Afyonkarahisar’a kültür sanat ve müzik armağanı

Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi birlikteliğinin en son ürünü “Afyonkarahisar Sanat ve Müzik Ansiklopedisi” tanıtıma hazır.

Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Devlet Konservatuvarı tarafından imzalanan protokol ile başlayan çalışmalar; 22 aylık titiz bir çalışmanın ürünü olarak kamuoyu ile paylaşılacak.

İlimiz kültür ve sanatına verdiği destekle bu güne kadar unutulmaya yüz tutmuş birçok eseri şehrimize kazandıran Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi işbirliği ile sadece bugüne değil, gelecek nesillerimize aktarılacak altı ciltten oluşan eseri okuyucuyla buluşturuyor.

Yarın (15 Mart Cuma) Kültür ve Sanat Evi’nde saat 14:00’de tanıtım yapılacak eserler arasında “Kültür Envanteri” cildi Öğretim Görevlisi Yunus Emre Uğur ve Araştırma GörevlisiSafiye Yağcı “Afyonkarahisar Edebiyatı” cildi Doç. Dr. Mehmet Sarı, “Afyonkarahisar Geleneksel Türk Halk Müziği” cildi Doç. Servet Yaşar “Halk Oyunları” cildi Öğr. Gör.Muharrem Feratan “Türk Sanat Müziği” cildi Doç. Çağhan Adar, “Görsel Sanatlar” cildi Doç. Dr. İsmail Nakilcioğlu tarafından hazırlanırken ansiklopedinin editörlüklerini ise Prof. Dr. Uğur Türkmen ve Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun yaptı.

Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı işbirliğinde hazırlanan bu dev eserle birlikte ilimizin ne kadar büyük bir kültür hazinesi üzerinde yaşadığı bir kez görüldü.

Editör: Haber Merkezi