AFYONKARAHİSAR’A YATIRIMLAR ARTARAK DEVAM EDECEK
 
Her bayram olduğu gibi Kurban Bayramında da AK Parti İl Başkanlığı, teşkilat mensupları ve vatandaşlarla bayramın ikinci günü Taş Medresede Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Bayramlarda müjde geleneğine devam eden Bakan Eroğlu, 5 yeni müjde daha açıklayarak, Afyonkarahisar’a yatırımların artarak devam edeceğini belirtti.
 
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından Taş medresede parti bayramlaşması düzenlendi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Milletvekili Av. Ali Özkaya başta olmak üzere İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, İl Gençlik Kolları Başkanı Dilek Hanım Çengel, ilçe ve belde başkanları, belediye başkanları ile çok sayıda vatandaşın katıldığı bayramlaşma töreninde 5 yeni müjde daha açıklandı.  Taş medrese bahçesinde düzenlenen bayramlaşma töreninin açılış konuşmasını İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven yaptı. Tüm İslam Âleminin Kurban bayramını kutlayan Yurdunuseven, birlik ve beraberliğin bozulmamasını temenni etti.

 
OK ARTIK YAYDAN ÇIKTI
Konuşmasında 15 Temmuz darbe gecesine değinen İl Başkanı Yurdunuseven, iradesini ortaya koyan milletin darbecilere en güzel cevabı kardeşlik içerisinde olarak verdiğini belirtti. Yurdunuseven, “15 Temmuz gecesi bir darbe girişimi yaşadık. O günden bu güne kadar neler yaşadık. Allah’a ne kadar şükretsek azdır. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hükümetimiz FETO/PDY denilen terör örgütünün ne yapmak istediğini halkımızda gördü. Bu güne kadar ve bu günden sonrada inşallah FETO/PDY, PKK, PYD ve terör örgütleri ile mücadelemiz hızlı bir şekilde devam edecektir. Ok artık yaydan fırlamıştır. İnşallah hedefe ulaşacaktır. Hedefe ulaştığını hepimiz göreceğiz. Ülkemizin önü açık ve refah seviyemiz daha da yükselecek. Geleceğimizin teminatı ola çocuklarımız ve torunlarımız için çalışıyoruz” dedi.
 
VATANDAŞLARIMIZ BİZLERİ YALNIZ BIRAKMADI
15 Temmuz darbe gecesinde yaşadıklarını anlatan İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, konuşmasını şöyle sürdü; “Ramazan bayramının akabinde 15 Temmuz’da dış güçlerin esiri olan hainler bir darbeye teşebbüs ettiler. Hamdolsun vatandaşlarımız bayrağına, ülkesine, ezanına sahip çıktılar. 15 Temmuz gecesini hiç unutamıyorum. 7’den 77’ye kadar gencinden yaşlısına kadar herkes sokaklara dökülmüştü. Afyonkarahisar’da yaptığımız mitinglerin en kalabalığının iki katıydı. Bu gün sokağa çıkan ve daha sonrada devam eden nöbetlere katılan kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.”
 
79 MİLYON VATANDAŞIMIZ DUA EDİYOR
Fırat Kalkan operasyonunun başarılı ile sonuçlanması için 79 Milyon vatandaşın dua ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Maalesef asker elbisesi giymiş bazı haniler oyun oynamak istediler. Sağ olsun Emniyet mensuplarımız, diğer silahlı kuvvetlerimizin yanı sıra en önemlisi 79 Milyon vatandaşımız göğsünü siper ederek engelledi. Bu dünya darbeler tarihine geçecek örnek bir girişimdir. Bundan dolayı kahraman polisimizi ve darbeci olmayan askerlerimizi ve kahraman halkımızı kutluyoruz. Bu sürece destek veren siyasi partilerimize de buradan şükranlarımızı sunuyoruz. Akabinde ülkemiz Fırat kalkan adıyla gerçekten yıllardır görmediğimiz bir şekilde bir barış harekatı ortaya koydular. 500 bine yakın silahlı kuvvetler mensubumuz, 260 bin emniyet mensubumuz ve 79 milyon vatandaşımız bu güzel harekatı dua ve minnetle takip ediyor. Ben tüm askerimize ve polisimize başarılar diliyorum” diye konuştu.
 
