AK Parti İl Başkanlığı Basın Toplantısı Düzenledi

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan İl Başkanı Hüseyin Sezen “Şovmenler bu şehre hangi yatırımı getirmiş?” diye sordu. İGM Başkanı Burhanettin Çoban da “Yollarımızı Ağustos sonu bitireceğiz” ifadelerine yer verdi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de belediye araç filosunun genişlediğini ifade etti. Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ise “AK Parti vekilleri laf yapmıyor icraat yapıyor” derken milletvekili Ali Özkaya da “Haşhaş tarihin en önemli dönemini yaşıyor” diye konuştu. Toplantıda gazetecilere ‘Kafasını Kaybeden Adam’ isimli kitap hediye edildi.

AK Parti İl Başkanlığınca bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya İl Başkanı Hüseyin Sezen ile birlikte, milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İGM Başkanı Burhanettin Çoban, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ve Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz katıldı.

“Şovmenler bu şehre hangi yatırımı getirmiş?”

Toplantıda ilk konuşmayı İl Başkanı Hüseyin Sezen yaptı. Sezen, “Sosyal medyada ya da mikrofon eline tutuşturulduğunda şov yapanlara inat biz milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla ve İl Genel Meclis Başkanımızla vatandaşlarımızın yanında olduk ve talep ettikleri hizmetleri ayaklarına götürdük. AK Parti milletvekilleri hizmet için vatandaşlarımızın yanındadır. En iyi hizmeti Afyonkarahisar’a getirmek için yasama döneminde gece gündüz demeden yeri geldi bir günde 21 saat mesai yaparak milletin emrinde gerekli yasal düzenlemeleri çıkardılar. Ancak bu şovmenler meclisi kilitleyip vatandaşın lehine olan yasal düzenlemeleri çıkarmamamız için nasıl meclisi kilitlediklerini açıklasınlar! Biz onlara soruyoruz; Vekiller nerede diye soranlar köy köy geziyor da kime ne faydası oluyor açıklasın? Bu şehre hangi yatırımı getirmiş açıklasın! Millet menfaatine olan her şeyin karşısında olan bu şovmenler gerek yasamada gerek yerel yönetimlerde halkın bütün taleplerinin önüne geçiyorlar” dedi.

“ABD’nin seçimlerini Başkan Erdoğan şekillendiriyor”

Sezen açıklamasında, “Bugün ABD’de gündem Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Dün Türkiye’yi ülke yerine koymayanlar, kendilerini ziyarete gelenlere nasıl davranıyordu hatırlayın. Bizimkiler el pençe divan durur, emredileni yapardı. Bugün durum tam tersi. ABD seçimleri bile Cumhurbaşkanımız üzerinden şekilleniyor. Son 20 senede ülkemizin geldiği nokta burasıdır” ifadelerine yer verdi.

“Kalan kongreler 29 Ağustos’ta başlıyor”

“Kongre sürecimiz başladı” diyen Sezen şöyle dedi; 7 ilçemizde kongrelerimiz tamamladı 11 ilçemizde ise 29 ağustosta başlıyoruz. Eylül ayında ilçe kongremizi tamamlıyoruz. Genel merkezimizin takdirleri doğrultusunda da il kongremizi tamamlayacak ve büyük kongremizi gerçekleştireceğiz.

“Vali Gökmen Çiçek’e teşekkür”

Sadece Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilimize gelen ödeneğin 24.5 milyon lira olduğunu kaydeden Sezen, “Bizim tüm ilçe ve beldelerimizde halı saha olacak, gençlerimiz sağlık bir şekilde vakit geçirecek. Spor salonları yapımlarına başlıyoruz. Ben buradan bizlere desteğini esirgemeyen ilçe ilçe gezen Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’e teşekkür ediyorum” dedi.

“Yollarımızı Ağustos sonu demeden bitireceğiz”

İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban da bir konuşma yaparak şöyle dedi; Şu an Afyonkarahisar İl Özel İdaresinin 18 ilçenin tamamında çalışması vardır. Yol çalışması, su ve kanalizasyon çalışmaları var. bu yıl bir ilki daha başardık. 2020 programı kapsamında yapacağımız yol çalışmalarını Ağustos sonu görmeden tamamlayacağız. Kendimize hedef koyduk.

