Afyonkarahisar’da 500 izci kamp yapıyor

Büyük Taarruz’un 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde başlayan, 14 ilden 500 izcinin katıldığı 100. Yıl Zafer İzcilik Kampı Kocatepe Spor Kompleksinde devam ediyor.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye İzcilik Federasyonu faaliyet programında yer alan 100.Yıl Zafer İzcilik Kampı devam ediyor. 81 ilden Gençlik Lideri’nin, 14 ilden ise 500 izcinin katıldığı kamp Pazar günü sona erecek.

100. Yıl Zafer İzcilik Kampı’na yönelik açıklama yapan Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Subaşı, Büyük Taarruz’un 100.Yıl anısına düzenlenen Bayrak Yürüyüşünü katıldıklarından dolayı mutlu olduklarını belirterek: “ İstiklal Savaşı’nın 100.Yıl dönümünde burada olmamak olmazdı zaten. Türkiye İzcilik Federasyonu’nun faaliyetlerinden birisiydi. 57. Alay Yürüyüşünü icat etmek, Allahu Ekber Dağlarındaki yürüyüşler, Bosna’dan Bakü’ye kadar yürüyüşler, 19 Mayıs Demirci Akıncıları… Nerede bir kahramanlık hadisemiz varsa oralarda izcilerimizi birebir yaşatarak öğretmeye çalışıyoruz. 100. Yıl dolayısıyla burada olmamız bizim milli bilinci faaliyetlerimizden bir tanesi. Çocuklarımızın buradan o maneviyatla dolu ve çok ciddi bir şekilde motive olmuş olarak döneceklerine eminiz” ifadelerini kullandı.

İzcilik Kampı için İstanbul’dan Afyonkarahisar’a gelen Zeynep Şevval Alkan, kampın keyifli ve dolu dolu geçtiğini ifade ederek: “ Bizim tecrübe edinmemiz açısından özellikle milli bilinç kamplarının çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Bayrak yürüyüşü çok güzel bir yürüyüştü. Bayrağı taşımak gerçekten bana gurur verdi” dedi.

Editör: Haber Merkezi