Ak Parti’de bugün temayül var..

Ak Parti İl Başkanlığı için bugün 12 ile16 saatleri arasında temayül yoklaması yapılacak..

İl yönetimi, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Merkez ilçe yönetimi, ilçe başkanları gibi yetkili organlar oy kullanacak..

Oylama Afyon’da yapılacak, sandıklar Ankara’da açılacak..

İl Başkanlığı için adı geçenler:

Hüseyin Uluçay

Semai Kaya,

Bülent Eser

Ömer Taşkapılı

Ferda Ertürk

Fatih Beder’in yanı sıra, aday olduklarını açıklamadığı halde,

Zekeriya Aslan, Halil Ürün, Ahmet Koca, Hüseyin Tutumlu, Coşkun Karadeniz’in isimleri de, konuşuluyor..

Hüseyin Sezen, veda ziyaretlerinde Hüseyin Uluçay’ı yanından ayırmadı.

Hüseyin Uluçay, Şuhut’ta kurulu Danet’in sahibi ve bugüne kadar en ufak şaibesi olmamış ve parti şuuruna sahip, özverili ve başarılı genç bir siyasi..

Şu anda tevdi edilen il başkanlığı görevini yürütüyor..

Semai Kaya, mali müşavir.. Eski merkez ilçe başkanlarından.. Geçen hafta ilçe başkanları be ilçe belediye başkanlarını ziyaret ederek nabız yokladığı ve kulis yaptığı biliniyor..

Bülent Eser, eski merkez ilçe başkanı.. Üç dönem engelinden dolayı tekrar aday olmadı tecrübeli bir siyasi, parti şuurunu taşıyan ve özverili çalışmış başarılı genç bir siyasi..

Ömer Taşkapılı avukat, seçim zamanları adı duyulan bir isim..

Ferda Ertürk, avukat İGM üyesi Kadın Kolları il başkanı.. Burhanettin Çoban’ın ekibinden.. Birkaç yerden maaş aldığı söyleniyor. Siyasi olmasına rağmen resmi kurum avukatlığı yaptığı ifade ediliyor.. ihh2nin Afyon temsilcisi olan eşi Gençlik Spor il müdürlüğünde çalışıyor.. Müdürlüğün Kızılcahamam’da yapılan programına gitmediği halde gitmiş gibi ödenek aldığı, olay ortaya çıkınca geri ödeme yaparak sıyrıldığı iddia ediliyor..

Geçenlerde sosyal medyada Dudu Özkal için beğeni yapan sonra teknik hata diye savunma yapan Ferda Ertürk’ün il başkanlığı şansı yok denecek kadar az..

Öte yandan, Burhanettin Çoban’ın Ferda Ertürk’ü İGM başkan yardımcısı yapabilmek için kulis yaptığı biliniyor..

İl başkanlığına aday olması, basamak için kullanılabilir..

Ben 50 yıldır politikanın içindeyim.. Burhanettin Çoban kadar yerelde kıvrak politika yapanı görmedim.. Badirelere rağmen hala ayakta durabilen ve gelecek bekleyen hırslı bir kişiliğe sahip.. Belediye başkanlığı döneminde tapusu olmayan araziye otel yapma cesaretini gösteren, siyaseten eksilerde olmasına rağmen güçlünün yanında görünerek ayakta durabilen bir isim..

Fatih Beder, avukat.. Milletvekili adayı olmuştu.. Bilemem..

**

Zekeriya Aslan, eski milletvekili.. Siyasette küslük, kırgınlık bilmeyen yedi düvelle barışık tecrübeli bir siyasi.. Aday değil ama görev emri verilirse kabul eder diye düşünüyorum..

Halil Ürün eski milletvekili.. Şu anda Osmaniye İl Koordinatörü gibi önemli bir görevde.. Aday değil.. Emri vaki olursa göreve gelebilir..

Ahmet Koca, eski milletvekili.. İl başkanlığına aday değil..

Hüseyin Tutumlu, eski il başkan yardımcısı, tecrübeli ancak İl başkanlığına aday değil..

Coşkun Karadeniz, merkez ilçe başkanı.. İki hafta önce görevi devraldı, aday olacağını sanmıyorum..

**

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, teşkilatların yüzde 65’ini değiştirileceğini ve gençlerin yolunun açılmasını istediğini belirtmişti..

Ak Parti her genel ve yerel seçimde yüzde 50 civarında yeni isimlere yer vererek, siyasi partiler içinde en önemli sorunu aşmış oldu..

İl başkanlığı için yeni isimler çıkar mı, çıkar..

Bugün ismi geçmeyenler dışında sürpriz olabilir mi, olabilir..

Genel başkan yenilikten yana tavır koydu ve bunu uyguluyor..

**

Hayırlı Günler..