AK Parti Afyonkarahisar Teşkilatında Coşkulu Bayramlaşma

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından, Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi. Gedik Ahmet Paşa Medresesi (Taş Medrese) bahçesinde gerçekleştirilen bayramlaşmaya; AK Parti ana kadame mensuplarının yanı sıra; milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, İGM üyeleri, teşkilat mensupları ve çok sayıda partili katıldı.
 

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın teşkilat bayramlaşma programı her yıl olduğu gibi bu yıl da Taş Medrese bahçesinde gerçekleştirildi. Programa; AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, eski Milletvekili Halil Ürün, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, Belediye Başkanları, İlçe Başkanları, teşkilat mensupları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk konuşmayı Uluçay yaptı; Uzun zaman sonrası bayramlaşıyoruz

Bayramlaşma öncesi programda bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, “Covid-19 küresel salgınıyla birlikte aradan geçen uzun zaman sonrası Ramazan Bayramı bayramlaşmasında bir araya geldik” dedi. Uluçay, “Bizlere bayramlaşabilmeyi nasip eden Rabbimize ne kadar şükür etsek azdır. İnşallah Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Başta şehitlerimiz olmak üzere vatanımız, milletimiz, İslam ümmeti için canlarını feda eden şehitlerimize Rabbimden rahmet niyaz ediyorum.” dedi.

“Rabbim tüm İslam Âlemine ülkemize hep dirlik, bereket versin”


Uluçay’ın ardından konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban da, “Çok şükür dünya da ve ülkemizde pandemi sıkıntılarını def etmeye başladık. Yeniden bir ve beraber oluyoruz. İnşallah Rabbim tüm dünyaya ama özellikle ülkemize artık afet, bulaşıcı hastalıklar ve sıkıntılar vermesin. Küresel salgın nedeniyle dünya da ekonomi çok tersine gitti. Tam pandemi bitti derken yatırımlara başlanılacak denirken maalesef Rusya ve Ukrayna arasında bir savaş ortaya çıktı. Savaş nedeniyle fiyatlar yükseldi. Tabi bu durum yatırımları ülkemizi ve dünyayı bizleri etkilemektedir. İnşallah bu da biter ve eskiden olduğu gibi o çok hızlı karar aldığımız çok büyük dev hizmetler yaptığımız günlere kavuşuruz. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramını canı gönülden kutluyorum. Rabbim tüm İslam Âlemine ülkemize hep dirlik, düzenlik, bolluk, bereket versin.” diye konuştu.
 

“Birlik ve beraberliğimiz daim olsun”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Bizleri sağlıcakla bayrama ulaştıran Cenab-ı Hakk’a şükürler olsun. Ülkemizde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında basında da yer bulan gerçekten coşkulu bayramlaşmalar yapılıyor. Cenab-ı Hak birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daim etsin diyorum. Herkesin bayramını tekrar tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.
 

Ürün partilileri selamladı

AK Parti Afyonkarahisar eski Milletvekili Halil Ürün da konuşmasında herkesin bayramının mübarek olmasını dileyerek, Allah’tan nice bayramlara birlik ve beraberlik içerisinde eriştirmesi için dua ettiğini sözlerine ekledi.

“Biz birileri gibi kalkıp şovmenlik yapmıyoruz”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, “Bayramlaşma programımız sırasında yağan rahmet bu bereketi bir kez daha göstermiştir. Bu berekete elhamdülillah diyoruz. Allah hayırlısı ve güzeliyle daim eylesin. Çok güzel bir Ramazan ayı geçirdik ve Allah bizleri bayram gününe eriştirdi. Recep ve Şaban aylarından sonra başı rahmet, ortası mağfiret ve içerisinde bin aydan daha kıymetli olan Kadir Gecesini barındıran sonu da inşallah cehennemden kurtuluş olan Ramazan Bayramını idrak ediyoruz. Uzun süredir insanlarımızla biraraya gelememenin, kucaklaşıp, tokalaşamamanın verdiği rahatsızlığı inşallah bundan sonra telaffi edeceğiz. Biz birileri gibi kalkıp şovmenlik yapmıyoruz. Soyut kelimelerle ‘şunu yapacağız’ ‘şunu yeneceğiz’ ‘benim adı şu’ demekle bu işler olmuyor. 2001 yıla öncesini ve sonrası göz önünde canlandırılırsa ehli vicdan sahibi bir insan bunu inkâr edemez. ‘Ne yaptınız?’ diyemez. Nereden nereye geldiğimizi hatırlamamız lazımdır.” dedi.
 

