AK Parti 3 beldede seçim bürosu açtı
 
Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Salar, Fethibey ve Gebeceler’de düzenlenen seçim bürosu açılışlarına katıldı.
Ürün, ilk olarak Salar’da gerçekleştirilen seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada Türkiye’de bir zamanlar darbeleri askeri bürokratların yaptığını fakat gelinen noktada darbe yapan kesimin değiştiğini söyledi.
Ürün ‘Eskiden hükümetlere darbeleri askerler yani general bürokratlar yaparlardı. Şimdi en son geldiğimiz noktada askeri bürokratlara darbe yaptıramayan güçler bu sefer yargı bürokratlarını devreye sokarak yargıç veya savcı darbesi yaptırmaya çalıştılar’ dedi.
Ürün şöyle devam etti:
‘‘Allah’ın yardımı ve halkımızın desteği ile bunların hepsini Allah’a şükür bertaraf ettik. Bir süre öne MİT müsteşarını tutuklamak istediler. Bunun nedeni yıllardır bu ülkede akan kardeş kanını durdurmaya çalışmasaydı. Hattı zatında orada da hedef Başbakandı. Neden sorusunun cevabı ise yıllardır akan kanın sona ermesini sağlayacak olan çözüm sürecinin başlamış olmasıydı.’’
Ürün, Türkiye’nin darbelerle ve muhtıralarla gerek ekonomik gerekse insani anlamda büyük zararlar görmüş bir ülke olduğunu söyledi.
Türkiye’de yapılan her darbenin organize edilmiş olduğunu ifade eden Ürün şunları ifade etti:
“Türkiye’de yapılan her darbe organize edilmiş işlerdir. Emniyetin daha sonra tespit ettiği kadarıyla numaraları ardışık olan silahları bir kısmı solcuların elinde sağcı olarak tanımlanan vatan evlatlarını, bir kısmı da sağcıların elinde solcu olarak tanımlanan vatan evlatlarını öldürmüştür. Yani bir el bu ülkenin çocuklarının ellerine vermiş ve birbirini öldürtmüştür. Bu açık bir şekilde ortaya çıkmasına rağmen 11 eylül günü akan kanın 12 eylülde nasıl durduğu hiçbir zaman açık bir şekilde yanıtlanamamıştı. Bu organize işler maalesef bu ülkeyi her defasında 30-40 sene geriye götürmüş, bu ülkenin analarını ağlatmıştır.”

-Hiç kimseye nerede doğacağı hangi milletten olacağı sorulmadı
 
Ürün, 80 sonrasında Türkiye’de yaşayan insanları ayrıştırmak için 80 öncesi kullanılan ideolojik ayrım yerine etnik bir ayrım oyunu denendiğini belirterek, şöyle devam etti:
“80 sonrasında ise aynı şer odağı Türklerle Kürtleri birbirine kırdırtmıştır. Kürtlere sizi asimile ediyorlar, sizi yok sayıyorlar diye aynı biçimde Türklere de bu Kürtler ayrılıkçı diye propaganda yapmıştır. Sonucunda bu ülkede yaşayan insanlar birbirini vurmuş ve öldürmüştür. Sonuç olarak 30 binden fazla insan hayatını kaybetmiştir. Milyarlarca dolara mal olan bu çatışma organize edilmiş bir operasyondur. Binlerce yıldır Türklerle beraber yaşayan Kürtler Lozan’da da azınlık sayılmamış bu ülkenin asli unsuru olarak kabul edilmiştir. Yıllardır süren bu kavga çok özel ve organize bir iştir. Hiç kimseye doğmadan önce hiç kimse nerede, hangi anne babadan doğmak gibi bir seçenek sorulmamıştır.”
 
Türkiye bölünecek iddiasının paranoya olduğu ortaya çıktı
AK Parti ile uygulamaya konulan çözüm süreci ile şehit haberlerinin gelmediğini anlatan Ürün şöyle dedi:
“AK Parti’nin Genel Başkanı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlatılan çözüm süreci ile Başbakanımız çok ciddi bir risk üstlenmiş ve biz kaybetsek bile Türkiye kazansın diyerek elini taşın altına sokmuştur. Bugün geldiğimiz noktada Allah’a şükürle olsun ki bir seneye yakın bir süredir, elleri kına yakılarak askere gönderilen yavrularımız al bayrağa sarılı tabutlarda evlerine dönmemektedirler. Bu ülke topraklarında eğer terör olmasaydı 1 trilyon dolar bu ülke insanının cebinde kalacak ve bu para ülkemizin imarına harcanabilecekti. Türkiye’de bir zamanlar Kürtçe konuşmak yasakken, şimdi ülkenin resmi televizyonunda yıllardır Kürtçe yayın yapılmaktadır. İddia edildiği gibi Türkiye falan da bölünmemiştir. Aynı şekilde bir zamanlar başörtülü kızlarımızın ikna odalarında başörtülerini çıkarmaları için çabalar sarf edilirken, şimdi hem TBMM’de hem kamuda hem de üniversitelerde başörtülü olarak insanlarımız eğitim görmekte ve çalışmaktadır. Sonucunda da ne ülke bölünmüştür ne de başka bir şey olmuştur. 1999 yılında bu halkın seçtiği bir milletvekili başörtülü diye genel kurula sokulmamıştı ama şu anda TBMM’de başörtülü komisyon başkanı ve milletvekilleri vardır.”
 
Seçim manipülasyonları her zaman oldu
 
“Türkiye’de her seçim öncesi apayrı oyunlar oynanmıştır” diyen Ürün, halkın artık bu oyunları gördüğünü anlattı. Ürün şu ifadelere yer verdi:
“Şimdiye kadar benim her hatırladığım seçimde dışarıdan ve içeriden bazı güçler birleşip manipülasyonlar yaparlardı. Şimdi de benzer bir oyun oynanmaktadır. Çünkü bu ülke kalkındıkça bu ülkeyi sevmeyenler hasetlerinden çatlamak üzerelerdir. Bu ülke ulaşım, sağlık, eğitim ve dış politikada çok iyi yerlere gelmiştir. Bütün bunları engellemek için çeşitli oyunlar oynamaktadırlar ama artık bu halka bu oyunlardan gına gelmiştir. Çözüm sürecine yönelik MİT müsteşarına yönelik operasyon bunlardan biriydi. O gün için gerekli yasal düzenleme ise bunun önü kesildi. Daha sonra yolsuzluk kılıfı adı altında hükümete bir yargı darbesi yapmaya kalktılar. Sonrasında Suriye’ye giden MİT’e ait tırlar durduruldu. Bütün bunlar Türkiye’yi uluslararası itibarsızlaştırmak amaçlanıyordu. Eğer MİT tırlarında silah bulsalardı bizi uluslararası arenada rezil etmek istiyorlardı ama önce Allah sonra da hükümetimiz onlara fırsat vermedi. İnşallah 30 Mart’ta da halkımız onlara fırsat vermeyecektir.”
 
Ürün daha sonra Fethibey ve Gebeceler beldelerinde düzenlenen seçim bürosu açılışlarına katıldı.
Açılışlara Ürün’ün yanı sıra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, belde belediye başkan adayları, teşkilat mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi