AFYONLU YILDIZ DÜNYA FUTBOL GÜNDEMİNDE
Bayer Münih takımının 18 kişilik kadrosunda yer alan Yeşilhisar’lı hemşehrimiz transfer ve milli takım seçimi konusunda dünya basınında.
Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’ı Almanya’ya kaptıran Türkiye Futbol Federasyonu çok gizli bir operasyon yürütüyor. TFF, Bayern Münih kadrosunda yer alan Emre Can’a Ay-Yıldızlı formayı giydirebilmek için yoğun bir çaba sarfediyor. 2012 yılından bu yana Bayern’in A takım kadrosunda yer alan 19 yaşındaki orta saha oyuncusu ve ailesiyle yaklaşık bir ay önce bir araya gelen yetkililer, Emre’ye milli takım forması giymek için teklifte bulundu. Genç yıldız ise düşünmek için zaman istedi.
Almanlar’ın ise Emre’yi boş bırakmadıkları ve ellerinden kaçırmamak için her yolu denedikleri öğrenildi. Eintracht Frankfurt altyapısından yetişen hemşehrimiz Emre Can 2009 yılında Bayern Münih’e geçmişti. Alman futbolunun ‘İmparator’ lakablı efsane ismi Franz Beckenbauer geçtiğimiz yıl içinde Emre Can için “Bayern Münih’in geleceği” açıklamasını yapmıştı. Almanya U15, U16, U17 ve U19 Milli Takım formalarını giyen Emre Can henüz A Milli olmadığı için Türkiye’yi tercih edebilme şansına sahip…
Ara transfer döneminde birçok Süper Lig takımının ve Fenerbahce’nin transfer listesinde olan Emre Can için Fenerbahce’nin tekrar girişimde bulunduğu öne sürülüyor.
Editör: Haber Merkezi