AK PARTİ, GERGİNLİKTEN NEMALANIYOR
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Yörük çadırında gazetecilerin Taksim Gezi Parkı ile ilgili sorularını cevaplandırdı:
“Belediye Meclisi’nde çözülebilecek bir konuyu, uluslararası bir krize dönüştürdüler”
“İktidar partisi bugüne kadar gerginliklerden çok fazla nemalanmıştır. Ama bunların siyasal anlamda bedeli olmuştur. Artık vazo çatlamıştır.”
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gezi Parkı ile başlayan olayları “tahammülsüzlüğün eseri “olarak yorumladı ve “Belediye Meclisi’nde çözülebilecek bir konuyu, ulusal neredeyse uluslararası bir krize dönüştürmek ancak Sayın Başbakan ve AK Parti’ye nasip olurdu.” diye konuştu.
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Konya’nın Akşehir ilçesi Cankurtaran Köyü’nde düzenlenen Yörük Şenliği’ne katıldı.
Yörük çadırında gazetecilerin çeşitli sorularını cevaplandıran DP Lideri Uysal, Gezi Parkı’na yapılan müdahaleyi ve diğer illerdeki olayları üzüntüyle izlediğini belirterek, şunları söyledi:
“Belediye Meclisi’nde çözülebilirdi, Uluslarası Kriz oldu”
“Belediye Meclisi’nde çözülebilecek bir konuyu, ulusal neredeyse uluslararası bir krize dönüştürmek ancak Sayın Başbakan ve AK Parti’ye nasip olurdu.
Türkiye’yi kutuplaştırarak, bu zamana kadar ne kadar müşterek değer varsa bunları tartışmaya açtılar. Türkiye’nin bu yüksek gerilim hattında çok fazla yürüyebilme ihtimali yoktur. İktidar partisinin bugün kendisini kıskaç altında hissetmesinin en temel sebebi, bugüne kadar bu gerginliklerden çok fazla nemalanmasıdır.
Başbakan Erdoğan tıpkı referandum öncesinde olduğu gibi yaşanan süreçte yine bir yerleri hedef göstererek yerel seçimler öncesinde durumu kullanmak istiyor. Türkiye’yi karpuz gibi ikiye bölerek kendi pozisyonlarını tahkim etmeye çalışmak, nafile gayretlerdir.”
Gezi Parkı’nda masum bir şekilde başlayan ve tepkilerini ortaya koyan halkın arasına marjinal grupların karışıp karışmadığını, yurt dışından müdahale olup olmadığını iktidar, ortaya çıkarmalıdır.
Ama bunların siyasal anlamda bedeli olmuştur. Artık vazo çatlamıştır. Ak Parti iktidarı, Türkiye’de artık dokunulur hale gelmiştir. Bunca yıl iktidarda olmalarına rağmen gelecekten ziyade, siyaseti hep Türkiye’nin geçmişi üzerinden kurguluyorlar. Tarihsel birtakım kabuk bağlamış yaraları deşerek bugüne getirdiler.
Sadece ve sadece CHP ve onun fikrine muhalefet ederek ülkede birlik ve beraberliği sağlama imkanı yoktur. Herkese eşitlik sağlayacak zeminler araması gerekirken, AK Parti iktidarı, tam tersini yaparak ülkeyi dar bir parantez içerisine hapsediyor.
Başbakan Erdoğan’ın ‘Ananı da al git’, ‘Askerlik yan gelip yatma yeri değildir’ sözleri, kimi insanları ötekileştiren ‘Ayyaş’, ‘Alkolik’ gibi ifadeleri ile gece yarısı operasyonlarıyla çıkarılan kanunlar toplumda tahammülsüzlüğe yol açtı.
Editör: Haber Merkezi