Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ertürk güven tazeledi

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, AK Parti İl Kadın Kolları 5. Olağan Kongresine katıldı. Mevcut İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk kongrede güven tazeledi. Kongrede konuşan İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven 2002 yılı öncesi ve sonrasını hatırlattı. 2002 öncesi kadınlara karşı eğitimde fırsat eşitliğinin olmadığını, bu eşitliğin AK Parti ile geldiğini söyledi.

İlçe Kadın Kolları kongrelerini tamamlamasının ardından AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı 5. Olağan Kongresi Ticaret Borsası konferans salonunda yapıldı. Divan başkanlığını AK Parti MKYK Üyesi Jülide İskenderoğlu’nun yaptığı kongrede mevcut başkan Ferda Ertürk tek aday olacak çıktı.

“Eğitimde fırsat eşitliği yoktu”

Kongrede bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Sayın Bakanım 1994 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızla hizmete başladığınız günden bugüne kadar aslında yaptığınız hizmetleri en iyi anlayacak grup, kadınlarımız diye düşünüyorum. Çünkü 2002 yılı öncesindeki kadınlarımızın durumu ile 2002 yılı sonrasındaki kadınlarımızın durumu arasında dağlar kadar fark var. 2002 yılından sonra hükümetlerimizin sağladığı hakları şöyle bir sıralayacak olursak say say bitmez. Yollar yaptık, hastaneler yaptık ama kadın hakları ile ilgili yapmış olduğumuz çalışmalar konusunda çok büyük gelişmeler kat ettik. Eskiden bir başörtüsü sorunu vardı. Kardeşlerim bunu aştık. Elhamdülillah bunu yok ettik. Eskiden eğitimde fırsat eşitliği yoktu. Başörtülü kadınlarımız okullara alınmıyordu. Okullardan kovuluyordu, saçlarından tutarak yerlerde sürüyorlardı. Biz bu günleri hep birlikte yaşadık. Ama bugün neredeyiz, hangi seviyedeyiz baktığınız zaman geçmiş ile kıyasladığımızda bugünkü haklarımız büyük bir mesafe kat ettiğimizin açık bir göstergesidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm hükümetlerimiz el ele kol kola teşkilatları ile bir araya geldiler, Bu sorunu ortadan kaldırdılar. Eğitimde fırsat eşitliğini biz getirdik. Bir sürü kadın hakları sağladık. Elhamdülillah bu hakları kaybetmememiz gerekiyor. Bu hakların değerini çok iyi bilmemiz gerekiyor” dedi.

“Bu ümmetin bizim üzerimizde hakkı var”

“Burada bu ümmetin sizler üzerinde bizler üzerinde hükümetimiz üzerinde bir hakkı var” diyen Yurdunuseven konuşmasında, “Bu hakları yerine getirmek zorundayız. Hizmete devam etmek zorundayız. İşte bunun için 24 Haziran seçimleri çok önemli. Çok hassas bir seçime gidiyoruz. İnşallah sizlerle birlikte kol kola girerek çok güzel bir seçim kampanyası yapacağız ve iyi bir sonuç alacağız. Değerli kardeşlerim sadece bu milletin bizim üzerimizde hakkı yok, tüm ümmetim bizden bir hakkı var. Tüm ümmetim bizden bir beklentisi var. Bunları boşa çıkarmamalıyız” ifadelerine yer verdi.

“Zimbabwe’de Müslümanlar ülkemizi ümmetin başı olarak görüyor”

Yurdunuseven, “Dün, eski Afyonkarahisar müftümüz Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız olan Burhan İşleyen vardı. Bir anısını anlattı. Ben onu sizlerle paylaşarak sözlerimi bitirmek istiyorum. Tarih 2013 Kurban Bayramı arifesi. Diyanet Vakfı vasıtası ile kurban kesilecek ve kesileceği yerde fakirlere dağıtılacak. Organizasyonun adresi Zimbabwe. Zimbabve'de Diyanet Yetkilileri nerede kurban kesilir diye gezmeye de çıkarken uygun bir cami buluyorlar ve diyorlar ki ‘biz burada kurban kesmek istiyoruz ve buradan da Zimbabwe halkına dağıtmak istiyoruz.’ Caminin kapısını çalıyorlar ve kapı açılıyor. İçeriden simsiyah çehresiyle üzerinde bembeyaz elbisesiyle bir Müslüman kardeşimiz çıkıyor. O kardeşimiz ‘hayır ola’ diye sorduğunda Diyanet Vakfı yetkilileri ‘kurban kesip dağıtacağız’ diyor. Müslüman kardeşimiz de ‘Siz nereden geldiniz’ diye soruyor. Diyanet Vakfı yetkilileri Türkiye'den geldiklerini söylediğinde Bu Zimbabweli kardeşimiz aynen şu cevabı veriyor: ‘Kurbanı bir kenara koyun. Gezi olaylarında durum nedir? Türkiye'de hükümet iş başında mı? Ne yapıyor? Biz sizi ümmetimizin başı olarak görüyoruz. Durum ne alemdedir?’ diyor. Değerli kardeşlerim bu ümmetin bizim üzerimizde hakkı var. Bu ümmetin bizim üzerimizde bir beklentisi var. Bu beklentileri boşa çıkarmayalım. Lütfen değerli hanım kardeşlerim bu inançla bu görüşle 24 Haziran'a kadar gece gündüz demeden çalışmaya var mıyız? Hepinizden Allah razı olsun. Ben kadın kolları kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. Ferda Hanım inşallah önceden olduğu gibi şimdi de hizmetlerine en iyi şekilde devam edecek. Ben Bugüne kadar gelmiş geçmiş bütün kadın kolları kongrelerine katılan hanım kardeşlerimize, çalışmalara destek veren kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. En alttaki sandık görevlisinden en üstteki il başkanımıza kadar çok teşekkür ediyorum. Ebediyete intikal edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun” dedi.

