Afyonkarahisar’da TEKNOFEST Rüzgârı

İlklerin şehri Afyonkarahisar’da TEKNOFEST rüzgarı esecek. İlk kez yapılacak olan TEKNOFEST Uluslararası ve Liseler arası İHA yarışmaları 9 Ağustos’ta Motor sporları Merkezinde vatandaşlarımızla buluşacak.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında ‘İnsansız Hava Araçları’ Yarışması Afyonkarahisar’da ‘Gençlik Oyunları’ ile birlikte gerçekleşecek. Büyük Taarruzun 100. Yılı kapsamında Afyon Motor Sporları Merkezi’nde 9-14 Ağustos tarihlerinde TÜBİTAK tarafından Uluslararası ve Liseler Arası İHA Yarışmaları, Belediyemiz ve Valilik tarafından da 12-14 Ağustos tarihlerinde Gençlik Oyunları düzenlenecek. TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında TÜBİTAK tarafından Afyon Motor Sporları Merkezi’nde Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması, Uluslararası Serbest Görev İnsansız Hava Araçları Yarışması ve Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışmaları organize edilecek.

“EĞLENCE VE YARIŞ BİR ARADA”

Afyonkarahisar Belediyesi’nin destekleriyle yapılacak Gençlik Oyunları 15-25 yaş arası gençleri Afyon Motor Sporları Merkezi’nde buluşturacak. Afyonkarahisar Gençlik Oyunları’nda katılımcılar hem yarışmalara mücadele edecek hem de ünlü sanatçıların konserleriyle eğlenecek. Konserlerin yanı sıra birçok etkinliğin gerçekleştirileceği festival, 3 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.

İnsansız Hava Araçları teknolojisinde önemli başarılar elde eden ülkemizin genç yeteneklerini Afyonkarahisar’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, “Gençlerimiz şehrimizde tasarlayacakları İnsansız Hava Araçları ile daha yükseklere ulaşmayı hedefleyecek. Bu tarz geleceğe yön veren organizasyonları Afyonkarahisar’da her zaman ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Millî Teknoloji Hamlesi kapsamında yerli tasarımları görmek için bütün hemşerilerimizi ve gençlerimizi Afyon Motor Sporları Merkezine davet ediyorum” dedi.

“ETKİNLİKLER GENÇLERİMİZİ BEKLİYOR”

İlk kez düzenlenecek Gençlik oyunlarının önemine değinen Başkanımız Zeybek, şöyle konuştu; “Gençlik Oyunları, gençlerimiz için anılar biriktirecekleri, kendilerini ifade edecekleri ve tüm bunları gerçekleştirirken de eğlenecekleri bir etkinlik olacak. Konserlerin yanı sıra spor, sosyal sorumluluk ve daha birçok alanları kapsayan etkinlikler gençlerimizi bekliyor. Yaz tatilinin en önemli aktivitesinde gençlerimiz spora doyacak ve birçok farklı alanda da deneyim kazanacaklar.”

GENÇLİK OYUNLARI PROGRAMI

12 AĞUSTOS CUMA

20:30: Kamp Ateşi

21:00: Emir Can İğrek Konseri

13 AĞUSTOS CUMARTESİ

09:30 – 13:00: Yarışmalar – Takım oyunları

14:00 – 18:00: Yarışmalar ve Liseler Arası İnsansız Hava Araçlar Yarışması İzleme

19:30 Alp Güvenir Konseri

21:00: Atiye Konseri

14 AĞUSTOS PAZAR

09:00 – 13:00: Yarışmalar – Takım oyunları

14:00 – 18:00: Yarışmalar – Liseler Arası İnsansız Hava Araçlar Yarışması İzleme

18:30 – 19:00: Gençlik Oyunları Ödül Töreni

19:00: Rafet El Roman Konseri

Editör: Haber Merkezi