Afyonkarahisar’ın Sosyal Yaşam Noktası: Bilgi Evleri

Belediyemiz, Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle vatandaşlarımıza yönelik el emeğini değerlendirme, mesleki-teknik, kişisel gelişim ve hobi kursları düzenlemeye devam ediyor.

Pek çok noktada, 20 den fazla branşta haftanın altı günü, bilgi evleri ve kurs merkezlerimiz ile Afyonkarahisar’ın sosyo kültürel yaşamına katkı sağlıyoruz. Gençler için Bilgi evleri kadınlar için de kurs merkezlerimizde hizmetlerimiz tamamen ücretsiz veriliyor.

Bilgi evleri ve kurs merkezlerimiz, kadınların yaşam kalitesini yükseltmek, taleplerini yerine getirmek, ihtiyaçlarına cevap verebilmek için tasarlanmış, kendilerini özel hissetmelerini sağlamak için Belediyemiz tarafından kurulmuş bir yaşam alanıdır. Hem gençlerimizi hem de kadınlarımızı destekleyici çalışmalar kapsamında hizmet veren bilgi evleri ve kurs merkezleri boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek isteyenlerin uğrak noktası. 7 Farklı noktada Halk eğitim iş birliğinde çeşitli kurslar düzenleniyor.

Hanımlar burada, hem meslek sahibi oluyor hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Kanlıca Bilgi Evi, Harbiş Bilgi Evi, Şehit Üsteğmen Sami Çifci Bilgi Evi, Karşıyaka İbrahim Özkul Bilgi Evi, Esentepe Kurs Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi Kurs Salonu ve Dans salonu olmak üzere 23 farklı branşta kurs veriliyor. El becerisini geliştirmek, üretmek ve gelir elde etmek isteyenler, kurslarda kendilerine uygun etkinliklerden faydalanabiliyor.

Robotik Kodlama, masa tenisi, bağlama, resim, halk oyunu, sepet örücülüğü, çini, amigurumi, makrome, takı tasarım, giyim, makine nakışı, tel kırma, iğne oyası, el nakışı, dantel anglez, rölyef, brezilya nakışı gibi gençlere ve kadınlara yönelik el sanatları kursları yoğun ilgi görüyor.

ÇOCUKLARIMIZIN GELİŞİMLERİNE KATKI SAĞLIYORUZ

Özellikle de Robotik kodlama kursu ile çocuklarımızın bilişim alanında bilgi, beceri ve yaratıcılıklarını geliştirmesine imkân sağlıyoruz. Kodlama eğitimi ile çocuklar hayal ettikleri oyun, uygulama vb. birçok yazılımı geliştirebiliyorlar.

Haftanın belirli günlerinde, programa uygun olarak öğrenciler, merkezlerimize gelerek destekleyici eğitim alıyor. Bilgi evlerimizle, okula destek olacak nitelikte eğitimler vererek; öğrencilerimizin gelişimsel, sosyal ve kültürel anlamda yeterliliklerini artırmak hedefleniyor.

BAŞKAN ZEYBEK’TEN DAVET

Zengin içeriğiyle her yaş gurubuna eğitim verecek kursların ücretsiz olduğunu vurgulayan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek; “Bilgi Evlerimiz tamamen ücretsiz olarak bu yıl da minyatür ve seramikten, ahşap boyamaya, dikiş nakış kurslarından robotik kodlamaya kadar birçok alanda hizmet veriyor. Afyonkarahisar’ımızın beklentilerine cevap verecek geniş içerikli etkinliklerimizle ihtiyaçlara cevap veriyor, şehrimizin sosyal yaşamına katkı sağlıyoruz. Hemşehrilerimizi ve tüm gençlerimizi Bilgi Evlerimiz ile Kurs Merkezlerimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi