Ahmet İpek 4. Cafelife ödülleri sahiplerini buldu

Afyon’un ilk ve tek şehir ve yaşam dergisi CAFELIFE tarafından 2016, 2017 ve 2018’den sonra yaşanan pandemi ile birlikte 2 yıl aradan sonra 4.sü yapılan Ahmet İpek Cafelife 2021 ödülleri sahiplerini buldu. NGAfyon’da yapılan ödül gecesinin onur konuğu Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar oldu. Gecede 30 ödül verildi.

4. kez yapıldı
Cafelife dergisi tarafından 2017’de 2016’nın yılın en iyilerinin belirlendiği ve Afyonkarahisar’da ilk kez bir basın kuruluşunun düzenlediği ödül töreni olma özelliğini taşıdı. 2017 ve 2018’den sonra 2019 ödül töreni için tüm hazırlıklar yapıldığı sırada patlayan Covid-19 salgını yüzünden ertelenmişti. 2 yıl aradan sonra Cafelife ödülleri Ahmet İpek ana sponsorluğunda 4. Kez yapıldı.

Ödül töreni her zaman olduğu gibi saat 19.00’da kırmızı halı ve ödül panosu önünde fotoğraf çekimiyle başladı. NGAfyon termal otelin ev sahipliğinde yapılan kokteylden sonra saatler 20.00’ı gösterdiğinde ödül salonunun kapıları açıldığında davetlileri Büyük Taarruz’un 100. Yılı için askeri kıyafetli Afyonkarahisar ve Uşak Sevdalı Yürekler ekibi selam vererek karşıladılar.

Gece Afyonkarahisar’ın Kültür Bakanlığı Mahalli Sanatçısı Ömer Yarşi’nin türkü dinletisiyle başladı. Konuklar arasında Afyonkarahisar Vali Yardımcıları Nurullah Kaya ve Mehmet Keklik ile Ankara Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, Em,rdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, Taşoluk Belediye Başkanı Hüseyin Çalış, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürü Münire Burcu, ödül alacaklar ve 350 kişilik davetliler katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Cafelife Genel Yayın Yönetmeni ve Seçici kurul başkanı Ömer Mazi, “4. Kez yaptığımız ve bu sene Ahmet İpek, NGAfyon ve Sıla Güler sponsorluğunda yaptığımız ödül gecemize hoş geldiniz. 150 kişilik adaylar arasından 30 kişiye ödül vermek hiç kolay olmadı. Aslında bu ödülü almayı hak eden ve Afyon için çalışan, mücadele eden yüzlerce kişi ve kuruluş var. 2021 yılında kendi alanında başarılı gördüğümüz 30 kişi ve kurumu ödüllendirmek istedik. Marifet iltifata tabidir derler. Bizde kendi imkanlarımızla kabul buyururlarsa Cafelife ödülü vermek istedik. Ankara’dan gelerek gecemize katılan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a ayrıca teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Ömer Mazi’nin açılış konuşmasından sonra ödül törenine başlandı. Lise eğitimi için gittiği Ankara Yenimahalle’nin belediye başkanı olan ve 3 dönem yapan Fethi Yaşar, Yaşam Boyu Başarı Ödülü alırken yaptığı konuşmada uzun süre alkışlandı. Yaşar, “Bu güne kadar çok ödül aldım. Ama hiç birisi benim için bu kadar anlamlı olamaz. Yoğun programıma rağmen bu geceye katıldım. Çünkü ben ilk defa Afyon’da kendi memleketimden ödül alıyorum. Bu benim için çok kıymetliydi. Her fırsatta Afyonlu olduğumu gururla söyledim. Ben Afyonluyum zaferin kazanıldığı, cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir şehrin çocuğuyum. Okumak için gittiğim şehirde 3 dönem belediye başkanlığı yapıyorum. Bunun sebebi benim için o şehirde yaşayan her yurttaş eşit. Hiçbir zaman kimseyi ayrıştırmadım. Biz birlikte güçlüyüz ve birlikte başarılı oluruz” dedi.

