AK kadınlar “sıfır atık” eğitimi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlayan Sıfır Atık Projesi kapsamında AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları tarafından çevrecilik eğitimi verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından himaye edilen ‘Sıfır Atık Projesi’, AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları yönetim kurulu üyelerine anlatıldı. Programa İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ile birlikte İl Çevre, Şehir ve Kültür BaşkanıAli Akcasu ve İl Tanıtım ve Medya Başkanı Selim Arıcı ile birlikte kadın kolları üyeleri katıldı.

“Biz de varız”

Toplantıda konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, “AK Parti Kadın Kolları olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da toplumun duyarlı olduğu her konuda ‘biz de varız’ demeye devam ediyoruz ve bu önemli konulardan birisi de Türkiye'nin gündeminde şu an oldukça yoğun bir şekilde yer alan sıfır atık projesidir. Biliyorsunuz sıfır atık projesi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyin muhterem eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin uhdelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte 2017 yılında başlatılan bir projeydi. Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin bir sözü vardı ‘Ben merkezli yaşamaktan, insan merkezli yaşamaya geçmediğimiz müddetçe çok sağlıklı olmayacaktır’ İnsan kaynaklarının daha verimli kullanılabilmesi, doğal kaynakların daha verimli atıkların daha verimli olarak dönüştürülmesi bizim için bizden sonraki ve gelecek nesiller için en büyük bırakacağımız mirastır. Biz de bu konuda ne yapabiliriz diye düşündük ve toplumun duyarlı olduğu konularda ‘biz de varız’ diyerek bu konuda bir adım attık” dedi.

“Üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız”

Kadın kollarının yapmış olduğu faaliyetler ile ilgili de bilgilendirme yapan Ertürk, “Kan bağışı mı gerekiyor Kadın Kolları hemen imdada yetişir. Yaşlılar Haftası nedeniyle Kadın Kollarımız büyükleri ziyaret ederek hayır dualarını alır. Lösemi haftasında hastalarımızı ziyaret etmek, komşuluk gününde komşuluğu geliştirmek için ülkemizde komşuluk adına güzel olan ne varsa gün yüzüne çıkarmaya çalışmak gibi gibi birçok başarılı projeyi hep birlikte Kadın Kolları teşkilatı olarak siz değerli Afyonkarahisar kadın kollarımıza birlikte yaptık.Şimdi de sıfır atık projesi ile tüm ilimiz çapında bu çalışmaları yapıyoruz. İnşallah il ve ilçelerimiz olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Sıfır atık projesi biliyoruz ki öncelikli olarak kadınlarla başlayan bir proje. Çünkü evde bu projeyi gerçekleştirebilecek paydaş biz kadınları diye düşünüyoruz ve bu noktada üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bu eğitimi düzenlememizin başlıca sebebi de budur” dedi.

Programda Çevre Mühendisi Birol İnan tarafından bir sunum yapıldı.

Editör: Haber Merkezi