Afyonkarahisar’ın Eğitimi Masaya Yatırıldı

İlimizdeki eğitimin kalitesini artırmak, eğitim öğretimde yaşanan ve yaşanabilecek sıkıntıları önlemek, eğitim seviyesini daha üst sıralara taşıyabilmek için neler yapılması gerektiği konusunda istişare etmek amacıyla Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında Genel Eğitim Toplantısı yapıldı.

Toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İbrahim Yurdunuseven, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Başarısızlıkta Hepimizin Payı Var

Toplantı öncesi konuşan ve en büyük sıkıntının eğitim alanında yaşandığına değinen Vali Mustafa Tutulmaz: “Eğitimin fotoğrafını çekmek için bir aradayız. Eğitimin tüm tarafları burada yer alıyor. Afyonkarahisar’da en büyük sıkıntıyı yaşadığımız alan maalesef ki eğitim. Eğitimde gerçekten kötü müyüz, yoksa rakamlar mı yanlış söylüyor. Bu aşamada olmazda eksiklerimiz nelerdir, yaptığımız çabanın karşılığını alamıyor muyuz tüm bu konuları değerlendireceğiz. Geçen yıl mutluyduk. 52. sıradan 36’ya düşmüştük. Hedefimiz 20’lere kadar düşmekti. Bunu beklerken bir anda çok daha gerilere düştük. Bu durumun değişik sebepleri var elbette. Hiçbir mazeretin arkasına sığınılmamalı. Bu bir başarısızlıksa bunda hepimizin payı var. Hiçbirimiz bir bahane arkasına sığınmamalıyız. Bunu çözmek adına buradayız. Yaptıklarımız neden yetersiz bunları irdelemeliyiz. İlin yöneticileri olarak bundan sonraki yol haritamızı belirlemeliyiz” dedi.

Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın eğitimdeki genel tabloyu içeren bir sunum gerçekleştirdi. Daha sonra toplantıda bulunan eğitimciler söz alarak görüş ve önerilerini dile getirdiler.

Şehrin Eğitim Vizyonunu Ele Almamız Gerekiyor

Toplantı sonrası eğitimci gözüyle değerlendirme yapan Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu: “Şehrin eğitim vizyonunu ele almamız gerekiyor. Biz kararlıyız, Afyon’daki eğitim seviyesini üst sıralara yükselteceğiz diye kararlılıklarını belirlemeliler. Geri kaldık diye üzülmektense hep birlikte hedefe kilitlenelim. Öğretmenlerin şevk ve heyecanları çok önemli. Öğretmenlerimizin kendilerini daha çok geliştirmesi lazım. Bazı öğretmenleri görüyorum mezun olunca ilk işi kitapları yakmak oluyor. Öğrenmenin yaşı yok. Bir diğer konu ise veliler. Velilerimiz gerçekten çok ilgisiz. Velilerimiz çocukları ile daha çok ilgilenmeli. Çocuklarımızla öğretmen ve velisi ilgilendiği zaman Türkiye daha büyük adımlar atacaktır. Mesleki eğitim ve ihtisas eğitimleri de çok önemli konulardır. Eğitim gün geçtikçe daha da gelişiyor. Eğitimin yaşı yoktur her kesimi eğitmemiz lazım. Gelişmenin temel şartlarından birisi de rekabettir. Okullar, öğrenciler ve öğretmenler arasında rekabet ortamı sağlanması lazım. Sizlerin fikirleri çok önemlidir ifadelerini kullandı.

Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun konuşmasının ardından toplantı sona erdi.

Editör: Haber Merkezi