AGC Başkanı Güzbey, güven tazeledi

Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurul Yapıldı.
Fuar Düğün Salonunda gerçekleştirilen Genel Kurulda Başkan Mehmet Emin Güzbey, yeniden başkanlığa seçildi.
Tek listeyle gidilen seçimlerde Divan Kurulu Başkanlığını Hüseyin Tutumlu yaptı. Kongrenin açılışında konuşan Tutumlu, Afyonkarahisar’da yerel gazetelerin sayısının azalmasının, geçimini bu işten sağlayan gazetecilerin maddi durumlarına bir artı olarak yansımasını temenni etti.
Tutumlu, ‘’İnşallah seçilecek olan yeni yönetim meslek taşlarımızın sorunları ile daha yakından ilgilenecek mesleğimizdeki sorunları çözmeye çalışacak’’ diye konuştu.
Cemiyetin yaptığı geçmiş üç yılın faaliyet raporlarının okunmasıyla devam eden kongrede konuşan Güzbey, TOKİ işbirliğiyle yapılacak basın evleri projesinin görüşmelerinin 15 Mayısta tamamlayarak arsaları belirlediklerini söyledi.
Güzbey, ‘’Bizim mesleğimiz çok zorlu bir meslek. Geçtiğimiz günlerde en somut örneklerinden birini Beyyazı da gördük. Basın mensuplarını nerede ise linç edeceklerdi. Beyyazı’ya giden taşlanıyor yazan yanıyor adeta işkence. Ancak gazeteci eğilmez bükülmez bizler yaşlansak ta ardımızdan pırıl pırıl gençler geliyor. Ben böylesi güzel bir Pazar gününde sözü fazla uzatmak istemiyorum. İnşallah kongremiz hayırlara vesile olur’’ dedi.
Oylama öncesinde söz alan Gazeteci Arif Yağcı ise şöyle konuştu:
‘’Cemiyetimizin kongresinin yapıyoruz ancak bazı meslektaşlarımız aramızda yok. Sebebi ise şu biz birbirimizi yeterince sevmiyoruz, saymıyoruz. Ölümüzde dirimizde birlik olamıyoruz. Hayat her zaman sürprizlerle dolu, hükümetler gider, hükümetler gelir; valiler gider, valiler gelir; başkanlar gider, başkanlar gelir ancak bizler hancıyız. Bu yüzdende güçlü olmamız gerek. Her zaman omuz omuza olmak zorundayız. Hiç birinin kimseye değişmem çünkü bizi bizden başka seven yok. Çünkü doğruları söylüyoruz doğruları yazıyoruz.’’
İç tüzükte bulunduğu için açık oylamaya gidilen kongrede Mehmet Emin Güzbey ve listesi oy birliğiyle yeniden seçildi.
Editör: Haber Merkezi