Akarçay'da çalışmalar devam ediyor

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, mühendis odaları, müteahhit dernekleri ve yapı denetim kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte, rekreasyon çalışmaları devam eden Akarçay'da incelemelerde bulundu.

Oda, dernek ve yapı denetim kuruluşlarının temsilcilerine Akarçay'ın fiziki yapısı ve peyzaj alanında yer alacak sosyal donatılarla ilgili bilgi veren Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, projeyle ilgili önerilerini de dinledi.
2000 yılında hizmete giren Eskişehir'deki Porsuk Çayı'nın her yıl yapılan ilavelerle bugünkü halini aldığını belirten Başkan Çoban, Akarçay'da da her yıl yeni ilaveler yapılacağını ve yapılmasının da zorunlu olduğunu söyledi.
Akarçay'ın hem peyzaj alanı hem de çay genişliği bakımından Porsuk Çayı'ndan daha avantajlı konumda olduğunu kaydeden Başkan Çoban, başlangıç olarak çok güzel projeye imza attıklarını ifade etti.
Akarçay'ın kente yeni bir vizyon katacağını kaydeden Başkan Çoban, Afyonkarahisar halkının dışarıdan gelen misafirlerini gönül rahatlığıyla gezdirebileceği bir proje olduğunu da vurguladı. Yapılan tüm çalışmaları ayrıntılarıyla anlatan Başkan Burhanettin Çoban, DSİ'nin 38 milyon TL harcadığı proje için belediyenin ise şu ana kadar 11-12 milyon TL harcama yaptığını söyledi.
Bu harcamayı da hiç borçlanmadan yaptıklarını vurgulayan Başkan Çoban, geçmişte 3 milyon TL'lik yatırımın bile borçlanmadan yapılamadığını ifade ederek, belediyenin gelişimine dikkat çekti.
Akarçay'da yaz aylarında da su bulunacağını belirten Başkan Çoban, "Akarçay'da kışın saatte 400 metreküp su akışının sağlanmasına rağmen, Mayıs ayında suyu kesiliyor. Yaz aylarında da Akarçay'da su bulunmasını sağlamak için bentlerle suyu tutacağız. Hatırlarsınız geçtiğimiz günlerde DSİ, İsmailköy ve Saraycak'ın bentlerle çevirdiği suların Akarçay'a akmasını sağladı ve burası doldu. Eğer onlara su gitmezse akarsuyumuz dolacak. O köyler suyu çevirdiği zaman da Akarçay'ımızda durgun su bulunacak" diye konuştu. Bölgede, sel tehlikesinin olmadığını da ifade eden Başkan Çoban, "Gecek'ten buraya gelen su 15 metre genişliğinde, buranın genişliği ise 40 metre ve ayrıca derinliği daha fazla. Dar alandan gelen su, geniş bir alana yayıldığı için sel tehlikesi yok. Mühendislerin görüşleri de bu yönde" dedi.
Havuzların, ışıkla dans sistemine uygun olarak yapıldığını, ancak bu sistemi gelecek yıl uygulayacaklarını belirten Başkan Çoban, açık olarak yapılan çocuk bahçelerini de gelecek yıl kapatmayı düşündüklerini söyledi.
Gezinti yollarının bazı bölümlerinde, Dumlupınar 2. Cadde'de kullanılan renkli dekoratif parke taşlarının kullanılacağını dile getiren Başkan Çoban, 2.2 kilometre uzunluğundaki tartan pistin, "Stadyum kapanacak nereye gideceğiz" endişesi yaşayan vatandaşlar için alternatif bir alan olacağını kaydetti.
Kent vizyonunun gelişimi için büyük önem arz eden Akarçay'daki sosyal donatılardan da bahseden Başkan Çoban; "Afyonkarahisar'ı 2023'e taşıyacak vizyon projede, yeşil alan, piknik alanı, yürüyüş yolu, bisiklet yolu, süs havuzu, 4 adet wc, 2 adet mescit, 2 adet mini basketbol sahası, 2 adet voleybol-basketbol sahası, 2 adet açık fitness alanı, 3 adet çocuk oyun alanı, 6 adet oturma terasları, 1 adet anfi tiyatro, 1 adet kış bahçesi, 1 adet mini golf ve yer satrancı, 1 adet suni göl, 1 adet sergi alanı, seyir terasları ve oturma alanının bulunduğu yaklaşık 130 bin m2 alanı kaplıyor" diye konuştu.
Akarçay'da yapılan çalışmalara hayran kalan mühendis odaları, müteahhit dernekleri ve yapı denetim kuruluşlarının temsilcileri Başkan Çoban'a tebrik ve teşekkürlerini dile getirdiler. İncelemeler sırasında, Belediye Başkan Yardımcıları Ayfer Örten ve Sabri Demirkapu da hazır bulundu.
Editör: Haber Merkezi