AGC 2. Başkan Akar: “Özgür basın demokrasiyle gelir”

24 Temmuz sansürün kaldırılışı ve Basın Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti İkinci Başkanı İsmail Akar, “Basında örtülü bir sansür devam ediyor. Demokrasi geliştikçe daha özgür basına kavuşacağız” dedi.

“Basın sektörü demokrasinin vazgeçilmez unsurudur”

AGC 2. Başkanı İsmail Akar, 24 Temmuz Türk basınından sansürün kaldırılışının 107. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada’ Aradan bir asırdan fazla zaman geçti. Basında sosyal ekonomik ve siyasal anlamda her gelen yıl bir öncekini aratır duruma geldi. Gün geçtikçe sansür artıyor. Özünde basın sektörü demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Ülkemizde demokrasi artıkça sansür azalacaktır. Böylesi bir günde bayram yapmak yerine sorunlarımıza sahip çıkmak ve sıkıntılarımızı kamuoyu ile paylaşmayı makbul buluyoruz. Basın halkın gözü kulağı,sesi ve milletin müşterek sesi olmadan basın bayramı kutlamak günü savuşturmak öte bir anlam taşımıyor.’görüşlerine yer verdi.

“Mesleği severek yapan arkadaşlarımız ekonomik sıkıntılar içinde”

Akar açıklamasında ‘Günümüzde yerel ve ulusal basın emekçilerinin çoğu işsiz. Şanslı olup çalışan işlerini kaybetmeyenler ise karın tokluğuna mesai veriyor. Kar yağmur çamur demeden,gece gündüz mesai veren 7/24 sürekli çalışan basın emekçileri ancak asgari ücret düzeyine maaş alıyor.Yazdıkları haberde ve yaptığı yorumlarda yeterince özgür değiller. Mesleği severek yapan arkadaşlarımız ekonomik sıkıntılar içindeler. Bu arada gelecek kaygısı taşıyor. Ekonomik ve sosyal haklardan yoksun. En önemlisi ise iş güvencesi bulunmuyor ’dedi.

Tüm sorun ve sıkıntılara rağmen basın emekçilerinin bu günlerini tebrik ediyorum diyen AGC 2. Başkanı Akar ‘ 24 Temmuz’u bayram gibi kutlacağımız günleri temenni ediyorum.Tüm basın emekçilerine mutlu ve aydınlık yarınlar diliyorum’dedi.

,

Editör: Haber Merkezi