AHMET İPEK

CAFELIFE ÖDÜLLERİ 2021

Sponsorluk Ödülü

Ahmet İpek

NGAfyon Thermal Hotel

Sıla Güler Güzellik Merkezi

YILIN STK ÖDÜLÜ

Afyonkarahisar’da 20 yıldır kendilerini diyaliz hastalarına adayan Sema ve Ahmet Akdağ ve yönetim kurulu bu güne kadar onlarca hastanın organ nakli olmasına ve yaşam standartlarını arttırmak için gece gündüz çabalıyorlar. Her zaman onların yanında olmaya çalışan Sema ve Ahmet Akdağ’ı yılın STK ödülünü almak üzere sahneye davet ediyorum.

YILIN SPORCULARI

Taşoluk beldesinin güreşçi kızları Fatma Yıldız ve Yağmur Karabacak Balkan şampiyonasında Milli Takım formasıyla ülkemizi temsil ettiler. Şampiyonadan madalya ile dönen Yağmur ve Fatma’yı kutlarken elbette onlara destek olan Belediye Başkanı Hüseyin Çalış ve hocaları Yakup Yağcı’yı da tebrik ediyoruz.

Meryem Betül Çavdar

Bir başka yılın sporcusu ise Meryem Betül Çavdar, 2020 yılında Tokyo olimpiyatlarında gümüş madalya aldıktan sonra 3 ay önce yapılan dünya şampiyonasında ise Rus rakibini 14-7 yenerek dünya şampiyonu oldu. Meryem Betül Çavdar şu anda Arnavutluk’ta yapılan başka bir şampiyonadan dönüyor.

YILIN SANATÇILARI

Ömer Yarşi

Afyon’un yaşayan efsanesi, ömrünü Afyon folklörüne adayan Ömer Yarşi kendine has türkülerini ilerlemiş yaşına rağmen gelecek nesillere aktarmaya çalışıyor. Kültür Bakanlığı mahalli sanatçı kimliği taşıyan Ömer Yarşi, 7 yaşında ağabeyinin sazı ile başladığı sanatını severek icara etmeye devam ediyor.

Gülenay Yalçınkaya

Sadece Afyon’un değil Türkiye’nin keçe anası Gülenay Yalçınkaya’nın büyülü ellerinde keçe adeta sanata dönüşüyor. Klasik keçe sanatını modern ve günlük kullanılır hale getirdi. Keçeden gelinlik, ceket, şapka ve tablolar yaptı. Ustalarından öğrendiği geleneksel keçeciliği sanata dönüştürdükten sonra bildiklerini başkalarına öğretmek için çalışıyor. Kültür Bakanlığı Keçe Sanatçısı Gülenay Yalçınkaya.

YILIN ONUR ÖDÜLÜNÜ

Cesur Hasırcı

Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum diyen Hazreti Ali, öğretmenlik mesleğinin ne kadar kutsal olduğunu ifade etmiştir. Afyonkarahisar Atatürk İlkokulu öğretmenlerinden Cesur Hasırcı bu güne kadar yüzlerce öğrenci yetiştirdi. Okulun ve öğrencilerinin en çok sevilen öğretmeni olan Cesur Hasırcı 36 yılı geride bıraktı.

YILIN SOSYAL SORUMLULUK ÖDÜLÜ

Karamehmet mermer

Cihan ve Cihat Özcan

Karamehmet Mermer A.Ş. 50 yılı aşkın tecrübesiyle doğaltaş sektöründe Afyonkarahisar’ın lider mermer şirketlerinden biridir. Şirketin aktif olarak 9 ocağı ve 3 fabrikası bulunuyor. Karamehmet Aliye Ana İlk ve Ortaokulu, Karamehmet İlkokulu ve Karamehmet İscehisar Devlet Hastanesi ile eğitim ve sağlık yatırımları ile örnek oldular.

Esra Özsu

Afyonkarahisar’ın alanında en başarılı isimlerden biri olan Esra Özsu kalıcı makyaj ile fark yaratıyor. Şehrin aranan ismi haline gelen Özsu, özellikle kanser nedeniyle saçları ve kaşları olmayanlara hiçbir ücret almadan saç ve kaş yaparak onları mutlu etmeyi başardığı için tebrik ediyoruz.

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Mahmut Nedim Akülke

Dünya Motokros şampiyonasıyla hayatımıza giren Mahmut Nedim Akülke Afyonkarahisar’ın bir spor ve festival şehri olmasında çok önemli katkıları oldu. Jüri üyelerimizin ortak kararıyla özel ödül verilmesine kararlaştırıldı. Şehre yaptığı katkılara teşekkür ederiz.

YILIN HABER ÖDÜLÜ

Nail Azbay

Afyonkarahisar basın ve habercilik alanına yeni bir soluk kazandıran Nail Azbay yaptığı sokak röportajları, özel haberler, konuşulan ve bazen kızdıran haberleri ile fark yaratmaya devam ediyor. İlk kez vereceğimiz yılın haberi ödülüne “Kent Konseyi Logosu” haberiyle kazanan isim oldu.

AKADEMİ ÖDÜLLERİ

Prof. Dr. Ahmet Altıntaş

100. Yılını kutladığımız Büyük taarruzu en iyi anlatan, hatta yaşatan adam olan AKÜ Atatürk İlkeleri ve İnkilapları Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Altıntaş sadece bizim değil ulusal kanallarında aranan isimlerinden biri oldu.

Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Gücek

Onun için ne söylesek az gelir. AKÜ Öğretim Üyesi Süleyman Gücek, öğrencileriyle birlikte köy okullarını giderek boyasını, badanasını yapıp çocuklarlara kitap hediye edip onlarla okul bahçesinde top oynayacak kadar gönlü güzel bir adam.

YILIN SAĞLIK ÖDÜLÜ

Afyon Devlet Hastanesi Hemşire İsa Çelik

Afyon Devlet Hastanesi Hemşire Saliha Kaya

Afyon Sağlık Bilimleri Üniversite Hastanesi Dr. Semiha Orhan

  1. yılı Mart ayı ile Türkiye’de görülmeye başlayan Covid-19 tüm dünyada milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Dünyanın en güçlü ülkeleri bile bu süreçte ne kadar çaresiz kaldıklarına tanık olduk. Buna rağmen ülkemizin sağlık sistemi ve özellikle fedakar sağlık çalışanlarımız dünyada örnek gösterildi. Afyonkarahisar’da salgın boyunca en çok kimler Covid’in içinde yer alan sağlık çalışanları.

YILIN BELEDİYE BAŞKANI

Serkan Koyuncu Emirdağ Bel Baş

Belçikalıların Emirdağ mı büyük Türkiye mi? diye sordukları ilçe. Gurbetçi şehri. Sandıklı’da birçok yatırım yapılırken özellikle bitmek üzere olan Kültür Merkezi için Başkan Serkan Koyuncu’yu yaptıkları çalışmalardan dolayı kutluyoruz.

İsmail Taylan Dazkırı Belediye Başkanı

Gözden ırak olan gönülden de ırak olur derler. Afyonkarahisar’ın en uzak ilçesi olan Dazkırı’da Belediye Başkanı İsmail Taylan sesiz sedasız imkanlarının üzerinde çalışmalara imza atıyor. Cafelife aday belirleme komitesinin önerisiyle yaptığı çalışmalarını takip ettik ve yapılan çalışmalardan dolayı Başkanı Taylan’ı tebrik ediyoruz.

