AGD Yaz etkinlikleri

En Temel İhtiyacımız İslam Kardeşliği

Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şubesi Yaz Etkinlikleri (YAZ-ET) Toplantısını gerçekleştirdi… Toplantıda konuşan AGD Afyon Şube Başkanı Muharrem COŞKUN, "Biz Arap’ın Acem’e ya da Acem’in Arap’a üstün olmadığına inanıyoruz. Bütün Müslümanlarla inancımız gereği kardeşiz. Tüm insanlarla da yaratılıştan ötürü kardeşiz. İnsanların en hayırlısının insanlara faydalı olan olduğuna inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Yaz Etkinlikleri çalışmalarıyla ilgili bir basına yazılı basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında AGD Şube Başkanı Muharrem COŞKUN, Osmanlı Devleti’nin II. Viyana kuşatmasının ardından Batı karşısında askeri üstünlüğünü yitirdiğini dile getirerek, “O tarihten sonra Batı karşısında askeri üstünlüğün yitirilmesine çare, Batı’yı taklitte arandı. Muhterem Erbakan Hocamız buna taklitçilik hastalığı dedi. Tüm İslam coğrafyasında iki akım baş gösterdi. Birincisi Batıcılık, ikincisi ırkçılık. Batı’dan eğitim alıp bu coğrafyaya dönen aydınlarımız İslam’dan uzaklaştı. Onların etkisiyle yetişen gençlerimiz İslam’dan uzaklaştı. İslam’dan uzaklaşan bu coğrafya, Birinci ve İkinci Dünya savaşlarının akabinde paramparça oldu. Sınırlarımızı emperyalist güçler çizdi, İngiltere, Fransa çizdi. Topraklarımızın her bir köşesine ABD, İngiltere ya da Fransa askeri üs kurdu. Okul müfredatlarımıza varıncaya kadar müdahale ettiler. Bütün bu parçalanmışlık ve bölünmüşlük yetmezmiş gibi coğrafyamıza yeni yeni ayrılık tohumları ektiler, etnik ve mezhepsel düşmanlıklar ektiler” şeklinde konuştu.

İslam’ı Yaşamak İnsanı Yaşatmaktır

COŞKUN, genç nesillere İslam’ı, yani iyiyi, güzeli, doğruyu, faydalıyı ve adaleti anlatmak gerektiğinin altını çizerek, “Biz İslam’ı yaşamaya mücahede etmek, cehd etmek, gayret etmek diyoruz. İslam’ı yaşamak insanlara eziyet veren yoldaki bir taşı kaldırmaktır. Yetimleri sarıp sarmalamaktır. Komşusu açken tok yatmamaktır. İnsanlara faydalı olmaktır. Kibirlenmemek, büyüklenmemek, alçak gönüllü olmaktır. Faizi terk etmektir.

İslam’ı yaşamak, insanı yaşatmaktır. Masum bir insanı öldürmenin bütün insanları öldürmek gibi olduğunu bilmektir. Bu anlayışın gençlerimize bir şekilde kazandırılması için gayret etmek gerekir” dedi.

Yaz Etkinlikleri (YAZ-ET) 2 Temmuz – 3 Ağustos Arası

2 Temmuz 3 Ağustos arasında yapılacak olan Yaz Etkinliklerinin öneminden bahseden Coşkun; Yaz Etkinlikleri boyunca Kur’an-ı Kerim, Adab-ı Muşeret, Siyer, Hadis derslerinin yanında Halı Saha, Sinema Günleri, Şehir Gezileri, Havuz ve piknik etkinlikleriyle dolu dolu bir program icra edeceklerini ifade etti…

Not: Yaz Etkinlikleri için ayrıntılı bilgi için; Erkekler: 505 997 03 47 – 553 623 92 53

Editör: Haber Merkezi