“Altı okun içerisindekiler üzerinden ibadetlerimize inancımıza baskı yaptılar”

Yurdunuseven konuşmasında “Biz onları çok iyi tanıyor ve neler yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Kendisine oy atmak nasip olmayan, evine giderken elektrik şalterini kaldırmayı unutan insanları da biz biliyoruz. Böyle insanlar, böyle liderler var kendilerine göre. Biz onların birilerinin arkasına saklanıp, altı okun içerisindekileri sözde başımıza vura vura dinimize, inancımıza, ibadetimize yaptıkları o demokrasinin kılıcı gibi koydukları günleri de biliyoruz. Elhamdülillah geldiğimiz noktada hem yatırımlarımızı hem de manevi yatırımlarımızı yapıyoruz. Çünkü başımızda Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider vardır. Elhamdülillah bir zamanlar hazır ol da bekleyen Başbakanlar, Cumhurbaşkanları gibi değiliz. Şimdi sözü dinlenen sözüne itibar edilen Rusya-Ukrayna savaşında barışı sağlayacağına güvenilen dünya da sözü geçen bir liderimiz var elhamdülillah. Seçimlere bir yıl kaldı zaman çok hızlı geçiyor. Bir bakıyorsunuz sandığa gitmişsiniz oy kullanıyorsunuz. Bizim şimdi yapmamız gereken gerçek manada hazır ola geçip çalışmalarımızı beş kat daha arttırıp 2023 seçimlerinden sağ ve salimen çıkmaktır. Cumhurbaşkanımızı tekrar Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ilan etmektir. Teşkilatlarımızda bu canlılık ve samimiyeti görüyoruz. İnşallah 2023 yılı Haziran ayında bunu tekrar yaşıyacağız. Bu yük sadece bizlerin partimizin değil tüm vatandaşlarımızın omuzlarında, tüm mazlum milletlerin baktığı bir noktadadır. Bugüne kadar AK Parti teşkilatlarında görev alan herkese çok teşekkür ediyor, ahirete irtihal edenlere Allah’tan rahmet diliyorum.” İfadelerine yer verdi.
 

“CHP’li yöneticiler pandemide ‘ne gerek var bu hastanelere’ dedikleri hastaneleri kullandı”
 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya “Bizleri salgından sonra bugünlere eriştiren Allah’a hamd olsun. Bizlere 30 gün oruç tutturan, beraberce Müslümanlarla iftar yaptıran, sahur yaptıran, Ramazan ayının tüm güzelliklerini yaşatan, hatimler indirtip, dualar ettirten Allah’a binlerce kez şükürler olsun. Ramazan ayı sonu itibariyle Cumhurbaşkanımız Suudi Arabistan’a gitti. Artık Umre’lerde başladı. İnşallah bu yıl hac da başlayacak. O mübarek beldeye yeniden Müslümanlar yüz sürecekler ve ibadetlerini yerine getirecekler. Allah bu tür musibet ve belalardan ülkemizi, Müslümanlar’ı uzak eylesin. Geçen hafta Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ve İlçe Başkanımızla Belçika’nın üç kentinde hemşehrilerimizle bir araya geldik. Hemşehrilerimiz dünyanın en zengin ülkelerinden olan Belçika’da Covid-19 pandemi döneminde hastanelerin alt yapısının çok zayıf olduğunu anlattılar. Hastanelere alınmayan birçok yaşlının ölüme terk edildiğini, evlerde nefessiz kalıp vefat ettiklerini öğrendik. Medeni Avrupa; İsveç’te, Norveç’te, İspanya’da, İngiltere’de yaşlılar adeta kasten ölüme terk edildi. Fazla masraf yapılmasın ki sosyal güvenlik harcamaları çok olmasın. Bizi hep ne yaptınız diye eleştiriyorlar. Hastaneler tek başına yaptığımız işlerin ne kadar büyük olduğunu, onların ufkunun, vizyonunun alamadığını gösteriyor. Kılıçdaroğlu, ‘Bu kadar çok hastane yaptınız ya hasta gelmezse?’ demişti. Bu hastanelere onların da ihtiyacı oldu. CHP’nin de pek çok milletvekilleri, yöneticileri pandemi sürecinde bu hastanelerde yatarak tedavi gördüler. Allah’a hamdolsun bu ülke, bu devlet Cumhurbaşkanımızın liderliğinde herkesin maaşlarını tıkır tıkır ödedi. Kapanan işyerlerinin paralarını ödedi. Bunlar devasa işlerdir. Türkiye gibi hem gelirleri almayıp vazgeçeceksiniz hem de giderleri arttıracaksınız ama buna rağmen işler yürütülecek. Tam düze çıkıp artık rahatladık diyecekken, petrol-akaryakıt ucuzlayacak derken Ukrayna-Rusya savaşı çıktı. Bu durumda bizleri bir nebze daha sıkmaya başladı. Belçika temaslarında Türk kökenli Milletvekilleriyle de görüştük. Üç bin euro altında maaş alan bir insanın geçinmesinin imkânsız olduğunu söylediler. Elektrik, su ve doğalgaz giderinin en az 500 euro olduğu ifade edildi. Yaklaşık kira bedeli bin euro. Ucuz araç aldıkları doğrudur, kısmen bize göre akaryakıtı biraz daha ucuz aldıkları doğrudur. Gıda ve bilhassa gayrimenkul inanılmaz pahalıdır” dedi.
 

“İstanbul belediyesini kasasında parayla teslim ettik, şimdi metrobüsler 3 teker gidiyor”

Afyonkarahisar merkez Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) dolduğunu söyleyen Özkaya, genişlemek için var güçle uğraş verildiğini ifade etti. Özkaya şöyle konuştu: Şuhut OSB, Emirdağ OSB doldu. Emirdağ’da 3. OSB faaliyetleri başladı. Bolvadin ilçemizde inanılmaz bir atak başladı. Sandıklı ilçemizde OSB hemen hemen doldu. Dinar ilçemizde yerlerin tamamı tahsis edildi. Dazkırı belli bir noktaya geldi. Sinanpaşa’ya Türkiye’nin ilk yeşil OSB’ni kuruyoruz. Bunların hepsi son 5 yılda oldu. Bütün bu sıkıntılara rağmen oldu. Türkiye kabuk değiştiriyor. Allah’a hamdolsun ki ülkemiz yükseliyor, değişiyor, dönüşüyor daha da güçleniyor. Bizi ne ile besliyorlar, ‘Biz daha iyisini yaparız.’ ile. İstanbul Belediyesini kasasında parasıyla teslim ettik. Metrobüsler nasıl gidiyor? Şoförsüz kendi başına gidiyor. Yanan metrobüsleri gördük. Hayali ihaleleri gördük. Sadece sosyal medya ihalesine bir katrilyon para veren uyanık tüccarları gördük. Kırk yerde oruç açıyorum deyip de mübarek Ramazan günü gizli saklı yemek yiyenleri gördük. Çok afedersiniz Ramazan günü deyip en alçakça danslar yaptıranları gördük. Bunlar bize ahlak, demokrasi, din, iman dersi veriyorlar. Sonra da sümme haşa ‘Ben imam hatip mezunuyum ama bunu yapmaktan utanıyorum.’ deyip ondan sonra dua okuyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi tam din tüccarlığı yapılıyor. Bundan pespaye bir din tüccarlığı olamaz.
 

“Ali Babacan’ın masadan ayrılmasının nedeni AK Parti’den oy tırtıklamak”
 

Özkaya konuşmasında şu ifadelere yer verdi; Öbür tarafta güya milliyetçi olan Abdülhamid Han’a laf söylüyor. Yüz yıl önce yaşasın hürriyet diyenlerin büyük çoğunluğu Selanik Mebusu Emmanuel Karasu, bilmem hangi Yahudi, hangi Ermeni idi. Abdülhamid’i tahttan indirenlerin dördü de azınlıktı ve Müslüman Türk’ün düşmanıydı. Yüz yıl sonra milliyetçi geçinenlerin Türkler’in ve Müslümanlar’ın düşmanlarının laflarını söylemeleri bizi uyandırması gerekir. Tarihi iyi okumamız lazımdır. Kimin kiminle dans ettiğini iyi görmemiz lazımdır. Ali Babacan ‘Oradan ayrıldım.’ demiş. Bu da oyunun başka bir versiyonudur. AK Parti’den oy tırtıklayamadıklarını gördüler. Bu CHP zihniyetine inançlı insanların, AK Partililerin oy vermeyeceklerini gördüler. ‘Seni biraz kenara alalım. Sen bizi kenardan eleştir, oradan daha çok oy tırtıklayabilir misin?’ Hedefleri 2023 yılında Recep Tayyip Erdoğan’ı bu milletin başına getirmemek için engel çıkarmaktır. Birbirimize kızabiliriz, hatalarımız olabilir. Bunları önümüze koyup büyük hedefe bakmalıyız. Bize namus sözü verip bir tane işçi çıkarmayacağım diyenler 15 bin AK Parti döneminde işe alınanları işten atıp 45 bin bankamatik memuru, liyakatsiz, ehliyetsiz, dağda ki PKK’lıyı işe aldılar. Uyanık ve akıllı olmalıyız. Bu CHP zinhiyetinin dini, imanı yalandır. Üçkâğıt, alavere, dalaveredir. Bunların hiçbirine güvenilmez. Söylediği 40 yalanı arka arkaya dizen zihniyettir. Bu zihniyete sakın kanmamız lazımdır. Ahmet’e, Mehmet’e, Ali Özkaya’ya kızdık, ötekine, berikine kızdık diyerek pire için yorgan yakamayız. Daha aklı başında hareket edip uzun hedefe bakmalıyız.
 