“Hangi parti olursa olsun asfalt yaptırmak isteyenlerin talebini karşılıyoruz”

Çoban konuşmasını, “Özel idareye asfalt yaptırmak isteyen belediyenin partisi hangi partiden olursa olsun yapacağız. Elhamdülillah ilimizde terör örgütünün siyasi kolu olan parti olmadığı için bu konudaki vaadimizi çok rahat bir şekilde veriyoruz. CHP, MHP, BBP, DP, İYİ Parti olabilir hangi parti olursa olsun bize başvurursa Özel İdare kıstasları çerçevesinde yapıyoruz” ifadeleri ile noktaladı.

“Araçlar kendinizin olduğu zaman masraflarınız da düşüyor”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de “Belediye çöp araçlarını kendimiz alalım istedik. İhale hesabı yaptıktan sonra bugün itibariyle 17 adet büyük kamyon, bir adet yol süpürme aracı, bir adet 8 bin litrelik arazöz, 6 mini damper, 6 hizmet aracını hizmete soktuk. Şehrimizin temizliği ve gelişmesi için modern bir şehir olması için kendi araçlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Burada asfalt şantiyemizde kullanılmak üzere iki tane tanker satın aldık. İnşallah bunları da asfalt şantiyemizin hizmetine vereceğiz. Tabi araçlar kendinizin olduğu zaman masraflarımız da düşüyor, ihaledeki bedelimiz de neredeyse beşte bir fiyatına geliyor. Halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“AK Parti vekilleri birileri gibi laf yapmıyor icraat yapıyor”

Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ise "Milletimize hizmet etmeyi kendimize görev bildiğimiz günden bugüne dava arkadaşlarımız ile beraber, şehrimizin kalkınması ve çok daha iyi konumlarda kendini gösterebilmesi için elimizden geleni sonuna kadar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Milletimizin iyi ve kötü gününde bazen bir telefon bazen bir telefondan daha yakınında olduk. Birileri gibi şehrimizin boş bulduğu sokaklarında sırf esip gürlemek yerine icraat yapmayı ve bu icraatları takip etmeyi sürdürüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz birçok yatırım projesinin yanı sıra devam etmekte olan yatırımları ve projeleri yerinde inceliyor sürekli takibini yapıyoruz. Şehrimizde gerçekleştirilecek olan 3 yeni proje için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında açıklanan sonuçlar neticesinde toplamda 4.8 Milyon TL'nin üzerinde bir yatırım aldık. Afyonkarahisarımızın bugüne kadar yaptığımız icraatlar sonucunda gerçekleşen yatırımlar ve şehir vizyonumuzdaki mükemmel değişim, ileriki zamanlarda şehrimiz için çok daha iyilerinin gerçekleşeceğinin kanıtı olmaya yeter. Bizler bu şehrin sokaklarında büyümüş bu şehre kendini adamış bu şehrin evlatlarıyız. Yılmadan yorulmadan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği hedefler ve vizyon doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

“Vatandaş bize gelip ‘Biden CHP’ye erken seçim şartı ile mi destek veriyor’ diye soruyor”

Yurdunuseven, “ABD Başkan adayı Biden’in 7 ay önce yaptığı bir konuşma için 7 ay içinde değişen ne diye soruyorlar. Değişen şu; Joe Biden 7 ay önce başkan adayı değildi, şimdi oldu. Asıl değişmeyenlere bakmak lazım; Erdoğan 7 ay önce de Biden’in hedefiydi, şimdi de. Sözünü ettiği muhalefet 7 ay önce de Biden’in emri altındaydı, şimdi de… Eğer aksi olsaydı 7 ay önce konuşur, cevap verir ve konuyu kapatırlardı. Biz kimsenin ne uşağıyız ya da yönettiği bir parti değiliz diyemediler. Susmak kabulleniştir. Bu yüzdendir ki akıllara ‘Bu muhalefet Amerikadan mı yönetiliyor’ sorusu geliyor. Biden’in açıklaması gündeme geldiğinin hemen ardından da CHP’nin Afyonkarahisar milletvekili erken seçim açıklaması yapıyor. Vatandaş bize gelip ‘Biden CHP’ye erken seçim şartı ile mi destek veriyor’ diye soruyor” ifadelerine yer verdi.

“Haşhaş tarihin en önemli dönemini yaşıyor”

Son konuşmayı ise Milletvekili Ali Özkaya yaptı. Özkaya, “Haşhaş tarihinin en önemli dönemini yaşıyor. Bir kilo haşhaş 25 lira ediyor. Ülkedeki haşhaş üretiminin yüzde 25’i Afyonkarahisar’dan çıkıyor. Şehrimizde ciddi bir üretim var. çiftçilerimiz çok memnun. Ben hafta sonu 4 ilçede incelemelerde bulundum. Hemşehrilerimiz haşhaşı daha fazla ekmek istiyor. Toprak Mahsulleri Ofisi haşhaşın kapsülünü alıp işleyip morfin haline getirip dünyaya satıyor. Allah nasip ederse yarın Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürümüz ile randevumuz var. Haşhaşın şehrimizde tekrar en yüksek şekilde ekilmesi, kotanın belirlenmesi ve yeni dönemde de 30 Eylül itibariyle bilgisayar ortamında herkesin haşhaş ekeceğiz alanları girmesini sağlayacağız. Bununla ilgili yarın görüşmelerimizi yapacağız ve daha sonra da bakanlık bu konuya ilişkin açıklama yapacak. Buğday fiyatları 2 lira, arpa fiyatları yaklaşık 1,5 lira” dedi.

“Pandemi dolayısıyla patateste sorun yaşandı ama yakında çözülecek”

“Patates üretimi beklentimiz bu yıl 5 milyon tonun üzerinde” diyen Özkaya şöyle konuştu; Yıllık ihtiyacımız ise 4 milyon 400 bin ton civarında. Yaklaşık 600 bin ton civarında fazla olduğu düşünülüyor. Tabi geçen yıl 52 milyon turist geldi, bu yıl 70 milyon turist beklentimiz vardı. Turizmin bu salgın hastalık nedeniyle devam etmemiş olması, devlet dairelerinin, yurtların vs kapalı olması nedeniyle patates konusunda sıkıntı yaşandı. Hemen görüşmelerimizi yaptık. Ticaret Bakanlığı ihracatı serbest bıraktı. Tabi dünyada ciddi bir üretim var. Belçika Başbakanı televizyonda vatandaşlarından haftada 3 gün patates yemesini rica etti. Çünkü Avrupa’da da patates üretimi fazla. Az önce Bakan Yardımcımız Akif Özkaldı aradı, Sandıklı’da yaptığımız patates depolarını nasıl yaygınlaştırırız diye sordu. Ben de kendisine izah ettim. Bizim çiftçimizin üretim sorunu yok. Sorun depolama ve pazarlama ile ilgili bir sıkıntıdır. Afyonkarahisar Borsamız Dinar’da 30 bin tonluk bir silo yaptılar. O silo yapıldıktan sonra bu yıl tek bir sıkıntı yaşanmadı. Kimse bir beklenti içine girmedi. Herkes ürününü oraya koydu. İnşallah bunu patateste de yapmamız lazım. Tarım Kredi Kooperatifleri ulusal marketlerle görüşme aşamasında. Eğer sonuçlanırsa bölgemizdeki patatesler alınıp marketlerde satışa sunulacak.

“Cumhurbaşkanımız don dolayısıyla 10 milyon lira gönderdi”

Özkaya, “Cumhurbaşkanımız don dolayısıyla 10 milyon lira ödenek gönderdi. Bu paralar gelecek hafta zarara uğrayan vatandaşlarımızın hesaplarına geçecek. Şov yapanlar da bunu görecekler” ifadelerine yer verdi.

“Yazar Salih Tuna’nın yazdığı ‘Kafasını kaybeden adam’ kitabını hediye edildi”

Konuşmaların ardından İl Başkanlığı toplantıya katılan basın mensuplarına Yazar Salih Tuna’nın yazdığı ‘Kafasını kaybeden adam’ kitabını hediye etti.

Editör: Haber Merkezi