“Afyonkarahisarlı Sanatçılar Karma Sergisi” Açıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesinin (GSF) ev sahipliğinde düzenlenen, “Afyonkarahisarlı Sanatçılar Karma Sergisi”, AKÜ M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezinde açıldı.

Açılış töreni; Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar, Afyonkarahisar Baro Başkan Yardımcısı Av. Nureddin Demir, Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt, AKÜ GSF Dekan Vekili Prof. Dr. Selçuk Akçay ile Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun’un yanı sıra öğretim elemanlarının ve Afyonkarahisarlı sanatseverlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sergi açılışında konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, üniversitenin şehir merkezindeki tek irtibat noktası olan M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezinin sadece üniversitenin değil, aynı zamanda şehrin her türlü hizmetine sunulan bir merkez olarak planlandığını ve o günden bugüne bu işlevini yerine getirmeye devam ettiğini belirtti. Merkezde bugüne kadar 15 farklı serginin açıldığına dikkat çekerek, “Bugün de Güzel Sanatlar Fakültemizin ev sahipliğinde, Afyonkarahisarlı dış paydaşlarımızın ‘fotoğraf, resim, geleneksel el sanatları, seramik’ gibi farklı sanat alanlarında yaptıkları çalışmaları, eserleri sanatseverlerle buluşturuyoruz. Tamamı Afyonkarahisarlı olan 44 hemşehrimize teşekkür ediyor; sergimize eserleriyle katılan tüm sanatçılarımızı tebrik ediyorum” dedi.

AKÜ M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezinde 19 Ağustos 2022 tarihine kadar açık kalacak olan karma sergide yer alan isimler ise şöyle:

Ahmet Sarısaçak, Arif Birsen, Ayşe Özbek Pamuk, Başak Nakilcioğlu, Birsen Arı, Cihan Tikit, Deniz Uluışık, Dilek Lökçü Yılmaz, Erdem Özkan Ekrem Kula, Güneş Yalçınkaya İlker, Hatice Köken, Hüseyin Erçolak, İsmail Akgül, İsmail Hakkı Nakilcioğlu, M. Lokman Karademir, Ersin Bozok, Fatih Sayın Fatma Kocataş, Gülay Akagündüz, M. Derya Orhan, Mehmet Ali Eroğlu, Murat Cengiz, Mustafa Kemal Uyar, Mustafa Türk, Muzaffer Uyan, Mürşit Aymergen, Naciye Yılmaz, Nurşah Kılınç, Orhan Altuğ, Özden Altuntaş, Perihan Çınar, Remziye Gülenay Yalçınkaya, Sabriye Arpaözü, Sadık Cem Akın, Sait Karaduman, Sema Çavdar, Sevgi Tiryakioğlu, Sultan Baykent, Şerafettin Gerçekçi, Turgay Şahin, Vedat Kaçar, Zehra Pektaş, Zeynep Gürman.

Editör: Haber Merkezi