“Afyonkarahisar’ın bugünü ve yarını için AK Parti olarak hep birlikte çalışıyoruz”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Afyonkarahisar’ın, bugünü ve yarını için AK Parti olarak hep birlikte çalıştıklarını ifade eden Milletvekili Özkaya, “Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in önemli projelerinden birisi olan Afyon Kalesine teleferik projesinin yer teslimi yapıldı. İhale geçtiğimiz süreçte yapılmıştı ve yasal süre neticesinde kesinleşti, bir şirket 100 milyon liralık ihaleyi 25 yıllık işletme hakkıyla yapacak. Kamuoyunu uzun süre meşgul eden yolcu ve biniş garantisi olmadan bu projenin hayata geçmesini çok önemli buluyorum. İnşallah bu proje ile Afyonkarahisar bir üst lige çıkacak. Afyonkarahisar’a gelen turistlerin ilimizde kalma süreleri uzayacak. Afyonkarahisar’ın bütün tarihi dokusunu gelen turistlerimiz gezerek görecek. Ve Karahisar Kalesine çıkarak, Afyonkarahisar şehrimizi ve ovamızı izleyerek, çayını kahvesini burada içme imkânı bulacak. Çok güzel ve nezih bir alan olacak tesisin 1 Mayıs 2023’te açılmasını sözünü teslim törenin de aldık, Rabbim hep birlikte o günü görmeyi bizlere nasip etsin. Bu tesis turizm açısından ülkemize ve ilimize hizmet etsin. Bu projeyi kararlıkla Afyonkarahisar’a kazandıran Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e, ekibine ve AK Parti teşkilatımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun’u, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Nurullah Okumuş, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ve Afyon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fahrettin Zobalı ile birlikte ziyaret etti. Ziyaret ile alakalı da bir değerlendirmede bulunan Milletvekili Özkaya, ziyaretin içeriğinin de açıklayarak, “Afyonkarahisar’ımızın ve ilçelerimizin tüm sorunlarını el birliği ile çözmenin gayretindeyiz. Halkımızın huzuru ve refahını artırmak, ilimize daha fazla yatırım ve hizmet kazandırmak amacıyla var gücümüz ile çalışıyoruz” dedi.

Milli Emlak Genel Müdürü Büyükuzun ile yapılan ziyaret kapsamında Ticaret Borsasına ait mevcut yerin Üniversite’ye devredilerek, bir başka alanında Ticaret Borsası’na verileceğini ifade eden Milletvekili Özkaya, “Trampa denilen yöntem ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarihinde bir ilki Afyonkarahisar’da gerçekleştiriyoruz. İnşallah Ticaret Borsası’nın mevcut alanında Üniversitemiz çok güzel işleri hayata geçirecek. Bu devir işleminin Rektörlüğümüze, ATB Meclis Başkanı Fahrettin Bey ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler nezdinde Afyon Ticaret Borsası paydaşları ile şehrimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Emirdağ ile alakalı konularında gündemlerinde geniş yer aldığını kaydeden Milletvekili Özkaya, “Emirdağ için her türlü hayırlı çalışmanın en büyük destekçisiyiz, Gurbetin Başkenti için ne yapsak azdır” dedi. Emirdağ ilçesine çok güzel bir Hükümet Konağı yapılacağını ifade milletvekili Özkaya, “Kaymakamlık binamızın yapımı ile ilgili ihale süreçleri devam ediyor, İnşallah kısa sürede sonuçlanacak. Mevcut Kaymakamlık binamızın bulunduğu alanın trampa yöntemiyle Emirdağ belediyemize verilmesi için süreci başlattık. Sürecin neticesinde Kaymakamlık binasının bulunduğu alanı da içerisine alan muhteşem bir meydanı Emirdağ halkının hizmetine Belediyemiz aracılığı ile sunmuş olacağız” dedi.

Afyonkarahisar’ın kadim ilçesi Bolvadin ile alakalı birçok konunun da masaya ziyarette masaya yatırıldığını ifade Milletvekili Özkaya, “Kadim Kent Bolvadin ilçemiz için dün olduğu gibi bugünde her türlü desteği sunarak, halkımızın hayrına işlerin teşvikçisi oluyoruz. Sorunların çözümü için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Milli Emlak Genel Müdürümüzü ziyaretimiz esnasında Bolvadin Belediyemizin önemli bir sorunu olan, Tarıma dayalı İhtisas Sanayi Bölgesinde, Milli Emlak tarafından Belediyeye çıkarılan ecri misirin daha doğru ve düşük hesaplanması ve burada yaşanan haksızlığın giderilmesi gerektiğini görüşerek, olumlu bir netice aldık. Ayrıca yine hızlı bir şekilde Bolvadin’in tarıma dayalı ihtisas sanayinin bir an önce bitirilmesi için süreçleri takip edeceğiz. Yine Bolvadin ilçemizde mevcut hastanenin yanındaki alanın AFSÜ’ye tahsis edilmesini görüştük. İnşallah buradaki 7-8 bin metrelik alan AFSÜ’ye tahsis edilerek, burada Bolvadin Sağlık Meslek Yüksekokulu ve diğer bölümler için Kadim Kent Bolvadin’e yakışır bir binayı üniversitemiz vasıtası ile yapacağız” dedi. Milletvekili Özkaya açıklamasında son olarak, “Milli Emlak Genel Müdürümüz Tufan Büyükuzun beye, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Beye teşekkür ediyor, ve bu imkanları bizlere sunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Afyonkarahisar'ın vizyon dolu projelerle ilkleri yaşadığına vurgu yapan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven; "Afyonkarahisar'da bir proje bitmeden yeni bir projeye başlıyor ve neticelenmesi için her projemizle ayrı ayrı ilgileniyoruz. Bazı büyükşehirlerimizde bile olmayan yatırımlar Afyonkarahisar'ımızda birer birer hizmete giriyor. Turizm alanında yapılan yatırımlar, gençlerimiz için yapılan spor kompleksleri, kadınlarımız için açılan ve bir fabrika gibi çalışan kadın kültür evleri hepsi eşsiz projeler olmakla beraber hepsinin amaçlarına ulaştığını söyleyebiliriz. Yine Türkiye'nin ilk yeşil OSB'si ünvanına sahip Sinanpaşa OSB'nin kamu yararı kararını da almış bulunmaktayız. Buranın şehrimizin ekonomisine katkısı bambaşka olacak. Bütün bu projeler sevdalısı olduğumuz Afyonkarahisar'ımız ve hemşehrilerimiz için hayat buldu ve bundan sonra da bulmaya devam edecek.

Teleferik Projesi'nin Afyonkarahisar'ın silüetine ve ekonomisine katkısının büyük olacağına vurgu yapan Yurdunuseven; "Şehir inşa etmek demek bir nebze geleceği de inşa etmek demek. Biz bütün projelerimizde bu şehrin 50 yıl sonrasını da düşünüyoruz. Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek'in Teleferik Projesi'de şehrimize çok başka bir değer katacak ve bu güzide projenin önemi yıllar sonra çok daha iyi anlaşılacak. Projenin yolcu garantisinin kaldırılması ve 100. yılımızda teslim edilmesi de ayrıca bizi çok mutlu etti. Gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz her projeyi eleştirmekten başka birşey bilmeyen, Afyonkarahisar'ın herhangi bir sokağından bir tane taşı dahi yol ortasından kaldırmamış ve kaldıramayacak kadar aciz muhalefetin bunlardan bi haber yaygara koparması nafiledir. Kaldı ki Afyonkarahisar'ımızda yolcu garantisini kaldırdığımız Teleferik Projesi hakkında atıp tutan ana muhalefet ve yandaşları, CHP'li Hatay Belediyesi'nin yolcu garantili Teleferik Projesi'nden dahi haberleri yok. Bunların ne şehrimize ne de ülkemize en ufak bir katkısı olmayacağı aşikardır.

Afyonkarahisar'ın her sorununa anında müdahelede bulunduklarını belirten Yurdunuseven; "Şehrimizin her bürokratıyla doğrudan irtibat halindeyiz. Belirlediğimiz hedefler doğrultusunda yolumuza çıkacak her taştan biran önce kurtulup yolumuza devam etmek gayretiyle önümüze çıkan engelleri milletvekillerimizle birlikte ortadan kaldırıyoruz. Yine bu doğrultuda yer problemi yaşayan Afyonkarahisar Ticaret Borsası'nın yer problemini çözerken bir yandan da üniversitemize faaliyet yürütebilecek alan sağlamak ve tabiri caizse bir taşta iki kuş vurmak için Milli Emlak Genel Müdürümüz Tufan Büyükuzun ile görüştük. İki kurumunda yer sorunu bu sayede çözülmüş oldu. Bolvadin ve Emirdağ'ımız için Genel Müdürümüzden gerekli sözleri aldık. Buralardaki planladığımız Emirdağ Hükümet Konağı ve Bolvadin İhtisas Sanayi'nin en kısa zamanda tamamlanması için bizlerde çalışmaları takip edeceğiz." Dedi.

Editör: Haber Merkezi