“Cenaze yemeğine para bulamayanlar şarap açma işine para buldular”

Muhalefeti hedef tahtasına koyan Özkaya sözlerine şöyle devam etti; Afyonkarahisar Belediyemiz Ramazan ayı boyunca 300 bin kişiye iftar yemeği verdi. Sokakta garip gureba, zengin birlikte aynı sofraya oturduk. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımızla Kanlıca Mahallemizde ki iftar sofrasında birlikte olduk. Bundan daha kıymetli bir şey var mı? Sokakta ki yemeğe, cenazedeki yemeğe para bulamayanlar her türlü lükse şarap açma işine para buldular. Belediye’nin, milletin parasından bunu öğrendik. Kar yağarken İngiliz Büyükelçisi ile rakı-balık sofrasına oturulacağını bunlardan öğrendik. Aman bu CHP zihniyetine dikkat. İçimize girmiş kuzu postuna bürünmüş kurtlara dikkat. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Bu büyük millete bizleri hizmet etmeye Allah bizleri memur eylesin. Cumhurbaşkanımızın arkasından bizlere yol yürümeyi nasip etsin.

“Allah’ın izniyle daha da gelişip büyüyeceğiz”
 

Son konuşmayı Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu yaptı. Eroğlu, küresel salgın sonrası bir bayramda kucaklaşmanın memnuniyetini yaşadıklarını ifade etti. Eroğlu, “Cumhurbaşkanımızla telefonla görüştüm. Afyonkarahisar’daki tüm kardeşlerimize selam ve muhabbetlerini iletmemizi istedi. Tüm teşkilatlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Çünkü Afyonkarahisar bölgemiz Marmara ve Ege bölgelerinin Allah’a şükür birincisidir. Hep birlikte 2023 yılı seçimlerine hazırız inşallah. Türk milletinden çok büyük beklentiler var. Bu beklenti sadece 86 milyonluk halkımızdan değildir. Gönül coğrafyamızın tüm beklentisi Türkiye’dir. Dolayısıyla güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha da pekiştirmek mecburiyetindeyiz. Bazıları her şeyi söyleyebilir. Dilin kemiği yok derler. Allah aşkına 2001 yılından önceki duruma bir bakın nereden nereye geldik. Buna bir bakmakta fayda vardır. Yollar şimdi Afyon kaymağı gibi. Hastanelere, barajlara ve göletlere, havaalanlarına bakın. Nereye bakarsanız bakın muazzam gelişmeler vardır. Daha önce bir bayrak direğinin ipini bile dışarıdan alıyorduk. Geçenlerde bir gazetede gördüm, ‘Allah’a şükür bayrak direğinin ipini yaptık.’ deniliyor. Kendi tankımızı, İHA’mızı, SİHA’mızı yapıyoruz. Daha önce başka ülkelerin önünde el pençe duran Başbakanlar vardı. Ama şimdi dünya lideri bir Cumhurbaşkanımız vardır. Allah’ın izniyle daha da gelişip büyüyeceğiz. Her yer tırlarla dolu ekonomik bir faaliyet vardır. Türkiye’ye Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yeni bir fırsat doğuyor. Dünyanın her tarafından talep var, üretemiyoruz. Afyon’daki tüm OSB’ler doldu. Şimdi bunları genişletmek için uğraşıyoruz. İstihdam, ihracaat, üretim ve ekonominin temel prensibi olan dört i vardır. Birincisi istihsal yani üretimdir. İkincisi istifraç yani yer altı kaynaklarının çıkarılmasıdır. Üçüncüsü istihdam, dördüncüsü de ihracaatdır. Ekonomi bunlara odaklandı. İnşallah bu sıkıntıyı birliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirerek atlatacağız. Ben buna yürekten inanıyorum.” dedi.

Ertürk ve Karahan’da birer konuşma yaparak partilileri selamladı

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ile Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan’da bayramlaşma programına gelen partililerin Ramazan Bayramını kutladılar. Program bayramlaşmanın sonrasında sona erdi.
 

Editör: Haber Merkezi