AK Parti’den Serteser ve Çelikten’e “Hayırlı Olsun” Ziyareti

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya ve Av. İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Hüsnü Serteser ve Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten’i ziyaret ederek “hayırlı olsun” dileklerini iletti.

“BAŞARILAR DİLİYORUM”

Ziyaret hakkında değerlendirmede bulunan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, “Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız’a, Meclis Başkanımız’a, bütün Meclis Üyelerimiz’e bu seçimlerin hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Afyonumuz’un lokomotif şirketlerinin temsilcileri, yöneticileri, Milletvekilleri, İl Başkanı, seçilmişler, sivil toplum, Ticaret ve Sanayi Odaları ile inşallah adım adım ileri noktalara götüreceğiz. Beraber sürdürdüğümüz Afyonkarahisar Merkez 2’nci OSB’mizin Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından uzun süredir beraberce takip ettiğimiz acele kamulaştırma kararı da çıktı. İnşallah ciddi bir ödenek de gelecek kamulaştırma için. Bu tesisin de hızlı bir şekilde faaliyete geçirilmesi ve bundan sonra o bölgede gerçek manada Yeşil OSB yapılarak, Afyon’a yeni üst, katma değer üretecek şirketlerin getirilmesine beraberce el ve emek vermemiz lazım. Seçimler, hiç şüphesiz ki bir değişim, dönüşüm olur. Yönetim Kurulu Başkanımız devam ediyor, Meclis Başkanımız yeni seçildi. Bizlere düşen, size destek olmak. İnşallah, şimdiye kadar beraberce çalıştığımız gibi bugünden sonra da bize düşenleri hep beraberce takip edeceğiz. Allah hayırlı, mübarek etsin. Başarılar diliyorum” dedi.

“ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERECEĞİZ”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven de “Yönetim Kurulu Başkanımız’a ve Meclis Başkanımız’a hayırlı uğurlu olsun, diyorum. Seçimler demokratik bir ortamda gerçekleşti. Yönetim Kurulumuz’u ve tüm işadamlarımızı tebrik ediyoruz. Demokratik bir ortamda gelip oylarını kullandılar, tercihlerini yerine getirdiler. Tekrar hayırlı, uğurlu olsun. Milletvekilimiz Sayın Ali Özkaya’nın da dediği gibi siyasi olarak bize düşen ne varsa yapacağız. Bizim ortak amacımız Afyon. Afyon için neler yapabiliriz, nelere katkıda bulunabiliriz, inşallah bu yolda birlikte ilerleyeceğiz. Biz de siyasi olarak elimizden gelen tüm desteği vermeye devam edeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

“AFYON, KENDİNE YAKIŞANI YAPTI”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise “Zor bir seçim, çok gergin bir ortamda yapıldı ama Afyon yine kendine yakışanı yaptı. Ben başarılar diliyorum. Hayırlı, uğurlu olsun, diyorum. İşadamlarımıza, Ticaret ve Sanayi Odamız’a, Meclisimiz’e, Hüsnü Başkanımız’a, Mustafa Ali Başkanımız’a hayırlı olmasını diliyorum, Tebrik ediyorum, Cenab-ı Hak yar ve yardımcınız olsun” diye konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten de konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz. Bizimki Afyon için bir hizmet yarışı, demokratik bir yarış. Strese girenler olmuş olabilir, doğaldır, normaldir. Hafif bir stres, bazen de adrenalini artırıp iş gücümüzü, işletme gücümüzü artırabilir. Ama hayırlısı ile seçim bitti. Bundan sonra artık Afyon merkezli, hizmet odaklı çalışmalarımız olacak. Afyon için elimizden ne gelirse yapacağız. Katma değeri daha yüksek olan, istihdamı daha yüksek olan Afyonumuz’u görmek için görevlere talip olduk. 87 Meclis Üyesi, Afyon için ne gerekirse yapacağız inşallah. Tabii ki daha önceden planlanan projeleri devam ettirme gücü, idrakı ve sorumluluğu var üzerimizde. Doğru çalışmalarla hep birlikte devam ettirdiğimiz gibi, istişareye açık, ortak akılla yönetilen, birlikte hareket edilen bir Meclis olacağı kanaatindeyim. Ben üzerimize düşeni yapacağım, Hüsnü Başkanımız da zaten üzerine düşeni yapar hayırlısıyla. Afyon kazanacak şekilde çalışma sergilememiz gerekiyor. Bu konuda sizleri de her zaman yanımızda istiyoruz. Çözüm ortaklarımız, çözüm odaklarımız belli. Önümüzde bir genel seçim var. Bizim çalışma barışımız, bizim çalışma gayretimiz; aynı zamanda ilk seçimde de örnek olacak. Buna da kendimizi hazırlamamız gerekiyor diye düşünüyorum. Birlik ve beraberlik içinde, Afyon’daki tüm merci ve odaklarla beraber hareket edeceğimize de inanıyorum.”

“AFYON’UN ÖNÜ AÇIK; BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de ziyaret dolayısıyla teşekkür ederek “Bu ziyaretinizden dolayı mutluluk duyduk. Seçimimiz bitti, neticede bir rekabet oldu. Bunlar bütün demokratik seçimlerde olan şeyler. Bunu noktalamış olduk. Artık, kaldığımız yerden; hem paydaşlarımızla birlikte takip etmekte olduğumuz projelere, hem de Ticaret ve Sanayi Odamız’ın projelerine odaklanmış olacağız. Meclis Başkanım da aynı şeyi söylüyor. Artık kırmızı-mavi bitti; mor beyazız. Bu mantıkla bundan sonra çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sizler beni zaten tanıyorsunuz, üç dönemdir hep uyumun bir parçası olmaya gayret ettim. Bütün Milletvekillerimiz ile olsun, Valilerimiz ile olsun, Belediye Başkanlarımız ile olsun, Rektörlerimiz ile ve diğer kurumlarımızla, hep birlikte üretmek için çalıştık. Uyum, bir şehir için çok önemli. Uyum olmazsa gelişme olmuyor. Şimdiye kadar bunu yaşadık, bundan sonra da hep birlikte yaşayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın acele kamulaştırma kararı ile Merkez 2’nci OSB’de epeyi bir yol alınmış oldu. Bildiğiniz gibi altyapı projeleri hazırlanıyor. Hep birlikte takip ediyoruz, belli kademeleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından halloldu; belli kademeleri kaldı. Kamulaştırma alanı yüksek bir OSB. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın tensipleri ile eğer ciddi bir bedel de kamulaştırmaya ayrılırsa hızımız çok daha artacak. Bunun yanında Sağlık Endüstri Bölgesi Projemiz, elbirliğiyle, hızla devam edecek. Biz bir paydaşız. İl Özel İdaremiz var, Belediyemiz var, Üniversitelerimiz var, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz var. O projemizi de hızlı ve en iyi şekilde gerçekleştirmeye çalışacağız. Afyon’un önü açık, bunu böyle görüyoruz. Bu projeler devam ederken 2025 yılında hızlı trenimiz gelmiş olacak. Bu olumlu projeksiyon içerisinde Afyonumuz’un yeni sektörlere yelken açması, katma değeri yüksek, ihracat değeri yüksek ürünlerinin artması, üretim, istihdam ve ihracat en önemli hedeflerimizden olacaktır. Bunu da Meclis Başkanımız’ın dediği gibi, Ticaret ve Sanayi Odamız’da uyum içinde, hepsi aklıselim 87 Meclis Üyemiz ile birlikte, Yönetim Kurulumuz ile birlikte inşallah gerçekleştirmeye çalışacağız. Size ziyaretiniz için teşekkür ediyorum; bundan sonra da birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Ortak paydamız Afyonkarahisar diyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi