AK Parti Afyonkarahisar Teşkilatından Türkiye’ye Örnek Olacak Uygulama

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı, Türkiye’ye örnek olacak bir uygulama başlattı. Afyonkarahisar Bakkallar Odası ile bir anlaşma yapan AK Parti İl Başkanlığı, İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay başkanlığında il yönetim kurulu üyesi hayırseverlerin destekleri ile Bakkallar Odası’ndan toplu alışveriş çeki aldı. İhtiyaç sahibi vatandaşlara verilen bu çeklerle sadece mahalle bakkallarından alışveriş yapılacak.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı, Afyonkarahisar Bakkallar Odası ile önemli bir anlaşma yaptı. Türkiye’ye örnek olacak bu anlaşma ile AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay önderliğinde hayırsever il yönetim kurulu üyelerinin destekleri ile Bakkallar Odası’ndan alışveriş çeki alındı. Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtımı yapılacak olan bu alışveriş çekleri sadece Bakkallar Odasına kayıtlı mahalle bakkallarında geçerli olacak. Uygulama ile hem mahalle bakkalları desteklenmiş olacak, hem de ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzü gülecek. AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığında düzenlenen toplantıya İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün, Bakkallar Odası Yönetim Kurulu üyeleri Sabri Tugan ve Ahmet Yıldız katıldı.

“Bakkallarımız için ne yapsak azdır”

Konuya ilişkin bir basın açıklaması yapan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, “Mahallelerin orta yerinde duran, her şeyin en güzelini en tazesini satan, parası olmayana ‘Sonra ödersin’ diyen ve bir veresiye defteri olan bakkallarımız, memleketin az ışıklı gecelerinde bile sokak lambalarımızdır. İnsanların ne gönlünü kırarlar, ne gururunu incitirler. Kendilerini mahallenin güvenliğinden sorumlu tutan, ayak seslerinden bile kimin geldiğini tahmin eden, kapısı ardına kadar açık bakkallarımız için ne yapsak azdır” dedi.

“Yerel esnaflarımıza destek olmayı hedefliyoruz”

“AK Parti olarak yerel esnaflarımıza destek olmak, kalkındırmak ve sahip çıkmak adına birçok girişimde bulunuyoruz” diyen Uluçay sözlerine şöyle devam etti; AK Parti olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde; esnaflarımıza ertelemeli krediler verilip bir nebze de olsa nefes almalarını, kullanmış olduğu kredilerde de çeşitli kolaylıklar sağladık. Şimdi de AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı olarak özellikle yerel esnafımıza destek olmak adına geçtiğimiz yıl olduğu gibi bir ‘alışveriş çeki’ programı başlattık.

“Hem ihtiyaç sahiplerine, hem de bakkallara destek olacağız”

Uluçay, “Bu Ramazan ayında daha önce tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi ailelerimizin bir nebze de olsa yüzlerini güldürebilmek adına ulusal marketler yerine, burası çok önemli ulusal marketler yerine şehrimizdeki adeta mahallelerimizin ruhu, sokaklarımızın semtimizin vicdanı olan bakkallarımızdan alışverişin yapılmasını sağlamak amacıyla Bakkallar Odasına ücretini ödediğimiz alışveriş çeklerini bu ay içinde İl Yönetim Kurulu üyelerimiz, Kadın - Gençlik Kollarımız ve Merkez İlçe Teşkilatımız aracılığı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırmayı hedefliyoruz. Böylelikle vatandaşlarımız ellerindeki çeklerle ilimizdeki Bakkallar Odasına kayıtlı mahalle bakkallarımızdan alışverişini yaparken, hem de bakkallarımızı desteklemiş olacaklardır. Bakkallarımız da ellerindeki çeklerin bedelini de Bakkallar Odasından tahsil edeceklerdir. Ramazan ayı dolayısıyla hazırladığımız bu uygulamamızın hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Programımıza katkı sağlayan yönetim kurulu üyelerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rab’bim hayırlarını kabul buyursun inşallah” ifadelerine yer verdi.

“Örnek teşkil etmesin istiyorum”

Afyonkarahisar Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün de yaptığı açıklamada “Ramazan ayı boyunca alışveriş çeklerinin bakkal esnafımız üzerinde yapılması ve bu organizasyonun sağlanmasına da büyük katkılar sağlayan il başkanımız ve teşkilatlarına odam ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Bu vesile ile böyle bir başlangıcın yapılması bana ayrıca bir mutluluk verdi. Burada gerçekten sosyal dayanışmanın birlik ve beraberliğin ve Afyon genelinde bu organizasyonun da bir örnek teşkil ederek her tarafa da yayılacağından endişem yoktur. Dolayısıyla burada gerçekten esnafımızın ve Ramazan ayına has mübarek günlerin bizlere de bu vesile ile böyle bir başlangıç yapmış olması ve bunu da örnek teşkil ederek bütün siyasi partilerimize iş adamlarımıza ve hayırsever vatandaşlarımıza da adeta bir kıvılcım olmak suretiyle yayılacağını da düşünüyorum. Bu vesile İl Başkanımıza, ilçe başkanımıza teşkilatımıza da tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi