Afyonkarahisar’da Marketlere Sıkı Denetim

Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve Ticaret İl Müdürlüğü denetmenleri şehir genelinde hizmet veren marketlerde denetimde bulundu. Marketlerdeki reyonları tek tek gezen ekipler, gıda ve temel tüketim ürünlerinde olan fiyat artışlarından, raf ve kasa fiyatları arasındaki uyuşmazlığa kadar birçok konuda detaylı denetimde bulundu.

Fahiş fiyat ve yanlış bilgilendirmeye karşı denetimlerde bulunan ekipler hem yerel hem de zincir marketleri tek tek dolaştı. Zabıta Müdürümüz Taner Çelik ve Ticaret İl Müdürümüz Ferhat Sümer’in de katıldığı denetimlerde fahiş fiyat artışlı, gramaj eksikliği, son kullanma tarihi ve raf kasa fiyatları arasındaki uyuşmazlık gibi birçok konuda incelemede bulunuldu. Satılan her türlü ürünün gramajı, fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında inceleme yapan ekipler, döviz kurundaki düşüşün ürün fiyatlarına yansıyıp yansımadığını da kontrol etti. Alışveriş sepetine farklı ürünler koyarak kasaya giden ekipler, etiket fiyatları ile kasadaki fiyatların eşleşip eşleşmediğini karşılaştırdı. Etiket ve irsaliyelerde fiyat farklılıkları tespit edildiğinde rapor tutularak, Ticaret Bakanlığının ilgili birimlerine gönderiliyor.

“DENETİMLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Market alışverişleri esnasında vatandaşların herhangi bir mağduriyetle karşılaşmamaları adına denetimleri sıklaştırdıklarını belirten Zabıta Müdürümüz Taner Çelik; “Pek çok kez denetimde bulunduk, bulunmaya da devam edeceğiz. Yerel marketlerimizin vatandaşlarımızın yanında olmasını istiyoruz. Fahiş farkı oluşan ürünler, raf, kasa fiyatları, etiketsiz ürünleri denetledik. Denetimlerimiz devam edecek” dedi.

Ticaret İl Müdürü Ferhat Sümer ise vatandaşa yüksek fiyatlı ürünleri araştırarak kullanın çağrısında bulunurken fiyatı aşırı artan ürünler veya usulsüzlük görüldüğünde ALO 175’e şikâyette bulunmalarını istedi.

Editör: Haber Merkezi