Afyonkarahisar'da 'Düğünümüz Şen Ola' Projesi
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri, kentte düğün yapılan evleri dolaşıp dağıttıkları uyarıcı broşürlerle düğünlerde silah kullanılmaması konusunda magandalara engel olmaya çalışıyorlar.
Afyonkarahisar'da geçtiğimiz yıl başlatılan 'Düğünümüz Şen' ola projesi kapsamında Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri kapı kapı dolaşarak, düğün sahiplerini uyarmaya devam ediyorlar. Kentte özellikle sokak düğünlerinin arttığı yaz mevsiminde çalışmalarına hız veren polisler düğün sahiplerine, düğünlerinde silah kullanılmasının geri dönülmez felaketlere yol açtığı konusunda bilgilendirmeler yapıyor. Düğün sahiplerinden düğüne katılanların sevinçlerini silahlarla göstermemeleri konusunda uyarmaları isteyen polisler, düğünlerine kan bulaşmaması için düğün sahiplerinin üzerine düşen görevleri tek tek anlatmaya devam ediyor.
Söz konusu proje kapsamında düğün evlerine gerçekleştirilen ziyaretlerle ilgili olarak Afyonkarahisar Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, gerçekleştirilen ziyaretlerin detayları konusunda da bilgiler verildi.
"DÜĞÜNLERDE SİLAH ATILMAMASI BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR"
Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Günümüz şartlarında çeşitli sebeplerle düğün eğlencelerine kan bulaşmakta, örf ve adet adına yapılan yanlışlar ölümlere ve yaralanmalara sebebiyet vermektedir. Mutluluk kutlama ve gelenek adına yapılan mantık dışı hareketler düzenlenen günün anlamını yitirmesine nende olmakta. Yeni acıların doğmasına zemin hazırlamaktadır. Düğün merasimine katılan tüm vatandaşlarımızın hayati büyük bir tehdit ve tehlike altında kalmaktadır. Huzur güven ve mutluluğun bozulamaması için düğünlerde silah atılmaması büyük önem taşımaktadır. Düğünlerde sevinç gösterisi olarak silah atmanın benimsenmiş olması sebebi ile buna bağlı kazaların yaşanmakta olan mutlulukları gölgede bıraktığı sevinçleri hüzne dönüştürdüğü gözlemlenmektedir. İl Emniyet Müdürlüğü olarak kentimizde düzenlenen düğünlerde silah kullanılmasını önlemek, gençlerimize olumlu yönde örnek olmak, adeta örf ve adetlerimizden bir kesitmiş gibi lanse edilen bu yanlışlı tamamen ortadan kaldırmak için harekete geçmiş durumdayız.
Editör: Haber Merkezi