Afyonkarahisar'da, Bir Garip Olay!..
Afyonkarahisar’da 75 yaşında bir kişi, kullandığı cinsel gücü artırıcı ilaçların ardından girdiği cinsel ilişki sırasında erkeklik organının kırılması sonucu hastaneye kaldırıldı.
Afyonkarahisar il merkezinde yaşayan M.K., eşiyle birlikte olduktan sonra yaşadığı rahatsızlık nedeniyle soluğu hastanede aldı. Hastaneye başvuru yapan M.K., üroloji polikliğinde yapılan muayenesinde cinsel organının iki taraftan zedelenerek kırıldığı anlaşılınca hemen ameliyata alındı.Ameliyatı gerçekleştiren Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Sedat Ünal, “75 yaşındaki M.K. erkeklik organındaki aşırı acı ve yanma nedeniyle dün hastanemize giriş yapmıştır. Muayene sonucunda hastada erkeklik organının iki taraftan zedelenerek kırıldığı anlaşılmıştır. Ayrıca hastanın karın bölgesi aşırı derecede kan toplamış ve morarmıştı. Ultrasonda karın cilt altında kanayan bölgede büyükçe bir hematom oluştuğu görüldü. Hayati tehlikesi bulunan M.K.’ye bir an önce ameliyat olması gerektiğini ifade ettim ve biraz düşündükten sonra kabul etti.”
“BU TÜR VAKALAR HER YAŞ GRUBUNDA GÖRÜLEBİLİR”
Ameliyatın gayet başarılı geçtiğini söyleyen Prof. Dr. Sedat Ünal, “M.K.’nin cinsel organının her iki tarafında lateral yüzde bulunan fraktür (yırtık) sütürlerle kapatıldı. Şu an itibarı ile hayati tehlikesi bulunmuyor, tedavisi de halen daha devam etmektedir fakat bu tür hastalarda ilerde kalıcı ereksiyon kaybı muhakkak olacaktır” dedi.Bu tür ürolojik vakaların 20 yaş grubundan başlayarak ileriki yaşlarda da görülebileceğinin altını çizen Prof. Dr. Sedat Ünal, ”Koruyucu olarak, ereksiyon halindeki erkeklik organını ters yöne hareket ettirme ya da travma oluşturacak şekildeki aktivitelerden kaçınılması gerekiyor. Cinsel organda fraktür oluşup cilt altına kanama olduğu görülmesi halinde altı saat içerisinde cerrahi müdahale edilirse kalıcı hasar ve cinsel güç kaybı yaşanmaz” açıklamasını yaptı.Öte yandan hasta yakınları ve doktorlar, hastanın cinsel ilişki öncesinden cinsel gücü artırıcı ilaç almış olabileceğini öne sürdü.İHA
Editör: Haber Merkezi