Aile Şirketlerinde Yönetim ve Organizasyon Sorunları Eğitimi Verildi

ATSO KOBİ Akademisi tarafından, Aile Şirketlerinde Yönetim ve Organizasyon Sorunları Eğitimi düzenlendi. Afyonkarahisar Valiliği tarafından ilan edilen 2021-Aile Yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen eğitimin açılış konuşmasını ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Güzbey yaptı. Güzbey, “Bu yıl, daha önce de belirttiğimiz gibi, yeni tip koronavirüs salgınının etkileri azalana, halk sağlığını korumak için alınan tedbirler gevşetilene kadar eğitimlerimizi video konferans yöntemiyle gerçekleştireceğiz. Malumunuz olduğu üzere, 2021 Afyonkarahisar Valiliği tarafından Aile Yılı olarak ilan edildi. Biz de Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak Aile Yılı’nı önemsiyor; üyelerimizin bu yıl vesilesi ile daha çok bilgiye ulaşmasını istiyoruz” dedi.

Güzbey, konuşmasına şöyle devam etti:

“İstatistiklere göre, ülkemizdeki şirketlerin yüzde 96’sı, KOBİ’lerin ise yüzde 99’u aile şirketidir. Aile şirketlerinin çoğu, ne yazık ki yaklaşık 40 yıldan sonra dağılma sıkıntısı ile karşı karşıya kalıyor. Üçüncü kuşaktan sonra meydana gelen bu sorunların, aile içi görev ve yetkilerin dağılımındaki dengesizlik dolayısıyla yaşandığı görülüyor. Aile şirketlerinin ayakta kalması için kurumsallaşmaya önem verilmesi gerekiyor. Ancak kurumsallaşma sağlanarak aile şirketleri güçlü olacak; böylece işletmeler daha çok katma değer sağlayacaktır. Bu yönüyle, bugünkü eğitimimizin verimli geçmesini diliyor; eğitimi verecek Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Özlem Tuna’ya teşekkür ediyorum.”

Eğitimi veren Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Özlem Tuna ise, “Aile şirketleri, ülke ekonomilerinin temeli olarak görülüyorlar, ancak pek çok sorunla karşı karşıya kalıyorlar. Son bir yılda gördüğümüz pandemi sürecinde karar alma olgusunun ne kadar önemli olduğunu gürdük. Aile işletmelerinde hızlı karar alınabiliyor, ancak bilimsel yöntemlerin kullanılmaması dolayısıyla sorun yaşanabilir. Bu nedenle karar alma sürecinde aceleci davranılmamalı, danışmanlık hizmeti alınması düşünülmeli, hatalar kabul edilmeli ve öncelik sırası doğru tespit edilmelidir. Aile şirketlerinin devamının sağlanabilmesi, şirketin aileden bağımsız olarak ele alınması, doğru bir şekilde yönetilmesi ve organize edilmesi ile sağlanabilir. Bunun için de bir aile anayasası yürürlüğe girmelidir” ifadelerini kullandı.

*Eğitimimizi

https://www.youtube.com/watch?v=FkmWeOuSF6I

adresinden izleyebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi