Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneğinin Faaliyetleri Devam Ediyor.

Ekim 2021 tarihinde kurulan ve faaliyetlere başlayan Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği, Milli Mücadele Seminerlerinden sonra “DÜNDEN BU GÜNE AFYONKARAHİSARLI KADINANALAR” konulu seminerler vermeğe başladı.
Bu seminerlerin ilki Özel Genç Kalemler Okullarında dernek sekreteri “Öykü Ve Masal Yazarı” Raziye Demiralay CELEP tarafından verildi.
Seminer öncesinde bir açıklama yapan dernek başkanı Muharrem Günay:
Afyonkarahisarımızda “KADIN VE KADNANA” olmak bir cinsiyeti temsil etmeden öte bir karakteri temsil eder. Afyonumuzda “EDEBİ, TERBİYESİ, AHLAKI VE HAYIRLI İŞLERDE ÇALIŞMALARIYLA TOPLUMA ÖRNEK olan hanımlara KADIN VE KADINANA” denir.
Dernek olarak amacımız 1318 yılında Konya’dan Moğol zulmünden kaçarak ilimize sığınan ve ilimizde “Kadınana suyu” diye bilinen suyu getirerek su sorununu çözen MELEK PEYKER, 40 adet köprü yaptıran NAİMA GEVHER ve Bin adet kapaklı mezar yaptıran ASİYE SULTAN’ları tanıtmak ve günümüzde de hayırlı işlerde yarışan ve topluma önderlik eden yeni KADINANALAR yetiştirmektir” dedi.
Muharrem GÜNAY, ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Afyonkarahisar Valiliği ile birlikte bir KADINANA PANELİ “ düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi