“AK Parti’de çürük elmalara yer yok”

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay gündeme ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Uluçay açıklamasında, “Gayri yasal-ahlaki işlerle gölge düşürmesi gerekçesi her AK Partili belediye başkanı için ihraç gerekçesidir. AK Parti, şahsiyet yoksunu kişilerin kirli işlerini gölgelemek için kullanacakları bir siyasi parti değildir. Yapanlar, ya da yapmaya yeltenenler hukuki olarak elbette karşılığını alırlar. AK Parti’de çürük elmalara asla yer yoktur, olamaz” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, gündeme ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

“AK Parti’de çürük elmalara yer yoktur, olamaz”

Uluçay açıklamasında, “19 yıllık AK Parti siyasetinde gecesini gündüzüne katarak bu ülke ile birlikte gönül coğrafyamızın kaderini değiştirmek adına mücadele veren Cumhurbaşkanımız ve AK Parti genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı siyasete, gayri yasal-ahlaki işlerle gölge düşürmesi gerekçesi her AK Partili belediye başkanı için ihraç gerekçesidir. AK Parti, şahsiyet yoksunu kişilerin kirli işlerini gölgelemek için kullanacakları bir siyasi parti değildir. Bugüne kadar da olmamıştır. Yapanlar, ya da yapmaya yeltenenler hukuki olarak elbette karşılığını alırlar. AK Parti’de çürük elmalara asla yer yoktur, olamaz” dedi.

“Yasal süreç devam edecek”

“AK Parti siyaseti leke götürmez bir anlayış ile çalışır” diyen Uluçay sözlerine şöyle devam etti; AK Parti'de hiçbir belediye başkanı gerekçesiz bir şekilde ihraç edilmez, edilemez. Merkez Disiplin Kurulumuzun almış olduğu kararlar yapılan istişareler neticesinde karara bağlanır. Hiç kimse Cumhurbaşkanımız sayesinde oturmuş olduğu koltuğu lekeleme hakkına sahip değildir. Son yapılan açıklamalar ve kullanılan dilin, siyasetteki son çırpınışlarını meşrulaştırdığının altını çizmek isteriz. AK Parti’deki yeri ihraç edilerek noktalanmış olanların, hukuki olarak görevinin resmiyetine aykırı hal ve hareketler, iş ve işlemler dolayısıyla yasal süreçleri devam edecektir.

“Kanunların suç saydığı her türlü belgeyi ilettik”

Uluçay açıklamasında, “Bütün bunlarla birlikte ihraçları gerekçesi ile açıklama yapanlarla ilgili elimizde mevcut olanın ya da bilinenin daha fazlasıyla elimizde bilgi ve belgenin mevcut olduğunu ifade etmek isteriz. Ülkemizde kanunların suç saydığı her türlü belgeyi AK Parti Genel Merkezimize iletip Disiplin Kurulumuzun ihracına karar vermesi ile birlikte, kamuoyuna sunar ve takdirini yine haklımızın vicdanına bırakırız. Bu konudaki öteleme kararımızın da toplumun vicdanını yaralamamak adına olduğunun bilinmesini ifade ederiz” ifadelerine yer verdi.

“Temelsiz iddiaların hiçbir zaman hayatımda karşılığı olmamıştır”

“Parti tüzüğümüz ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hassasiyetlerine dayanarak elimizdeki belge, bilgi ve gerekçelerle ihraç edilenlerin, bunun üzerini örtmek amacıyla basın aracılığı ile görevim ve şahsımla ilgili itibarsızlaştırma amacı taşıyan talihsiz açıklamaları, siyasi nezaket ve ahlak sınırlarını zorlayan niteliğe sahiptir” diyen Uluçay şöyle dedi; İhraç edilmenin öfkesi ile tamamı iftira olan ifadelerin karşılığı olarak müddeinin iddiasını ispatla mükellef olduğunu hatırlatmak isteriz. Bu bakımından yapılan tutarsız açıklamaları taaccüple takip ediyoruz. Tamamı iftiraya dayanan temelsiz iddiaların şahsım ve siyaset hayatım boyunca hiçbir zaman karşılığı olmamıştır. Bu nedenle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın temsilcisi olarak atılan her iftiraya, bulunduğumuz makamın saygınlığı korumak adına hukuki olarak bugün itibarıyla karşılık vereceğimizi ifade etmek istiyorum.

Editör: Haber Merkezi