Afyonlular “Kudüs İslam’ındır” Mitinginde

Saadet Partisi'nin çağrısıyla ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını protesto için İstanbul'da "Kudüs İslam'ındır" mitingi düzenlendi.

Afyonkarahisar Merkez ilçe ve ilçelerinden de otobüslerle katılım oldu. Kudüs davasına gönül vermiş Afyonkarahisar’lılar istanbuldaki mitinge katılarak destek verdi. Genciyle yaşlısıyla Afyonkarahisar’dan hareket eden Kudüs sevdalıları, İstanbul’da Eyüp Sultan ve Necmettin Erbakan’ın da kabirlerini ziyaret ettikten sonra miting alanına geçtiler.

Agd, Hak-İş, Memur-Sen, İhh, Cansuyu, , Askon, Müsiad, Tügva, Önder, Mirasımız Derneği, ultraslan, genç fenerbahçeliler, çarşı grubu başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği mitingte Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri halka hitap etti. Hamas Temsilcisi ve Filistin Büyükelçisi'nin de bir konuşma yaptığı mitinge, Hamas Siyasi Büro şefi İsmail Heniye de telefonla bağlandı.

Alana kurulan dev platformda Kubbet'üs Sahra figürü, merhum Başbakanlardan Necmettin Erbakan, Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid'in dev portreleriyle, Türk ve Filistin bayrakları yerleştirildi.

10 aralık pazar günü saat 13.00'te başlaması öngörülen miting sağanak nedeniyle 14.30'da başladı.Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri burada kürsüye çıkıp alandakilere hitap etti.

Filistin'e destek mesajları içeren atkılar takan, kelime-i tevhid bayrakları taşıyan birçok vatandaş, sık sık tekbirler getirerek "Hamas'a selam direnişe devam", "İstanbul'dan Gazze'ye direnişe bin selam", "Oluk oluk kan aksa, kurtulacak El-Aksa" sloganları attı. Karamollaoğlu'nun kürsüye çıktığı sırada gruptan bazıları Trump'un kuklasını yaktı.

Miting öncesi gelenlere Filistin mücadelesini konu alan marşlar dinletilirken, alan kadın ve erkekler için ikiye bölündü.

"SADECE FİLİSTİNLİLERİN MESELESİ DEĞİLDİR"

"Bugün İstanbul'da bu muhteşem meydandan yeryüzünün tüm mazlumları için küresel intifadanın meşalesini yakıyoruz" diyen Temel Karamollaoğlu "İşgal altındaki Kudüs, Müslümanların en çetin imtihanıdır. Kudüs Müslümanların yeryüzünde olup bitenler karşısında nerede durduğunun, kimlerle olduğunun ve neye hizmet ettiğinin göstergesidir. Mescid-i Aksa'nın işgal altında olması sadece Filistinlilerin meselesi değlidir. Kudüs'ün işgal altında olması Araplarla İsrail arasında bir meselede de değildir. Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin toprakları İslam aleminin ve bütün İslam ümmetinin meselesidir. 'Elhamdülillah ben Müslümanım' diyen her insanın yüreği mutlaka Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin için atmalıdır. Bu inancımızın bir gereğidir" diye konuştu.

"GECE GÜNDÜZ AĞLAMANIN BİZ MÜSLÜMANLARA HİÇBİR FAYDASI YOKTUR"

Karamollaoğlu, "Bilmeliyiz ki gece gündüz ağlamanın biz Müslümanlara hiçbir faydası yoktur. Bugün kendi kendimize sormamız gereken soru şudur: Irkçı emperyalizm adım adım hedefine yürürken biz ne ile meşgulüz ne yapıyoruz? Siyonistler ve onların destekçileri Kudüs'ü başkent ilan ederken biz ne yapıyoruz? Gazze'ye fosfor bombaları yağarken biz ne yapıyoruz?" şeklinde konuştu.

"ZAMAN SÜSLÜ LAFLAR SÖYLEME ZAMANI DEĞİLDİR"

Karamollaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu küresel kuşatmaya karşı ancak küresel bir direnişle ve intifada ile karşılık verebiliriz. Bunu mutlaka idrak etmek mecburiyetindeyiz.

İhtilaflarımızı, farklılıklarımızı kaşıyarak değil; ittifaklarımızı güçlendirerek bu kötü gidişi engelleyebiliriz. Bu yüzden zaman süslü laflar söyleme zamanı değildir. Kudüs'ün kurtuluşunu gerçekten istiyorsak süslü laflarla değil, güçlü icraatlarla bu işe kalkışmalıyız.

Çünkü ırkçı emperyalizm laftan değil; ancak ve ancak güçten anlar. İslam Birliği Teşkilatı bundan 48 yıl önce Mescid-i Aksa'yı korumak için kurulmuştu. Şuanda Türkiye İslam Birliği Teşkilatı'nın dönem başkanı. Elbette Sayın Cumhurbaşkanı'nın Kudüs konusundaki açıklamalarını önemli buluyoruz; ama kesinlikle yeterli bulmuyoruz. Önümüzdeki hafta yapılacak zirveden bildiri değil, yaptırım içeren kararlar bekliyoruz. İslam aleminin şuanda kararlı ve onurlu bir duruşa ihtiyacı olduğu kanaatindeyiz"

"BÜTÜN UÇUŞLARA KAPATMALIDIR"

"Kısa vadede bütün İslam ülkelerinin Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanıdıklarını bütün dünyaya ilan etmeleri gerekir" diyen Karamollaoğlu, "İslam ülkeleri resmi veya gayrı resmi İsrail ile olan askeri, siyasi, ekonomik ve diplomatik ilişkilerini kestiğini bütün dünyaya ilan etmeleri icap eder. Tüm bölge ülkeleri hava sahalarının İsrail'e ait sivil ve askeri bütün uçuşlara kapatmalıdır" ifadesini kullandı.

Heniyye: Kudüs Müslümanların ortak davasıdır

Mitinge telefon bağlantısı ile katılan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ise günlerdir Türkiye'nin meydanlarının doldurulduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bilesiniz ki Kudüs davası, sadece Filistinlilerin değil, sadece orada yaşayanların değil, yer yüzündeki tüm Müslümanların ortak davasıdır, hatta Hristiyanların davasıdır, hatta özgürce yaşamak isteyen herkesin davasıdır. Tarih boyunca, Filistin asla özgürlüğünü kaybetmedi. Pek çok defa saldırılara, işgallere maruz kaldı. Moğol işgalleri, Haçlı seferleri, Tatar istilaları oldu. Hepsinde direndi, hepsinde kazandı. Sizler bugün bu duruşunuzla Kudüs'ün yeniden özgür olacağı güne desteğinizi veriyorsunuz. Sizi temin ederim ki tarih boyunca Filistin toprakları özgürlüğünü kaybetmediği gibi asla kaybetmeyecek."

"Filistin özgür kalmaya devam edecektir"

Kudüs'ün yer yüzündeki ilk kıble, ikinci mescit olduğunu dile getiren Heniyye, şöyle devam etti:

"Kudüs, Peygamberimizin miraç toprağıdır. Şu anda yaşanan zalimce baskı, işgal, asla kalıcı olmayacaktır. Çünkü tarih boyunca Filistin özgür kaldığı gibi, bugün de kalmaya devam edecektir. Tarih boyunca işgalciler nasıl defolup gittiyse, yine gidecekler, Allah'ın izniyle Filistin yine özgür kalacaktır. Yer yüzünde tüm inananların bu desteğiyle Filistin'de siyonistlerin karşılığı yoktur, asla olmayacaktır. Bizler, başkenti Kudüs olan bir İsrail devletini asla tanımıyoruz. Çünkü Kudüs ebedi olarak bizimdir, bizim kalacaktır. Kudüs, İslam toprağıdır. Kudüs, tüm Müslümanların onurudur, izzetidir, şerefidir. Müslümanlar onurlarını, izzetlerini koruyacaklar. Şerefimizdir, izzetimizdir Kudüs. Biz Kudüs'ü korumak için malımızı, canımızı, kanımızı feda edeceğiz. Bizler bu direnişimizde Allah'a tevekkül edeceğiz ve sizlerin bu desteğiyle ayakta kalmaya devam edeceğiz."

Zuhri: Kudüs bizimdir

Mitingde konuşan Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri ise heyecanlı bir kalabalık gördüğünü ve zaferin yakın olduğunu söyledi.

Kudüs davasının asla yere düşmeyeceğini dile getiren Zuhri, "Buradan haykırarak söylüyorum: Kudüs bizimdir, asla Trump'ın değildir. Kudüs, İslam toprağıdır, Amerikan toprağı değildir. Trump, Yahudileri çok seviyorsa onlara Amerika'dan yer versin. Kudüs, Arap ve İslam toprağıdır. Öyle kalmaya devam edecektir. Trump, tarihi bir hataya düştü. Çok büyük bir hatanın içinde. Türkiye'deki şu topluluk ve ümmet, o kararını asla tanımayacaktır. Netanyahu fazla sevinmesin, bilsin ki Kudüs bizimdir. Kudüs Türklerindir, Yahudilerin değildir. İstanbul'dan bizi duy Netanyahu, Kassam Tugayları geliyor." diye konuştu.

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Mustafa da Kudüs'ün durumunu tüm dünyanın bildiğini aktararak, Trump'ın kararının Kudüs'ün sömürgecilerle işgaline zemin hazırladığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Kesinlikle bağımsız Filistin devleti olmadan asla barış olmaz. Bağımsız Filistin devleti de başkenti Kudüs olmadan olmaz. Ey Trump, bu attığın adımla Filistin halkının daha fazla zulme uğramasına zemin hazırlamış olacaksın. Bizim ve Arap ülkelerinin toprakları işgal edilmeye devam edecektir. İsrail, asla senin alkışladığın gibi demokratik bir devlet değildir. Bunu sadece orada yaşayan Müslümanlara değil Hristiyanlara sorsan yine aynı cevabı alırsın. Bilesin ki aldığın bu karar, yalnızca siyonizmin tarihindeki kara lekelere bir yenisini ekleyecektir."

Mitinge katılan ve katılamayıp gönlü orada olan Afyonlulara teşekkür eden Saadet Partisi Afyonkarahisar Gençlik Kolları Bşk Yasin Kara şöyle konuştu:

"Bu tür mitinglerin bizim için 3 anlamı vardır. Birincisi dosta güven vermek. Eminiz ki bu Mitingi Kudüs'ten, Gazze'den Ramallah'tan kardeşlerimiz izlediler. İkincisi, düşmana korku salmak. Üçüncüsü, hükümetlerimizi eylem noktasında harekete geçirmek. inşaallah maksat hasıl olmuştur. bugün bu mitinge, herhangi bir siyasi parti ayırımı yapmaksızın, sırf Kudüs sevdanızdan dolayı katıldınız. İlan edilen miting cağrısını işitmeniz üzerine, işinizi gücünüzü bırakarak, saatler öncesinden İstanbul'a hareket ettiniz. Yoğun yağışa rağmen, İstanbul'a yağmur yağsa da, Kudüs'e kurşun yağdığının bilincinde olarak mitinge katıldınız. Sadece kalp ile buğz etmekle yetinmediniz. Dosta güven, düşmana korku vermek anlamında, İbrahim'in (as) ateşine su taşıyan karınca misali, Kudüs İslam'ındır Mitingine katılarak göstermiş olduğunuz duruştan dolayı teşekkür ederiz. Bugünlerde hep beraber bir direnç ortaya koyabilmenin asıl var olmak olduğu bilinciyle, sizleri selamlıyoruz."

Editör: Haber Merkezi