TÜM HALKIMIZIN BAYRAMI KUTLU OLSUN
Kesilen kurbanların kabul olmasını dileyerek, tüm halkın bayramını kutlayan AK Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya, açıklamasına şöyle devam etti; “Allah kesilen kurbanları kabul eylesin. Bayramınız mübarek olsun. Bu yıl 2 milyonun üzerinde ki Müslüman kardeşlerimiz kazasız, belasız hac yaptı. Allah onların haclarını kabul etsin inşallah. Allah hacca gidemeyenlere de hacca gitmeyi nasip etsin. Türkiye de 1,5 milyon hac sırası bekleyen insanımız var. Bütün Müslüman kardeşlerimize Allah hac vazifesini yapmayı nasip etsin. Az önce konuşuldu, 15 Temmuz tarihinde bir felaketten dönüldü. İnsanlarımız atalarından, dedelerinden sirayet eden vücutlarda ki asil kan Ümmeti Müslüman’ın bir ferdi olması, tarih boyunca destanlar yazan bir ecdadın evlatları olarak 15 Temmuz da bir destan daha yazıldı. Bu topraklarda bir daha işgal ve darbe yapmayı düşünenlerin de 40 kere daha hesap etmeleri gerekiyor. Ne kadar çok kuvvetle gelirlerse gelsinler milletimiz onların hepsinin karşısında dimdik duracaktır. Ben şunu söylüyorum; Bizi Allah’ın izni ile kimse bu millet olduğu müddetçe hiçbir güç yenemez. En fazla bir acı çektirirler başka hiçbir şey yapamazlar. Çünkü bu topraklara nasıl sahip olunduğunu, her bir karışı için ne kadar çok kan döktüğünü, can verdiğini gayet iyi biliyor. Bunu bildiği içinde milli iradesine, vatanına, milletine sahip oluyor. Bu süreçte hakikaten ciddi manada devletin de bu haşşaşi terör örgütün temizlenmesi ile ilgili çok ciddi bir süreç yönetiliyor.”
 
MİLLETİMİZE NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR
AK Parti Afyonkarahisar Teşkilatıyla gurur duyduklarını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, herkesin kurban bayramını tebrik etti. 15 Temmuz gecesi ve sonrasında meydanları dolduran 79 milyona teşekkür eden Bakan Eroğlu, “Ramazan Bayramından hemen sonra maalesef Türkiye tarihinin en kanlı ve en alçak FETÖ darbe girişimi oldu. Ama aziz Türk milletinin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti, Başbakanımız, Siyasi Partilerimiz ve 79 milyon vatandaşımızın kararlı neticesinde püskürtüldü. O bakımdan sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Demokrasi nöbetlerini Afyonkarahisar layıkıyla yerine getirdi. Hudut boylarında nöbet tutar gibi nöbetler tutuldu. Allah sizlerden razı olsun. Bende sizlerle gurur duyuyorum.”
 
FETÖ MAŞASINI HANGİ DEVLETLERİN KULLANDIĞINI HERKES BİLİYOR
Türk milletinin asil bir millet olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, sadece kendi tarihini değil, bütün dünya tarihine kahramanlık destanı yazdığını vurguladı. FETÖ terör örgütün devletin çeşitli kademelerine haince sızdığını belirten Bakan Eroğlu, “FETÖ denilen yüzünde meymenet olmayan şarlatana bu insanlar inanmışlar. Ehli hal insanlar, kötülüğü men iyiliği emrederler. Oysa FETÖ’cüler, kendi emellerine ulaşmak için her şey mübah anlayışıyla girişimde bulundular. Ama onların hesabı tutmadı. Onlar maşadır. O maşayı hangi devletlerin kullandığını herkes biliyor. O ülkelerin niyeti de Türkiye’yi bölmek, parçalamak ve iç bir harp oluşturmaktır. Hatta bizi Suriye’den daha beter bir hale getirmek istiyorlar. Allah onlara fırsat vermedi. Çünkü düşmanların bir hesabı varsa, Cenab-ı Allah’ın da bir hesabı var. Allah Türk milletini seviyor” dedi.
 
