AK kadınlardan “yerli malı” çarşısı

AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanlığı, ‘yerli malı’ haftası etkinliği kapsamında AK kadınlar, gıda ve el emeği göz nuru ürünlerini Karaman İş merkezinde açtığı çarşıda satışa sundular.

AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları tarafından "AK Kadınlar Yerli Üretir, Milli Tüketir, Ekonomiye Destek Verir" sloganıyla düzenlenen kermeste, yerli malı üretimi ve tüketimine dikkat çekildi.

Çarşıyı gezenlere kumbara hediye edildi

Kermese İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ile birlikte Kadın Kolları yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kurdele kesiminin ardında açılan çarşıyı gezen, Çoban ve Zeybek’e kumbara hediye edildi.

“AK kadınlar yerli üretir, milli tüketir ve ekonomiye destek verir”

Açılışta bir konuşama yapan İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, “Bugün burada Tutum Yatırım ve Türk malları haftası nedeniyle Genel Merkez Ekonomi İşleri Birim Başkanlığımızın organizasyonunda 81 ilde eş zamanlı olarak Kadın Kolları Ekonomi Birim Başkanlıkları evlerinde amatör ruhla üretim yapan kadınlarımıza destek olmak amacıyla bir program düzenledi.Belediye başkanlığımızın da bizlere desteğiyle burada evlerinde bir şeyler yapıp satışa sunmak isteyen hanımlarla birlikte bir etkinlik gerçekleştiriyoruz.Burada amacımız tutumluluk haftası ve yerli mallarına yerli üretimlere dikkat çekmek. Biz AK Kadınlar olarak diyoruz ki;‘AK kadınlar yerli üretir, milli tüketir ve ekonomiye destek verir.’İnşallah bu iki gün içerisinde halkımızı AK kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerini görmeye davet ediyoruz” dedi.

“Bu tür etkinliklere destek vermeliyiz”

Ertürk’ün ardından söz alan Başkan Çoban ise konuşmasında, “Bu sene yerli ve milli üretimin özellikle el emeği ürünlerin teşviki amacıyla AK kadınlarımızın ürettiği gerek süs eşyaları, gerekgıda ürünlerinin sergisini açtık.Bizim çocukluğumuzda biliyorsunuz ‘yerli malı yurdun malı, herkes onu kullanmalı’ sloganıyla yerli malı haftalarca yapılırdı.O zamanlarda ilgi biraz daha fazlaydı ama şu sıralar sanki biraz terk edildi. Yerli malın önemine vurgu yapan bu tür etkinliklere destek vermeliyiz. Ben Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin bu sergiyi görmelerini, alışveriş etmelerini arzu ve davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Çok güzel bir iş çıkarmışlar

Son olarak söz alan Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek de, “Ben AK Parti Kadın Kolları Yönetimini canı gönülden kutluyorum.El emeği göz nuru ürünlerde emeği geçen kardeşlerimizin ellerine sağlık. inşallahAfyonkarahisar halkımız bu etkinliği yerinde ziyaret edeceklerine inanıyorum.Kardeşlerimizin ellerine sağlık çok güzel bir iş çıkarmışlar” dedi.

Çarşı 14-15 Aralık tarihleri arasında hizmet verecek. Çarşıyı ziyaret edenlere kumbara hediye edilirken, AK Parti’ye üye olmak isteyenler için de ayrı bir stant kuruldu.

Editör: Haber Merkezi