YILIN YATIRIMI ÖDÜLÜ

Mustafa Enis Arabacı Parkhayat oteli

Afyonkarahisar’ın sıra dışı iş adamlarının başında gelen biri. Parkhayat hastanesi ile sağlık alanında elde ettiği başarıyı Parkhayat Akşerir ve Parkhayat Kütahya ile bölgesel hastaneciliğe geçti. Parksağlık koleji ve TED Afyon ile eğitim çıtasını yükselten Dr. Mustafa Enis Arabacı şimdide bu başarısını Turizm alanına taşıyor. İnşaatına başlanan otelin henüz ismi açıklanmadı belki de burada açılar. Söz aramızda kalacak.

Kadın Kültür Evi

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ve eşi Sümeyra Çiçek’in girişimleri ile 7 ay gibi kısa bir sürede mucize yaratıldı. Kadın Kültür Evleri, Kadın Kooperatifleri, Kadın Kültür Marketleri, E-Ticaret sistemi ile birlikte yıllarca sürecek bir çalışmayı ve sistemi kurarak Türkiye’ye örnek olan bir yatırıma dönüştü.

YILIN İŞ KADINI ÖDÜLÜ

Yasemin Bor

Atom karınca gibi bir kadın. Otomasyon işleri yapan aile şirketiyle birçok insanın adını duyduğunda ürktüğü sıkıntılı yerlere cesurca giderek otomasyon sistemleri kuruyor. Irak, İran Somali gibi sıkıntılı yerlerin dışında Türk Cumhuriyetleriyle iş yapan Yasemin Bor bu kadar yoğun tempoya rağmen Gıda Mühendisliği alanında doktora yaptı ve kendi sucuk markasını yaptı.

YILIN İŞ ADAMI ÖDÜLÜ

Önder Artuk Artuk Aviation

O’nu Türkeli Gazetesini almasıyla, bir de Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji ile tanıdık. Ancak o, sadece Türkiye’nin değil dünyanın en büyük Sivil ve askeri havacılık ve biyomedikal sektörüne yönelik Afyon’da yatırım yaptı. 2022 yılında tam kapasite ile faaliyete geçecek olan Artuk Aviation, beş yıl içinde Türkiye’nin ilk 500 şirketi arasına girmeyi hedefliyor.

YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi YAŞAR

1949 yılında Afyon'un Sandıklı İlçesi Kızık köyünde doğdu. İlk ve ortaokulu Sandıklı’da okuduktan sonra ağabeyi Ahmet Yaşar, Üniversite eğitimi için Ankara’ya gidince aile Fethi Yaşar’ı da Lise eğitimi için Ankara Yenimahalle’ye gönderdi. Liseye giderken babasının arkadaşı sayesinde ticarete başladı. Ülkemiz ekonomisinin en önemli sektörleri olan tekstil ve turizm alanlarında yatırımlar yaparak devam etti. Şu an tam entegre döşemelik ve perdelik kumaş üreten Prestige Mensucat AŞ’nin ve 4000 yatak kapasitesine sahip Yaşar Turizm A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını yürütmektedir. Okumak için gittiği şehirde 3. Dönemdir Belediye Başkanlığı yapan Fethi Yaşar, her fırsatta Afyonkarahisar Sandıklı ilçesi Kızık köyündenim diyerek Afyon sevdasını her yerde dile getiriyor.

YILIN TURİZM ADAMI ÖDÜLÜ

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek

Frigya, Kral Midas’dan bu yana onun gibi birini görmedi. Yüzlerce yıllık uykusundan uyanan tarih yeniden canlanmaya başladı. Bir yıl gibi kısa bir sürede Vali Gökmen Çiçek’in dokunduğu her yer ışıldayarak hayat bulmaya başladı. Ayazini, Emre Gölü, Balon uçuşları ile sadece Afyonkarahisar’ın değil, bölgenin değil Türkiye’nin gündemine oturdu. Afyonkarahisar onunla birlikte gerçekten Termal Turizmin Başkenti olduğunu kanıtladı. Afyonkarahisar Vali Gökmen Çiçek sayesinde bir turizm şehri olduğunu hatırladı. Yılın Turizm Adamı Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’e.

Yılın En Şık Kadını

Yılın En Şık adamı

Editör: Haber Merkezi