“Sevdalıyız bu vatana, haydi Bismillah”

Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk de konuşmasında, “Yine yeniden Türkiye’nin geleceği ile dertlenen, bu uğurda tarifsiz bir gayretle zamana ve mekana mührünü basan güçlü ve kararlı kadınlarımızla yola çıkıyoruz. Her son yeni bir başlangıçtır. Bu vesileyle, Anadolu’nun bağrından Afyonkarahisar’dan yola çıkan çalışma azmi ve hizmetleri ile değil Afyon Türkiye’nin gururu olan, değil Türkiye dünyaya örnek olan, Ak kadınlarımızın her daim sözde değil özde destekçisi olan Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu beyefendiye teşkilatım adına şükranlarımı arz ediyorum. Başta Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız Afyon’un gelini AK kadınların hamisi Selva Çam olmak üzere, il il gezerek ak kadınlarımızla sabahlara kadar çalışan genel başkan yardımcılarımıza teşekkür ediyorum. Birlikte yol yürümekten onur duyduğumuz, sahada teşkilatlarda ve kutlu davamızda bizimle birlikte omuz omuza çalışan milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Sandık ve mahalle teşkilatından il yönetimine bu güne kadar milletinin derdiyle dertlenip gecesini gündüzüne katarak fedakarca çalışan Ak Sevdalı Ak kadınlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Bizleri bu sevdayla yetiştiren bu günlere hazırlayan ana babalarımıza minnet ve şükranlarımı arz ediyorum. Bizler ülkemizi evimize tercih ettiğimizde hiç gocunmadan dimdik arkamızda duran eşlerimize ve çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Aşk ile çıktık yola yenilendik, tazelendik. Sevdalıyız bu vatana haydi Bismillah!” dedi.

“Yenilenme ve tazelenme sağlanacak”

AK Parti Milletvekili Ali Özkaya da kongrede kısa bir konuşma yaptı. Özkaya, seçim sonucu mevcut yönetimde yer alan isimlere yeni isimlerin de eklenmesiyle daha güzel çalışmalar ortaya konulacağını söyledi. TBMM’de erken seçim teklifinin görüşülmesi nedeniyle konuşması sonrası ayrılmak için izin isteyen Özkaya, “İlimizde kadın kollarımızın kongresini coşkuyla yapıyoruz. Yenilenme ve tazelenme sağlanacak. Konuşmam bitince hemen müsaade alacağım. TBMM’de ki oylamaya yetişmemiz lazım. Çünkü tarih inşallah yeniden yazılacak. Biz diyoruz ki işte meydan işte Afyonkarahisar’dan. Karahisar Kalesi gibi sağlam duran analarımız, bacılarımızın varlığıyla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, onun güçlü ve büyük liderliğinin önünde yol yürümeye devam edeceğiz. 16 yıldır nereden nereye geldiğimizi hep beraber görüyoruz” dedi.

“Türkiye Gönül coğrafyamızın son kalesidir”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise konuşmasında, “Cuma gününde kadınlarımızın kongresini yapıyoruz. Cumalar bayramdır. Kongre ile birlikte bayramınız kutlu olsun. Bir Cuma gününde Afyonkarahisar’da 24 Haziran seçim takvimini başlatıyoruz. Şimdiye kadar eski ve yeni genç, yaşlı kadın kollarında hizmet etmiş olan hanımlara teşekkür ediyorum. Bundan sonra bayrağı daha da yukarıya taşıyacak olan Ferda hanımefendiyi şimdiden tebrik ediyor üstün başarılarının devamını diliyorum. Biz hep beraber inşallah başarıyı daha da ileri taşıyacağız. Bizlerde siz değerli kardeşlerimizle her zaman beraberiz. Hayr olsun uğur olsun bereketli olsun. Afyonkarahisar'da Cumhuriyet tarihinin en büyük oy oranını aldıysak bunda kadınlarımızın, hanımlarımızın, teyzelerimizin ve kadın kollarımızın büyük emeği var. Sizlere minnettarız, size vefa borcumuz var. Bugün Türkiye'de istikrar varsa sizin sayenizdedir. Dolayısıyla sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Zaten Cumhurbaşkanımızın özellikle burada selamını iletmek istiyorum. Afyon'a gideceğim dediğim zaman çok duygulandı. Oradaki bütün hanım kardeşlerime benim en kalbi selam ve muhabbetlerini ilet diye benden rica etti. Dolayısıyla dünya lideri Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan'ın o güzel selamını sizlere iletmenin bahtiyarlığına sizlere ifade etmem mümkün değil. Türkiye Gönül coğrafyamızın son kalesidir. Bütün düşmanlar bir son kaleyi yıkmak Recep Tayyip Erdoğan'ı yıkmak için gayret ediyorlar ama ben her zaman şunu söyledim. Onların hesabı planları varsa Cenabı Allah'ın da bir hesabı var” dedi.

Editör: Haber Merkezi