PKK VE PYD YUVALARI İMHA EDİLECEK
‘FETÖ, PKK, PYD ve DEAŞ terör örgütleri için hükümetin sürekli çalışmalar yapılıyor’ diyen Bakan Eroğlu, bu terör örgütlerini tamamen etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin süreceğini kaydetti.
Türkiye Cumhuriyeti devletinin güçlü ve kararlı olduğunun altını çizen Eroğlu, şöyle devam etti: “Kimsenin beklemediği anda şanlı Türk Ordusunun Cerablus’a girdi. Çok geçmeden oradaki teröristleri temizleyerek, kontrolü ele aldık. Türkiye içerisinde ve dışarısındaki PKK ve PYD terör örgütlerinin yuvalandığı merkezlerin tamamı imha edilecek. Bu PKK’lılar, biran önce silahlarını bırakıp teslim olsunlar. Çünkü Türk Ordusu kararlıdır. Özel Kuvvetler ve Özel Harekâtlarımız güçlü silahlara sahiptir. Onları da kendimiz yapıyoruz. Hatta Silahlı ve Silahsız insansız hava araçlarımız bile operasyonlara katılıyor. Bu insansız hava aracını dünyada 6 ülkeden biri Türkiye’dir. Kendi harp gemilerimizi denize indiren biziz. Bu teknolojimiz olmasaydı, bu harekatı yapamazdık. Allah’a şükür her şeyimiz var. Her şeyi yapıyoruz. TSK’nın silah ve mühimmat ihtiyacının yüzde 65’ni yerli imkanlarla karşılar hale geldik. Artık Uzay’da bizde varız. Göktürk Uydumuz var. Bize bu yakışır. Biz büyük bir milletiz. Türkiye’nin yıldızı parlak. Bundan sonra inşallah zafer bizimdir.”
 
HEP BİRLİKTE TÜRKİYE’YİZ
Afyonkarahisar’ın 92 baraj ve göletle çehresinin değiştiğini ifade eden Bakan Eroğlu, ağaçlandırmanın da 10 yılda iki kat arttığını vurguladı. Afyonkarahisar’a vefa borcu olduğunu dile getiren Eroğlu, “Teşkilatlarımızda ayrı gayrı yok. Hep birlikte beraberiz. Hep birlikte Türkiye’yiz. Hep birlikte Afyonkarahisar’ız. İnşallah yakında hızlı trenimiz de olacak. Yine sağlıktaki yatırımlarla şehrimiz merkez konuma geldi. Komşu illerden pek çok hasta Afyonkarahisar’da tedavi oluyor. Afyonkarahisar’ın eski doğum hastanesinin olduğu yerde 800 bin metrekare yer aldık. İnşallah oraya da iki tane okul yapacağız. Yine Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) gelişiyor. Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de yakında gelecek buraya. Tarım ve Sanayinin yanı sıra, hayvancılığın merkezi de Afyonkarahisar olacak” dedi.
 
5 YENİ MÜJDE DAHA AÇIKLANDI
Yapılan konuşmaların ardından Bakan Veysel Eroğlu, Milletvekili Av. Ali Özkaya, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 5 yeni müjdeyi açıkladılar. Bakan Eroğlu, Çay Selevir sulama tesisinin yenileneceğini müjdelerken, Milletvekili Özkaya’da Çobanlar Seyitler Sulama sisteminin yenileceğini duyurdu. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 790 dekar zirai arazinin sulanacağı 24 Milyon TL’ye mal olacak, Sandıklı ilçesine bağlı Ballık köyüne yapılacak olan göledin müjdesini verdi. İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel’de Dinar ilçesine bağlı Haydarlı beldesinde TOKİ tarafından yapılacak olan 77 adet tarım köy konutları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Son olarak İl Başkanı Yurdunuseven’de Merkeze 200 öğrenci kapasiteli pansiyon ve çok maksatlı salonun ihalesinin en kısa sürede başlanarak, projenin Afyonkarahisar’a kazandırılacağını duyurdu. Yapılan konuşmaların ardından bayramlaşma törenine geçildi. Bakan Eroğlu ve beraberindekiler vatandaşlarla teker teker tokalaşarak bayramlarını kutladılar. 
 
Editör: Haber Merkezi