Afyonkarahisar’ın Yöresel Ürünleri YÖREX’te

Yörex Yöresel Ürünler Fuarı’nda Afyonkarahisar’ın yöresel lezzetleri tanıtılıyor. Bu yıl 11’inci kez gerçekleşen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda, Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’ımızın tescilli ve yöresel ürünleri ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor. Standımızda ziyaretçilere coğrafi işaretli ürünlerimiz ikram ediliyor.

AFYONKARAHİSAR’IMIZIN YÖRESEL ÜRÜNLERİNE YOĞUN İLGİ

ANFAŞ Antalya EXPO Center’da açılışı yapılan Yörex Yöresel Ürünler Fuarı’nda Afyonkarahisar’ın yöresel ürünlerinin tanıtımı yapılıyor. Yöresel ürünlerin markalaşmasını sağlamak ve ticarileşme süreçlerini desteklemek amacıyla gerçekleştirilen, YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı kapılarını 11. kez ziyaretçilerine açtı. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatları ile Afyonkarahisar’ın da aralarında bulunduğu YÖREX’te; Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Zafer Kalkınma Ajansı, AlBikere.com ve Afyonlu firmalar ile birlikte ortak stant alanında şehrimizin coğrafi işaretli ürünleri başta olmak üzere yöresel ürünlerimiz misafirlerin beğenisine sunuluyor.

Afyonkarahisar standında; Afyon sucuğu, Afyon lokumu, Afyon kebabı, bükme, ağzı açık, Şuhut Keşkeği, tandır çorbası, manda kaymağı, manda yoğurdu, patlıcan böreği, kaymaklı ekmek kadayıfı, çullama köfte, vişne hoşafı, patatesli köy ekmeği, ilibada dolması, velense, haşhaş gibi yöresel ve tescilli belgesi almış ürünler yer alıyor.

HİSARCIKLIOĞLU’NDAN AFYON STANDINA ZİYARET

UNESCO tescilli Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’ın yöresel lezzetlerinin tanıtımının yapıldığı standı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da ziyaret etti. Gastro Afyon önlüğü giyen Hisarcıklıoğlu, önce keşkek dövdü, daha sonra tandır çorbasının başına geçerek misafirlere ikramda bulundu. Ayrıca Hisarcıklıoğlu’na belediyemiz tarafından hazırlanan yöresel ürünlerden oluşan lezzet paketi takdim edildi. “Sizin oraların nesi meşhur” sloganıyla Antalya’da düzenlenen Yörex 2021 Fuarı’na katılan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de, fuarda Afyonkarahisar standını ziyaret eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na albikere.com’da satışa sunulan AFJET Afyonspor formasını hediye etti.

AFYONKARAHİSAR’I DÜNYAYA DUYURUYORUZ

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in destekleri ile Gastronomi Birimimiz; gıda sektörümüzü, zengin mutfak kültürümüzü, yöresel ürünlerimizi başta sucuk ve lokum olmak üzere turizmdeki ve mermer sektöründeki avantajlarımızı anlatmaya ve tanıtmaya devam ediyor. Yöresel ürünlerimize coğrafi işaret alındıktan sonra marka haline getirme ve önce ulusal anlamda, sonrasında da uluslararası arenada tanıtma çalışmaları kapsamında katıldığımız fuar, 24 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.

Editör: Haber Merkezi