AFYONLU MÜNEVVERE, DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda üç altın madalya kazanan Münevvere Yılmaz, Portekiz’de yapılan Uluslararası Down Sendromlular Atletizm yarışmalarında da Dünya Şampiyonu olmayı başardı

Afyonkarahisarlı Milli Sporcu Münevvere Yılmaz büyük bir başarıya daha imza atarak Portekiz’de düzenlenen Down Sendromlular Atletiz Şampiyonası’nda Türkiye’ye altın madalya kazandırdı.

Katıldığı yarışmalarda Afyonkarahisar’ı ve ülkemizi başarıyla temsil eden şampiyon sporcumuz Münevvere Yılmaz, geçtiğimiz günlerde Adana’da katıldığı Türkiye Şampiyonası’nın Gülle Atma, 200 metre ve 800 metre kategorilerinde birinci olarak üç altın madalya birden kazanmıştı. Burada elde ettiği başarılı derecelerle Milli Takım barajını aşarak Uluslararası Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanan Münevvere Yılmaz, Portekiz’de de altın madalyanın sahibi oldu.

Portekiz’de düzenlenen şampiyonaya değişik ülkelerden çok sayıda sporcu katıldı. Şampiyonaya hızlı başlayan Münevvere Yılmaz, Gülle Atma dalında altın madalya kazanarak Ay Yıldızlı bayrağımızı Portekiz’de dalgalandırmayı başardı. İstiklal Marşımız okunurken gözyaşlarını tutamayan Münevvere’nin bu başarısı Milli Takım antrenörleri ve sporculara da büyük moral verdi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI: Dünya Şampiyonu sporcumuz Münevvere Yılmaz, Portekiz’de İstiklal Marşımız çalarken gözyaşlarını tutamadı.

Başarıdan başarıya koşan Münevvere Yılmaz, Ay Yıldızlı forma ile katıldığı müsabakalarda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ederek ülkemize madalyalar kazandırmaya devam ediyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar’a geldiğinde Münevvere Yılmaz ile yakından ilgilenip fotoğraf çektirmişti

Editör: Haber Merkezi