Afyonkarahisar’da acılı bekleyiş sürüyor

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 11 polisten 32 yaşındaki Mehmet Dama'nın cenazesinin Afyonkarahisar'a getirilmesi bekleniyor. Cenazenin bu gece ya da yarın Afyonkarahisar'a gönderileceği belirtilirken, defin işleminin ne zaman yapılacağı netlik kazanmadı.
 
3 yıl önce babası Hüseyin Dama'yı kalp rahatsızlığı nedeniyle kaybeden, evli ve 1 çocuk babası Mehmet Dama için kayınpederinin evinin önüne Afyonkarahisar Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu. 2010 yılında polis teşkilatına katılan şehidin annesi Semiha Dama ile eşi Sümeyra Dama taziyeleri evde kabul ederken, evin dışındaki taziye çadırında ise yakınları ve komşularının bekleyişi sürüyor. Gün içinde Kuran okunarak dua edilen çadırı Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ve parti yöneticileri de ziyaret etti. Taziye evi ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asılırken, evin önünde sağlık ekibi hazır bekletiliyor. Mehmet Dama'nın cenazenin bu gece ya da yarın Afyonkarahisar'a gönderilmesi beklenirken, defin işleminin ne zaman yapılacağı kesinlik kazanmadı.
 
Afyonkarahisar'da Zafer Haftası dolayısıyla yapılacak bazı konser ve etkinlikler 11 polis memurunun şehit olduğu saldırı nedeniyle iptal edildi.
 
Editör: Haber Merkezi