Ahilik Haftası Dolayısıyla Ziyaretler Gerçekleştirildi

Ahilik geleneğinin yaşatılması amacıyla düzenlen Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Yılın Esnaflıktan Sanayiciliğe Yükselen İş İnsanı Süleyman Kırlıoğlu, Yılın Ahisi (Şuhut-Marangoz) Ziynettin Gök, Yılın Kalfası (pideci kalfası) Erdoğan Zorluer ve Yılın Çırağı (Birinci Küçük Sanayi Sitesi’nde oto tamir servisinde çırak) İsmail Bakır ziyaret edildi.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konak, Ticaret İl Müdürü Ferhat Sümer, ESOB Başkan Vekili Atila Kocabaş, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi Müdürü Mustafa Büyükben ve ESOB Genel Sekreteri Oğuzhan Caymaz’ın hazır bulunduğu ziyaretler öncesinde Kocatepe Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

Çelenk töreninin ardından Ahilik Haftası Kutlama Komitesi, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’i ziyaret etti. Çiçek, Ahilik’in kadim bir gelenek olduğunu belirterek Afyonkarahisar’ın medeniyetimizin kadim kültürüne sahip çıkıldığı bir il olduğunu belirtti.

Ahilik Haftası Kutlama Komitesi, Vali Çiçek’in ardından Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i ziyaret etti. Zeybek, Ahilik Haftası’nu kutlayarak esnafın her zaman yanında olduğunu kaydetti. Zeybek, Ahilik kültürünün yaşatılmasının önemine dikkat çekti. Her iki ziyarette de ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konak, Ahilik Haftası hakkında bilgi verdi.

Ahilik Haftası Kutlama Komitesi daha sonra, Yılın Esnaflıktan Sanayiciliğe Yükselen İş İnsanı Süleyman Kırlıoğlu’nu ziyaret etti. ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül, Kırlıoğlu’nu kutlayarak başarılarının devamını diledi. Ahilik Haftası Kutlama Komitesi, ATSO adına yaptırılan plaketi Kırlıoğlu’na takdim etti. Kırlıoğlu, üretmeye, ihracata ve istihdama devam edeceklerini belirterek heyete teşekkür etti.

Heyet, Yılın Ahisi seçilen Ziynettin Gök, Yılın Kalfası seçilen Erdoğan Zorluer ve Yılın Çırağı seçilen İsmail Bakır’ı da ziyaret etti. Bu ziyaretlerde ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konak plaket, Ticaret İl Müdürü Ferhat Sümer de Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Berat’ı takdim etti. ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konak, Ahilik’in 9 asırdır süren bir gelenek olduğunu vurgulayarak Ahi Evran Hazretleri’nin nasihatlerinin bugün de geçerliği olduğunu kaydetti.

Editör: Haber Merkezi