AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Mekke’nin Fethi dolayısıyla program düzenledi. Programda konuşan Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, “Biz öyle bir fatihin torunlarıyız ki Efendimiz Mekke’yi fetih ettiğinde ilk işi af ilan etmek olmuştur. Bu yüzdendir ki Afrin’de bir sivilin dahi burnu kanamamıştır” dedi.

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı Mekke’nin Fethi’nin sene-i devriyesi dolayısıyla bir program düzenledi. “Gençlik Efendimizin izinde” başlıklı programa gençlerin ilgisi yoğun oldu. Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) salonunda yapılan toplantıda İl Müftülüğü Vaizi Ebubekir Çetiner de vaaz verdi.

“Batılın yıkılıp Hak’kın hakim olmasını sağladı”

Burada bir konuşma yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, “Mekke'nin Fethi, fetihlerin anasıdır. Bu fetih ki Kudüs'e, Endülüs'e, Malazgirt’e ve İstanbul'un Fethi'ne kapı açmıştır. Bu fetih ki batılın yıkılması Hakk'ın hakim olmasını sağladı. Mekke'nin fethi insanlık tarihinde çok önemli bir yere sahiptir. Hakk'ın hiçbir zaman yenilemeyeceğinin ispatıdır. Her daim Hakk'ın galip olacağının mührüdür. Mekke'nin fethi müşriklere putperestlere karşı 'Sizin putlarınız yıkılacak.' Demektir” dedi.

“Afrin’de bir sivilin dahi burnu kanamamıştır”

Karahan, “Genç nesillerin fetihle işgal arasındaki büyük farkı bilmesi gerekiyor. Biz Müslümanlar fetih ederiz, zalimler işgal eder, yakar, yıkar, kadın çocuk demeden hepsini öldürür ve bunu da bir damla petrol için yaparlar. Oysa bizim inancımıza tamamen aykırı olan bu zulüm, son yıllarda ne Afrin’de ne de bir başka yerde görülmüş, duyulmuştur. Biz öyle bir fatihin torunlarıyız ki Efendimiz Mekke’yi fetih ettiğinde ilk işi af ilan etmek olmuştur. Kimseye dokunulmaması gerektiğini, zulmedilmemesi gerektiğini emretmiştir. Bu yüzdendir ki Afrin’de bir sivilin dahi burnu kanamamıştır. Bu yüzdendir ki hendek olaylarında bir Kürt kardeşimize bile dokunulmamıştır” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi