AK Parti heyetinden Baro ve Başsavcı Karabacak’a hayırlı olsun ziyareti

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ile AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri; geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ve kongrede güven tazeleyen Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin ve Yönetim Kurulu Üyelerine, ayrıca yine geçtiğimiz günlerde göreve başlayan Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Afyonkarahisar Barosu’nda gerçekleştirilen ziyarette Milletvekili İbrahim Yurdunuseven’in yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, İl Başkan Yardımcısı Talha Hüseyin Akkaya, İl Yönetim Kurulu Üyesi Onur Çelik, İl Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Dayı ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Kaçan da hazır bulundu.

“Avukatlık mesleğinin önündeki engelleri birlikte kaldırabilmeyi düşünüyoruz”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, pandemi nedeniyle genel kurullarına bir yıl ertelemek zorunda kaldıklarını söyledi. Yeniş Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte göreve başladıklarını kaydeden Şahin konuşmasına şöyle devam etti: “İlimizin özellikle hukukçu milletvekillerinin ziyaretleri bizi ziyadesiyle memnun ediyor. İnşallah Milletvekillerimizle birlikte bu dönemde avukat meslektaşlarımız ve mesleğimiz için güzel şeyler yapmayı umuyoruz. Avukatlık mesleğinin önündeki engelleri önündeki olumsuzlukları birlikte kaldırabilmeyi düşünüyoruz. Gerçekten mesleğimizin giderek sorunları büyüyor. Mevcut sayımızın artması, iş alanlarının daralması mecliste çoğunluğu olan ve hukukçu milletvekillerinin destek verdiği mesleğimizin sorunlarını biran önce çözmelerini bekliyoruz.”

“Yurdunuseven’in konuşması büyük heyecan verdi”

Meslekleriyle ilgili sorunları sadece Afyon Barosunun üstesinden gelebileceğinin mümkün olmadığının altını çizen Şahin şöyle konuştu; Tüm hukukçu milletvekillerimiz, Adalet Bakanlığımız, hukuk camiamız yargının en önemli ayağı olan savunma mesleği avukatlığın sorunlarının bu dönemde çözülmesini umuyoruz. Biz Sayın vekilimiz İbrahim Yurdunuseven’in Yargı Reforma Strateji Belgesi’nde avukatlar lehine konulmuş ve gerçekten bizi heyecanlandıran, umut vadeden, hedeflerin hayata geçirilmesi konusunda gayret ve desteklerini bekliyoruz.

“Avukatlık mesleği için elimizden geleni yapacağız”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven de, üyesi olmaktan gurur duyduğu Afyon Barosu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını söyledi. Yurdunuseven konuşmasını şöyle sürdürdü: Biz de mecliste hukukçu milletvekilleri olarak gerçekten içinde bulunduğumuz avukatlık mesleğinin sorunlarının çözümüne bir katkıda bulunmak amacıyla elimizden ne geliyorsa mecliste yapmaya hazırız. Son dönemlerde Yargı Reform Paketleri’nde barolara gerçekten büyük önem verildi. Baroların katkılarıyla yeni yargı paketleri ortaya çıktı. İnşallah bu paketlerin içerisinde bulunan avukatlık mesleğinin iyileştirmesine yönelik konulara elimizden geldiğince mecliste katkı da bulunmaya çalışacağız.”

Cumhuriyet Başsavcısına hayırlı olsun ziyareti

Öte yandan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ve beraberindeki AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri; yeni göreve başlayan Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi