Afyonkarahisar’da Yeşil Alan Rekoru

Afyonkarahisar Belediyemiz, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ile birlikteDaha Yeşil Afyonkarahisar” sloganı ile başlattığı projeleri bir bir hayata geçiriyor.Şehrimiz her alanda gelişmeye ve güzelleşmeye devam ediyor; sosyal donatı alanları sayısı da artıyor. Doğası ve havasıyla güzel, park ve bahçeleriyle yeşil bir Afyonkarahisar şiarı ile hareket eden ekiplerimiz yeşil alan sayısının artırılması için de büyük gayret sarf ediyor.

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN MİKTARINI YÜZDE 57 ORANINDA ARTIRDIK

Şehir estetiği çalışmaları kapsamında dört bir yanı yeşil alanla donatan Afyonkarahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, son üç buçuk yılda beş milyon metrekare yeşil alan yaparak kişi başına düşen yeşil alan miktarını % 57 oranında artırdı.

89 bin adet fidanı toprakla buluşturan Afyonkarahisar Belediyesi, 510 bin metrekare çim ekimi gerçekleştirdi. Şehrin muhtelif piknik alanı, park, bahçe orta refüjlerine bir milyon 607 bin adet çiçek diken ekiplerimiz çocuklarımız için mahallelere de 91 adet cep park yaptı. Parklara 57 takım açık alan spor aleti kuran Afyonkarahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz 147 takım da çocuk oyun grubu yerleştirdi. Piknik alanlarına 516 adet kamelya yapan ekiplerimiz 975 adet oturma gurubu yerleştirdi.

SARAYDÜZÜ KROS VE KONDİSYON KAMP MERKEZİ

500 bin metrekare alan üzerine 20 milyon liraya mal olacak Türkiye’nin nadir kros ve kondisyon merkezi haline gelecek Saraydüzü Kamp Merkezini Afyonkarahisar’ımıza kazandırıyoruz. Gözlem kulesi, kır kahvesi, çocuk oyun alanları, yöresel ürünler satış yeri, otopark, spor salonu, futbol ve basketbol Sahaları, yürüyüş yolları, bungalov kamelya, ibadethane, kır lokantaları ve kır kahvesi gibi üniteler yer alacak.

HOBİ BAHÇELERİ

Seçim vaatlerimizden olan hobi evleri projesi kapsamında Devlet Parkına 229 adet, AKÜ’ye 115 Adet Hobi Bahçeleri Yaptık. Proje kapsamında sosyal kulanım alanları, Çocuk Parkları, koşu-bisiklet yolları ve otoparklardan oluşan rekreasyon alanları da hizmete alındı.

PAŞA CAMİİ YEŞİL ALAN DÜZENLEMELERİ

Kadim şehrimizin önemli eserlerinden olan Paşa Camii bahçesinde çevre düzenlemesi çalışması yaptık. İçerisinde çocuk oyun alanları, kapalı otopark, süs havuzları, kamelyalar ve sosyal donatılar bulunan bahçe halkımızın kullanımına sunuldu.

ATAKÖY ŞEHİTLER PARKI

Şehitlerimizin anısına Ataköy mahallemizde 52 bin 400 m2 alan üzerinde kurulu 36 000 m2 yeşil alana sahip parkta, (288 m2) basketbol sahası, (2400 m2)futbol sahası, (1000 m2) 3 adet çocuk oyun grupları, (250 m2) açık hava spor alanları, (110 m2) yürüyüş yolları, oturma alanları, sosyal aktivite alanları ve dinlenme alanlarından oluşan parkı hizmete sunduk.

ŞAHİTLER KAYALIĞI

30 bin 700 m2 alan üzerine yapılan Şahitler Kayalığı Millet Bahçesi; Basketbol Sahaları, Halı Sahalar, Çocuk oyun Alanları, Açık Hava Spor Alanları, Piknik Alanları, Yürüyüş yollarına sahip Şahitler Kayalığı Millet Bahçesini yakın zamanda vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

SPOR ALANLARI

31 Adet basketbol sahası, 4 adet voleybol sahası, 16 Adet çim futbol sahası, 1 Adet pickleball ve bocca sahası yapıldı.

Editör: Haber Merkezi