AK Parti Kongreleri Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi

​AK Parti Merkez ilçe ve Sandıklı ilçesi 7. Olağan Kongreleri, geçtiğimiz hafta sonu Covid-19 salgınına karşı azami derecede tedbir alınarak büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. AK Parti Merkez İlçe Başkanlığına Ziya Coşkun Karadeniz, AK Parti Sandıklı İlçe Başkanlığına ise Osman Işık seçildi.

Orman ve Su İşleri eski Bakanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu da kongrelere katılarak partililere ve vatandaşlara hitap etti.

​Seçilen her iki başkan ve yönetim kurulu üyelerini tebrik eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Milletin partisi olan AK Parti’nin temellerinin, 19 yıl önce 14 Ağustos 2001 tarihinde Afyonkarahisar’da atıldığını ve bu durumun Afyonkarahisar’a önemli bir vazife ve misyon yüklediğini söyledi.

​Prof. Dr. Veysel Eroğlu sözlerine şöyle devam etti: “AK Parti’nin asıl kurucusu da sahibi de milletimizdir. AK Parti, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 19 yıldır girmiş olduğu bütün seçimlerden başarıyla çıkmıştır. Partimizin Afyonkarahisar’da kurulmuş olması bizlere ayrı bir gurur ve mes’uliyet yüklemiştir. Allah’a şükür Afyonkarahisar bu mes’uliyetini hakkıyla yerine getirmiştir.”

“Afyonkarahisar, AK Parti’nin Ege ve Marmara Bölgesinin En Başarılı İli”

​Konuşmasının devamında her seçimde olduğu gibi 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde de AK Parti’nin Afyonkarahisar’da rekor kırdığını ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu: “AK Parti Afyonkarahisar’da
59 belediyenin 35’ini kazanarak büyük bir rekora imza atmıştır. Yani her 3 kişiden 2’si partimize oy vermiştir. Cumhur İttifakı ise 59 belediyeden 54’ünü yani belediyelerin %92’sini kazanarak muazzam bir başarı kazanmış ve diğer ittifakı hezimete uğratmıştır. Afyonkarahisar, Ege ve Marmara Bölgesinde alınan oy oranı ve kazanılan belediye sayısıyla en başarılı il olmuştur.” dedi.

​Prof. Dr. Veysel Eroğlu, konuşmasının devamında; “Partimizin ve Cumhur İttifakının Afyonkarahisar’da kazandığı bu başarıda her seçim bize güvenen ve destek veren aziz hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bu başarıda çok büyük gayreti olan İl Başkanımız Avukat Sayın Hüseyin Sezen başta olmak üzere bütün dava kardeşlerime, Milletvekillerimize, il ve ilçe belediye başkanlarımıza, il ve ilçeler Kadın ve Gençlik Kollarımıza Başkanlığımıza, kısacası Afyonkarahisar’da her seçimde destan yazan bütün teşkilat mensuplarımıza gönülden teşekkür ediyorum.

AK Partimiz inşallah bu aşk ve inanç ile gönüller kazanarak 2023 Seçimleri için çalışacak ve Allah’ın izniyle bundan önceki 15 seçimde olduğu gibi yine seçimleri kazanacaktır.” ifadelerini kullandı.

31 MART MAHALLİ İDARELER SEÇİMİNDE AFYONKARAHİSAR
BÜYÜK REKORA İMZA ATMIŞTIR

İTTİFAKLAR

CUMHUR İTTİFAKI

MİLLET İTTİFAKI

PARTİLER

AK PARTİ

MHP

BBP

CHP

İP

HDP

SP

DP

İLÇE

13

2

0

2

0

0

0

1

BELDE

22

15

2

2

0

0

0

0

TOPLAM

35

17

2

4

0

0

0

1

İTTİFAK TOPLAMI

54

5

İTTİFAK YÜZDESİ

92%

8%

Editör: Haber Merkezi