AK PARTİ, BELDELER TEMAYÜL YOKLAMASI..
AK Parti Afyonkarahisar Teşkilatı tarafından belde belediye başkan adaylarının belirlenmesi amacıyla temayül yoklaması başladı.
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, temayül yoklaması öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 17 Kasım'da merkez ve ilçelerdeki belediye başkan adaylarının belirlenmesi amacıyla temayül yoklaması yaptıklarını anımsattı.
Bugün de 40 beldenin temayül yoklamasını gerçekleştireceklerini belirten Zeybek, şöyle konuştu:
"Burada 40 seçim sandığımız var. Beldelerdeki belde yönetim, varsa gençlik ve kadın yolları yönetimi ile beldelerin bağlı bulunduğu ilçelerdeki arkadaşlar oy kullanacaklar. İnşallah hayırlı neticeleri alırız. 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde 18 ilçemiz ve 40 beldemizin tamamında adaylarımız hazır. Bugün de beldelerdeki temayül yoklamasından sonra belde adaylarımızı belirleyecez. Bütün ilçe ve beldelerde seçimlere katılacağız. Tabi amacımız bütün ilceler de ve beldelerde seçimler kazanmak. Tek aday olan yerlerin tamamında da temayül yoklaması yapılıyor. Tek aday olan yerde mevcut belediye başkanları var. Belediye başkanlarının halk tarafından teşkilat tarafından görüntüsü nedir? başarılı mı? Teşkilatla uyumu nasıl? Kavgalı mı? Sorguluyorlar. 'Tek aday olan yerde ikinci bir aday çıkmayacak' diye bir kural da yok. Temayülün altında 'kimi görmek istiyorsunuz?' diye bir not da var. Müracaat etmese dahi bu oylamada isimleri çıkan kişiler de değerlendirmeye alınacak."
Editör: Haber Merkezi