Afyonluların Topluklu Efesinden Örnek Davranış.

Emirdağlı hemşehrilerimiz yoğun olarak yaşadığı Belçika’nın başkenti Brüksel’de Afyonluların Topuklu Efesi olarak tanınan, siyasi yaşamında Ermeni soykırımını inkar eden kişi olan ve baskılara boyun eğmeyerek partisinden istifa eden Derya Bulduk, 250 bin korona virüs maskesi dağıtacaklarını açıkladı.

Halen Cumhuriyet Halk Partisi Belçika Birlik Başkanlığı görevini yürütmekte olan Emirdağlı hemşehrimiz Derya Bulduk’un, ekibiyle birlikte ihtiyaç sahiplerinin kapılarına kadar gidip maske dağıtmasının, Belçikalılara örnek olacak bir girişim olduğu ifade edildi.

Telefonla görüştüğümüz Başkan Derya Bulduk,” hedefimiz 500 000 maske yapıp dağıtmak. Ben Cumhuriyetin Kazanıldığı Toprakların kızıyım. Dünyayı saran bu hastalıkta vatandaşlarımıza hizmet etmek Mustafa Kemal Atatürk,ün bana Nutuk,da vermiş olduğu görevlerden birisidir. Ben ve ekibim görevimizi yapıyoruz. Türk milletinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramını kutluyor, çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum.”dedi.

Derya Bulduk’un siyasi biyografisi:

Belçika’nın başkenti Brüksel’de Türk’lerin yoğun olarak yaşadığı St. Josse Belediyesi adaylarından Derya Bulduk, partisinin Ermeni soykırımını inkar eden kişi olarak suçlandı ve susması istendi. Derya Bulduk ise partisinin bu baskısına boyun eğmedi ve istifa etmişti.

Bulduk’un istifası MR Partisi’nin Ermeniler’in etkin bir parti olduğunu bir kez daha gösterdi.

St. Josse Belediyesi’ne Fransız Toplumu Federasyonu Partisi’nden (FDF) aday olan Derya Bulduk’a bu partinin bağlı olduğu MR’den baskı geldi. FDF Genel Sekreteri Eric Libert’in geçen ay Belçika televizyonunda Ermeni soykırım inkarcılarının partide yeri olmadığını söylemesi ve Derya Bulduk’un inkarcı olması halinde listede yer alamayacağını söylemesi bardağı taşıran son damla oldu. Genel sekreter Liebert, ayrıca Bulduk hakkında iç soruşturma yapılacağını belirtti.

Hürriyet’e konuşan Derya Bulduk, kendisine genel sekreterin ve Türkleri’in bizzat oyuna ihtiyaçı olan belediye başkanlarının tahkikat açılmayacak. Biz basına öyle konuşuyoruz" dediklerini ve çifte standart yaptıklarını bildirdi.

Bulduk, parti yetkililerinin Ermeni lobisine şirin görünmek istediklerini ama diğer yandan da kendisi gibi isimleri listeye dahil ederek Türkler’in oyuna talip olduklarını belirtti ve "Bu çifte standartı kabul edemem" dedi.

Derya Bulduk, parti üst yetkililerinin 21 Ağustos’ta bir toplantı yaparak Ermeni soykırımına yönelik konuşulmaması için karar aldığını kaydetti ve kendilerine bu yönde susma talimatı geldiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi