4 günlük bir kamp gerçekleştiriyorlar.

"Doğadan Yazarlığa" projesi kapsamında yapılan etkinliklere Akdağ'ın muhteşem manzarası ve doğal yapısı ev sahipliği yapıyor. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Türkçe Öğretmeni Mazhar Ünal; "Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi tarafından gerçekleştirilen bu organizasyonda 20 farklı atölye etkinliği gerçekleştirmekteyiz. Yapılan etkinlikler yaratıcı yazma ortamına getirilerek farklı ürün ve çalışmalarda kitap haline getirilecektir. TUBİTAK desteği dışından bizleri misafir eden Sandıklı Belediyesine, Afyon İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Afyon Valiliğine desteklerinden dolayı teşekkür ederiz."dedi.

Dumlıpınar Bilim ve Sanat Öğrencileri burada keşif robotu ve gözlem etkinlikleri yaptıklarını, doğal yaşamı korumak için robot tasarlayarak doğada karşılaşılan risklerin önüne geçmek teknolojik gereçlerden faydalandıklarını belirterek, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl'e desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi