AGD, Denktaş'a Anıt Mezar Yapılmasına Talip Oldu
Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) Başkanı Mehmet Abdioğulları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) merhum Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a Anıt Mezar yapılmasına talip olduklarını söyledi.
AGD Sosyal Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Mehmet Abdioğulları, aldıkları bu kararla aynı zamanda eski bir gazeteci olan KKTC'nin merhum Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a vefa göstermek istediklerini kaydetti. Halkın Sesi gibi gazetelerde yazıları ve birçok haberi çıkan Denktaş'a sahip çıkmak istediklerini dile getiren Abdioğulları, şunları söyledi:
"AGD Yönetim Kurulu olarak yaptığımız toplantı sonrasında Denktaş'a, Anıt Mezar yapma kararı aldık. Biz bu mezarı en iyi şekilde yapmak için gerekli girişimlerde bulunduk. Kurduğumuz temaslarda önce KKTC'de görev yapmış Afyonkarahisarlı emekli Korgeneral Hasan Kundakçı ile görüştük. Kendisi de bizim bu isteğimiz üzerine oğlu Serdar Denktaş ile Kıbrıs'ta bu mezarı yapacak olan mütevelli heyeti ile görüştü. Bu konuda Kıbrıs'ta askerliğini yapan Afyonkarahisarlı bir işadamımız bize destek olacağını söyledi. Kıbrıslı yetkililer ve mütevelli heyeti uygun görürse biz bu işe talibiz. Bunun için gerekli alt yapı çalışmalarını hazırladık. İnşallah Afyonkarahisarlı gazeteciler eski bir meslektaşlarına son görevlerini yapma hazzını yaşayacaklardır. Mütevelli heyetinin elinde bir proje varmış. Biz, 'Afyonkarahisar mermeri kullanalım' diye bir şey söylemedik. Bize kalsa biz 81 ilden toplanan taş ve topraklarla yapılmasından yanayım. Bize de sorarlarsa 'Afyonkarahisar mermerinden yapalım' deriz. Bu işi başka yapmak isteyenlerde varmış ama biz bu işi siyasallaştırmayın dedik. Bu işin en güzel ayağı gazetecilerdir, basın mensuplarıdır dedik ve talip olduk."
Editör: Haber Merkezi