AFYONKARAHİSAR ZAFERİN MÜJDECİSİ OLDU

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı
 
Afyonkarahisar’ın 27 Ağustos 1922’de düşman işgalinden kurtuluşunun 9 Eylül’e kadar sürecek olan zaferler silsilesinin en önemli noktalarından olduğunu ifade eden Parsak, “Afyonkarihasar’ın düşman işgalinden kurtulması zaferin müjdecisi olmuştur” dedi
 
Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yılı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınlayan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, 9 Eylül 1922 tarihine kadar süren zaferler silsilesinin en önemli noktalarından birinin 27 Ağustos olduğuna dikkat çekti.
BÜYÜK ACILARA DİRENDİK
Mondros Mütarekesinin ardından ilimizin İngiliz, Fransız ve İtalyan birliklerince işgal edildiğini söyleyen Parsak, “İşgal dönemleri Afyonkarahisar’da büyük acılar yaşanmasına neden olmuştur. İngiliz, Fransız ve İtalyan birliklerinin ardından Yunanlılar 13 Temmuz 1921’de ilimizi işgal ederek halkımıza zulüm uygulamıştır. İşkence ve zulümle geçen 1 yıl 1 ay 25 günün ardından Türk Ordusu Afyonkarahisar’ı düşman işgalinden kurtarmıştır” dedi.
TARİHİMİZDE PARLAK BİR SAYFADIR
Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun tarihimiz açısından büyük önem arz ettiğini söyleyen Parsak, “Ulusal kurtuluş savaşımızda Afyonkarahisarımızın önemli ve seçkin bir yeri bulunmaktadır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ‘Afyonkarihasar son büyük zaferin kilidi oldu, esası oldu. Afyonkarahisar’ın tarihi savaşımızda unutulmaz parlak bir sayfası vardır’ diyerek ilimizden övgüyle bahsetmiştir. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ilimizin düşman işgalinden kurtulması için kanının son damlasına kadar mücadele eden tüm askerlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi