AGD MEKKE’NİN FETHİ’Nİ KUTLADI
 
Anadolu Gençlik Derneği, Mekke’nin Fethi’nin 1386. Yılı münasebetiyle Türkiye geneli, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan’da olmak üzere toplam 600 noktada program gerçekleştirdi. 
 
Afyonkarahisar Merkez ve ilçelerinde de gerçekleştirilen programlara binlerce vatandaşımız katıldı.
 
Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şubesi tarafından AKÜ ATATÜRK KONGRE MERKEZİ’nde gerçekleştirilen programa soğuk havaya rağmen bine yakın vatandaşımız ve gencimiz katıldı. Hasan Muhammed SEZER’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Konuşmacı olarak İlahiyatçı-Yazar Hüseyin SELAMCI, Ezgi Sanatçısı Osman GÜNDÜZ, Tiyatro gösterisinde Milli Gençlik Tiyatro Ekibi, Sinevizyon ve Şiir dinletisi ile devam edip, Türkiye Geneli 400 bin öğrencinin yarıştığı ve Afyonkarahisar genelinde de 3 bin öğrencinin katılım sağladığı Siyer-i Nebi ödül töreni ile son buldu.
 
Açılış konuşmasını gerçekleştiren AGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrrem COŞKUN; ‘’Fetihlerin anası Mekke'nin fethinin 1386. yıldönümünde bugün icra ettiğimiz bu programın anlam ve önemi çok büyüktür. Küresel Tağutlar ve zamanın Nemrut’ları eserleri olan ırkçı, faizci ekonomik düzenin devamını sağlamak için… bu düzen karşısındaki tek ve en etkili engel olan İslam’ı etkisiz ve yetkisiz kılmak istiyorlarken şu salonları dolduran kalabalıklar şunu haykırıyorlar;  “Ne yaparsanız yapın Allah nurunu tamamlayacaktır” ve “Yeni Bir Dünya’’ mutlaka kurulacaktır.’’
Ve yine bu salonlar;  “İslam yücedir, Onun önüne geçilemez, tarih sahnesinden izi ve etkisi silinemez, diye haykırıyorlar.
 
Coşkun; ‘’İslam'ın ve Müslümanların siyasete, ekonomiye, coğrafyaya dünyanın gidişatına, hayatın tamamına dair söyleyecekleri vardır. Batı’nın insanlığın önüne koyacağı bir varoluş reçetesi yoktur ve modern insanın içinde bulunduğu bu buhrandan tek çıkış yolu İslam’dır.
 
Bu nedenle medeniyetinin bu yapıcı gücüne inanan bizler bu salonlardan “İslam'ın yeryüzünü sömüren egemenlerin kirli çarklarını bertaraf edecek yegane güç olduğunu” deklare ediyoruz.
 
Coşkun; ‘’Bizler, Anadolu Gençlik mensupları olarak İlk Adım Kamplarımızla, haftalık sohbet-seminer çalışmalarımızla, Asr-ı Saadet derslerimizle, Siyer-i Nebi yarışmamızla, Mekke’nin Fethi kutlamalarımızla,  Sarıkamış Şehitlerimizi anma programımızla, Şehitler gecemizle, Kahramanmaraş’ın Kurtuluşu programımızla, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı Anma ve Anlama programlarımızla, Çanakkale Zaferi programlarımızla, Kutlu Doğum programlarımızla, Diyarbakır’ın Fethi, İstanbul’un Fethi, Kudüs Gecesi programlarımızla, çadır kamplarımızla, okuma gruplarımızla, yaz etkinliklerimizle, Anadolu Gençlik, Genç İstikbal ve Hanzala Dergilerimizle, MGV yayınlarımızla, AGD TV’mizle, sosyal medya hesaplarımızla, uluslararası öğrenci ve gençlik toplantılarımızla, yurtlarımız ve öğrenci evlerimizle, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine ve çalışan gençliğe yönelik şuurlandırma çalışmalarımızla iyinin, güzelin, doğrunun, faydalının ve adil olanın hayatın her alanında tesisi için gayretlerimizi sürdüreceğiz.’’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 
Konuşmacı ilahiyatçı-yazar Hüseyin SELAMCI ise; ‘’Cahiliye dönemindeki puta tapma zihniyeti ile günümüz modern dünyasındaki mantık farklı değildir. Yılbaşı kutlaması, ben dinimin emrini bir kenara bıraktım ey BATI. Senin sömürün için kurmuş olduğun düzene kölelik yapacağım anlamına gelmektedir’’ diye konuştu.
 
Program sonunda Siyer-i Nebi Ödül Töreni Düzenlendi. Liseler kategorisi Afyonkarahisar İl 1. Olan Esad AVCIOĞLU ödülünü Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve 20. Dönem Milletvekili Osman HAZER’in elinden aldı.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi