“AK Parti Türkiye Demektir”

AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, 14 Ağustos 2001 AK Parti'nin kuruluş yıl dönümüyle münasebetiyle yazmış olduğu basın açıklamasıdır.

"21 Yıl evvel Yüce Türk Milleti'nin bizatihi kendisinden güçlü Türkiye davasına ve egemenliğin yalnız millet iradesine ait olduğuna inarak doğan AK Partimiz ile, milletimizin teveccühünü alarak nice zorlu yolları aştık ve imkansız denen birçok projeyi hayata geçirerek milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirdik.

"Tarihin en eski sayfalarından bu yana her dönemde yüksek bir ruha sahip olan, dünya milletlerinin arasında tarihe yön veren ve adaleti sağlayan Türk Milleti, 20.yüzyılın başlarından itibaren tarihindeki en büyük mücadeleleri verdi. Harp ve cebir ile dayatılmak istenenlere boyun eğmeyen Türk Milleti büyük bir yokluk içinde dahi canı pahasına vatan toprağına el sürdürmedi. Aldığı her darbede daha da kenetlenen bu millete nifak tohumu ekmek, birlik ve beraberliğine zarar vermek isteyenler bu tarihlerden itibaren hiç durmadı ve bugün hala oyunlarına oyun eklemeye devam ediyorlar. AK Parti olarak yarım asır bu millete dayatılan ve reva görülenleri yalnızca milletimizin yüksek ruhuna inanarak ve milletimizden aldığımız güçle ezip geçtik. Önümüze çekilen her engeli her zinciri parçalayarak koyduğumuz hedefleri birer birer gerçekleştirdik. Bizler her Türk vatandaşı gibi bu ülkenin geleceğine bu milletin büyüklüğüne inanarak yalnızca ülkemizin bekasını savunduk ve savunmaya devam ediyoruz. Tam da bu yüzden AK Parti Türkiye demektir.

Hayal Bile Edilemeyenler Gerçek Oldu

Millet aşkı ve davasıyla yola çıkarken milletimizin büyüklüğüne ve şanına öyle büyük inanarak çıktık ki koyduğumuz hedeflere hayal bile değil dediler. 21 Yıl önce söz verdiğimiz ne varsa bugün birçoğu gerçek oldu. Şimdi son zorlu yokuşun başlangıcında 2023 hedefimizin altında birkez daha milletimizden aldığımız güçle 2053,2071 hedeflerimize yürüyeceğiz. Ürettiğimiz hizmetlerle, gerçekleştirdiğimiz reformlarla ve belirlediğimiz siyaset rotamızla "Vakit Artık Türkiye Vakti".

Bu benzersiz duygular içerisinde Aziz Milletimize hizmet etme fırsatını bizlere sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyor, AK Parti’nin bir neferi olmaktan gurur duyduğumu birkez daha belirtmek istiyorum.

Editör: Haber Merkezi